رئیس جهاددانشگاهی قم:

مأموریت جهاد دانشگاهی ایجاد زیست بومی برای جذب بیشتر نخبگان است

مأموریت جهاد دانشگاهی ایجاد زیست بومی برای جذب بیشتر نخبگان است به گزارش بازار مقاله، قم رئیس جهاد دانشگاهی استان قم با اشاره به اینکه امروز در حوزه آموزش، مسائل فرهنگی و پژوهشی کشور متولی های زیادی وجود دارد، اظهار نمود: جهاد دانشگاهی با رویکرد و مدیریت جدید به صورت مأموریت محور بر احصا خلأهای موجود در کشور تمرکز دارد و رئیس جمهور یکی از مأموریت ها را شناسایی و ایجاد زیست بومی برای جذب بیشتر نخبگان دانستند.



دکتر محمد حیدری رئیس جهاد دانشگاهی استان قم امروز بیست و یکم مردادماه طی سخنانی به مناسبت چهل و دومین سالگرد تشکیل جهاد دانشگاهی بیان نمود: در سال ۱۳۵۹ بنا به شرایط کشور پس از انقلاب تحرکات سیاسی در دانشگاه ها افزایش پیدا کرد و عملا دانشگاه از اهداف علمی و فرهنگی دور شده بود و همین مساله منجر به هدر رفت سرمایه کشور می شد از تحریم های زیادی ضد کشور وجود داشت بنابراین امام خمینی برای انسجام باردیگر دانشگاه ها و پوشش خلأهای علمی موجود دستور انقلاب فرهنگی و متعاقب آن ایجاد نهادی بعنوان متولی موقت مدیریت دانشگاه ها و پل ارتباطی صنعت و دانشگاه و جامعه را صادر کردند.

وی افزود: مباحث پژوهشی و انسجام نیروهای دانشگاهی و استفاده از استعداد دانشگاهیان همچون مأموریت هایی بود در بدو تأسیس به جهاد دانشگاهی محول شد.

حیدری ضمن اشاره به این که جهاد دانشگاهی یک نهاد عمومی غیر دولتی است که عملا در مسائل حاکمیتی متولی نبوده و دخالتی نداشته، خاطرنشان کرد: جهاد دانشگاهی در بخش آموزشی با هدف پوشش خلأهای آموزشی و افزایش مهارت دانشجویان پس از فارغ التحصیلی برای اتصال به بازار، در بخش فرهنگی با دیدگاه مذهبی و تنوع بخشی به فعالیتهای فرهنگی و با هدف ایجاد فضای باز برای دانشجویان علاقمند به مباحث فرهنگی و همینطور در بخش پژوهش با تمرکز بر نیاز های جامعه و مسائلی که بر زمین مانده و متولی ندارد و یا به هر علت گرفتار خلأ بوده به فعالیت پرداخته است.

رئیس جهاد دانشگاهی استان قم با اشاره به اینکه امروز در حوزه آموزش، مسائل فرهنگی و پژوهشی کشور متولی های زیادی وجود دارد، اظهار نمود: جهاد دانشگاهی با رویکرد و مدیریت جدید به صورت مأموریت محور بر احصا خلأهای موجود در کشور تمرکز دارد و رئیس جمهور یکی از مأموریت ها را شناسایی و ایجاد زیست بومی برای جذب بیشتر نخبگان دانستند.

حیدری خاطرنشان کرد: به علت حضور فعالین جهاد دانشگاهی در دانشگاه ها از بدو ورود دانشجویان افراد با استعداد شناسایی می شوند و محیط مناسبی به لحاظ ابزارآلات، لابراتوار ها و کتابخانه ها و اساتید مبرز جهاد دانشگاهی در اختیار دانشجویان دغدغه مند قرار می گیرد و با هدف تقویت دید نوآورانه با عنایت به نیازهای جامعه آموزش می بینند.

وی ضمن اشاره به مزیت های متفاوت در هر استان اظهار داشت: استان قم بعنوان شاهراه مواصلاتی، نوع اقلیم و دیدگاه مذهبی مردم به مسائل استعدادهایی به لحاظ نیروی انسانی و دیگر منابع دارد که بطور قطع باید این مزیت ها در دوره جدید جهاد دانشگاهی شناسایی و تحرکات و فعالیتهای جهاددانشگاهی بر اساس این مزیت ها صورت گیرد.

حیدری ضمن اشاره به این که در دو دهه اخیر با عنایت به پیشبینی افزایش فارغ التحصیلان و افزایش نرخ بیکاری معاونت اشتغال در جهاد دانشگاهی راه اندازی گردید، اظهار داشت: در استان قم در بحث اشتغال خانگی و مشاغل خرد ایده ای بعنوان آینده مشاغل اجرا شد و سال قبل برای حدود ۱۵۰۰نفر با تمرکز بر اتصال به بازار مشاغل خانگی ایجاد کردیم و در این حوزه با دیگر نهادهای متولی همچون کمیته امداد همکاری داریم که منجر به هم افزایی بیشتر شده است.

رئیس جهاد دانشگاهی استان قم در مورد خدمات فرهنگی جهاد دانشگاهی بیان نمود: ایسنا بعنوان نخستین خبرگزاری غیر دولتی تاریخ ایران و خبرگزاری قرآنی ایکنا تحت نظارت جهاد دانشگاهی بوده همینطور خبرگزاری سینا هم اکنون مختص به پوشش اخبار علمی دانشگاه ها است و سازمان نظر سنجی و افکار سنجی جهاد دانشگاهی هم مورد اعتماد در کشور است.

حیدری در مورد ایده شکل گیری مرکز ناباروری توضیحی عرضه کرد و ضمن اشاره به فعالیت گروههای پژوهشی این مرکز خاطرنشان کرد: مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری جهاددانشگاهی واحد استان قم (رویا) از فعالیت گروههای پژوهشی بخصوص در حوزه سلول های بنیادی و بیولوژی تولید مثل با هدف ارتقای سطح خدمات تغذیه می شود.

وی افزود: این افتخار را داریم که بیشتر از ۴۰ درصد بیماران از خارج از استان و ۱۰ تا ۱۲ درصد بیماران از خارج از کشور به مرکز ناباروری رجوع می کنند که نشان از مقبولیت این مرکز در میان بیماران دارد، البته شیوع بیماری کرونا منجر به کند شدن این روند شد.

رئیس جهاد دانشگاهی استان قم با تکیه بر این که پیش از ورود جهاد دانشگاهی به دانش سلول های بنیادی بخصوص درمان ناباروری و با عنایت به کمبود این مراکز بیماران ناچار به درمان در خارج از کشور بودند، ابراز کرد: هم اکنون بیشتر از ۱۳۰ مرکز درمان ناباروری دولتی و خصوصی داریم و در این بین بیشتر از ۳۰ درصد جراحی های بزرگ در سه مرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی صورت می گیرد.

وی افزود: ۱۵ تا ۲۰ درصد زوجین در کشور نابارور هستند که این مساله علاوه بر اثر منفی بر ساخت جمعیت مسائل عاطفی و خانوادگی را تحت الشعاع قرار می دهد.

حیدری با اشاره به اینکه نرخ موفقیت درمان ناباروری در سطح جهانی ۳۵ درصد است، اضافه کرد: نرخ موفقیت مراجعین مرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی استان قم در بعضی از ماه های سال بالای ۴۰ درصد بوده و در ماه اخیر این میزان به ۱۵ درصد بالاتر از نرخ جهانی رسیده به این معنا از هر دو بیمار یک بیمار در انتظار به دنیا آمدن فرزند هستند.

رئیس جهاد دانشگاهی استان قم ضمن اشاره به اینکه دیگر کشور ها برای پرورش نخبگان هزینه های زیادی متحمل می شوند، اظهار داشت: نخبگان هنری، علمی، فرهنگی و سیاسی سرمایه های کشور هستند که نگه داری از آنها نیازمند یک همت است و هدف جهاد دانشگاهی ایجاد زیست بومی برای جذب بیشتر نخبگان است.

وی با اشاره به اینکه جهاد دانشگاهی در سطح کشور در مسائل کشاورزی، تجهیزات نفتی، نرم افزارها، ساخت واگن و.. ورود کرده است، اظهار نمود: در جهاد دانشگاهی استان قم در بحث سلول های بنیادی در صدد راه اندازی کلین روم (اتاق تمیز) هستیم تا بتوانیم نتایج پژوهش را تبدیل به محصول صنعتی نماییم.





منبع:

1401/05/22
10:11:19
5.0 / 5
590
تگهای خبر: آموزش , پژوهش , جهاد دانشگاهی , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۱
بازار مقاله MarketDoc
marketdoc.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازار مقاله محفوظ است

بازار مقاله

فروش مقالات و کتب علمی