در همایش نتایج مطالعات واكسن های ایرانی كووید-۱۹ بررسی شد

از میزان تاثیرگذاری تا عوارض عمده بعد از تزریق واکسن اسپایکوژن

از میزان تاثیرگذاری تا عوارض عمده بعد از تزریق واکسن اسپایکوژن در همایش ˮنتایج مطالعات واکسن های ایرانی کووید-۱۹ˮ توضیحاتی درباره اثرگذاری واکسن اسپایکوژن و قرار گرفتن آن در فهرست واکسن های WHO عرضه شد.


به گزارش بازار مقاله به نقل از ایسنا، دکتر پیام طبرسی، نماینده واکسن اسپایکوژن در همایش "نتایج مطالعات واکسن های ایرانی کووید-۱۹" که بامداد امروز (یکشنبه، 30 آبان) توسط معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت برگزار شد، در مورد این واکسن اظهار داشت: واکسن اسپایکوژن یک واکسن نوترکیب است که توسط شرکت سیناژن با همکاری شرکت وکسین استرالیا طراحی شده است. واکسن از یک پروتئین نوترکیب و از دو ادجوانت استفاده می نماید. مطالعه پیش بالینی این واکسن که در استرالیا انجام شده، در نشریه vaccine انتشار یافته است.
وی اضافه کرد: فاز دو این مطالعه در ایران انجام شد، یک مطالعه دو سو کور بود که به یک گروه از افراد واکسن اسپایکوژن و به یک گروه دیگر دارونما یا نرمال سالین تزریق شد. دو دوز واکسن ۲۵ میکروگرم به فاصله ۲۱ یک روز تزریق شد و ۴۰۰ نفر در مطالعه قرار گرفتند.
طبرسی در مورد عوارض این واکسن اظهار داشت: عوارض عمده ای در فاز دو و سه این واکسن ندیدیم. عوارض کلی درد در محل تزریق، خستگی و... بود و واکنش شدیدی دیده نشد. مشخصات این واکسن این بود که بین بیماران سرونگاتیو و سروپوزتیو انجام شد. همینطور با کلیه افراد شرکت کننده هر روز تماس گرفته شد و کلیه اطلاعات ثبت شده و همین سبب شده اطلاعات ارزشمندی در مورد این واکسن جمع آوری شود.
وی در مورد فاز سه مطالعات این واکسن توضیح داد: در فاز سه ۱۶ هزار و ۸۷۶ نفر شرکت کردند. نسبت افرادی که واکسن تزریق کردند به گروه پلاسبو، سه به یک بود. هم اکنون تزریق ها انجام شده و هم اکنون دو ماه پس از تزریق دوم آخرین فرد هستیم. گزارش میانی این مطالعه به صورت Interim analysis به سازمان غذا و دارو عرضه شد و مجوز اضطراری آن گرفته شد. این گزارش بر اساس آنالیز ۱۲ هزار نفر بوده که دو هزار و ۲۴۶ نفر در گروه واکسن اسپایکوژن و ۳ هزار و ۱۴ نفر در گروه واکسن نما بودند. از این تعداد در گروه اسپایکوژن ۵۲ نفر گرفتار کووید-۱۹ علامت دار شدند و از گروه واکسن نما ۴۴ نفر گرفتار بیماری شدند.
طبرسی اثربخشی این واکسن را حدود ۶۰.۳ درصد برای پیش گیری از بیماری خفیف و متوسط کووید عنوان نمود و اظهار داشت: تا آخرین بررسی ها که یک ماه پیش بوده، ما هیچ مورد کووید شدید و مرگ نداشتیم. خوشبختانه از یک ماه پیش تا هم اکنون هم مرگی گزارش نشده ولی موارد کووید شدید بوده که در آنالیزهای نهایی گزارش خواهد شد.
وی اضافه کرد: این واکسن حدود ۶۰ درصد اثربخشی در مقابل کووید داشته است. اثربخشی ها متفاوت گزارش شده است مثلاً برای فایزر هم در ابتدا ۹۵ درصد گزارش کردند برای ویروس گونه ووهان و آلفا ولی هم اکنون در مقابل با موج دلتا اثربخشی حدود ۴۰ تا ۶۰ درصد شده است. ما تمام موارد را در آزمایشگاه مرکزی ویروس شناسی چک کردیم و مشاهده کردیم که تمامی موارد تا هم اکنون ویروس دلتا بوده و ما این میزان اثربخشی را بر روی ویروس دلتا عنوان می نماییم.
طبرسی در مورد ادامه مطالعه توضیح داد: مطالعه درحال پیشرفت است و آخر همین ماه تمام می شود و اطلاعات نهایی برای دو ماه بعد از تزریق را به سازمان غذا و دارو عرضه خواهیم داد.
وی عنوان نمود که دو مورد مرگ مشاهده کردیم که یکی بعد از تزریق دوز اول بوده و یکی دیگر ربطی به واکسن و کرونا نداشته است.
طبرسی در مورد مقالات انتشار یافته از این مطالعات اظهار داشت: مقاله فاز یک در استرالیا درحال پیگیری و انتشار است. فاز دو را هم بعد از ادغام اطلاعات سلولی بزودی منتشر خواهیم کرد.
وی در پاسخ به سوال دکتر نجفی در مورد اقدامات انجام شده برای وارد کردن واکسن اسپایکوژن در فهرست واکسن های WHO عنوان نمود که اقدامات اولیه برای این کار انجام شده ولی از آن جا که باید اطلاعات کامل شود، باید مورد بررسی بیشتر قرار گیرد.




منبع:

1400/08/30
23:35:00
5.0 / 5
588
تگهای خبر: تحقیق , سلول , شركت , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳
بازار مقاله MarketDoc
marketdoc.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازار مقاله محفوظ است

بازار مقاله

فروش مقالات و کتب علمی