نبود صنایع تبدیلی در رضوانشهر و ركود بازار فروش پشم گوسفندان

نبود صنایع تبدیلی در رضوانشهر و ركود بازار فروش پشم گوسفندان بازار مقاله: ایرنا - عدم وجود صنایع تبدیلی و نخریسی در رضوانشهر سبب ركود بازار فروش پشم گوسفندان در این شهرستان شده است.


دامداران و عشایر در مناطق مختلف رضوانشهر و پره سر، برای تولیدات فراورده های دامی خود تلاش زیادی می کنند اما سود آن همواره به جیب واسطه ها می رود.
رضوانشهر و پره سر با بیشتر از یک هزار و ۳۰۰ خانوار دامدار با ۷ هزار نفر جمعیت در غالب ۱۲ طایفه، دارای ۷۳ هزار رأس دام سبک است که سالانه بالغ بر ۸۵ تن پشم، ۱۸ تن پنیر و ۷۰۰ تن گوشت قرمز تولید و روانه بازار های مصرف می کنند.
اما به علت نبود امکانات و صنایع که پشم های چیده شده را شست و شو داده و حلاجی کند و آنها را برای نخ ریسی مهیا نماید همه ساله پشم تولیدی دامداران این مناطق نصیب دلالان می شود و آنان از نبود این امکانات، گرفتار ضرر شده و بیشتر حاصل دست رنجشان به یغما می رود.



بیت الله کریمی نماینده دامداران رضوانشهر و پره سر در غرب گیلان در این رابطه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: همه ساله در میانه فصل بهار و نیز آخر تابستان، کار پشم چینی گوسفندان در مناطق مختلف این شهرستان آغاز می شود و به علت نبود امکانات و صنایع نخریسی، این فرآورده با ارزش که می تواند عایدی بیشتری نصیب دامداران کند، روی دست آنها می ماند و چون کسی متولی خرید تضمینی آن نیست معمولا آنها حاضر می شوند به بهای بسیار ناچیزی این محصول را عرضه کنند.
وی می گوید: باید با نگاه به آینده و توجه به ظرفیت های موجود برای درآمد زایی و پویایی اقتصاد منطقه و خانوار های تولید کننده فراورده های دامی، قدم برداریم و این استعداد در سطح شهرستان وجود دارد.
دوستعلی نظری از دامداران منطقه با اشاره به اهمیت فرآورده های دامی و بخصوص پشم می گوید: با اینکه بخشی از این فرآورده دامی در سطح شهرستان و خانوار های روستایی بعد از شستشوی دستی با استفاده از دوک و چرخ های سنتی، تبدیل به نخ شده و در امر بافت البسه، جوراب، جاجیم، گلیم، شال بافی و سایر صنایع تولیدی و دستی به مصرف می رسد، ولی کافی نیست.
وی می گوید: عشایر و دامداران در طول سال برای تولید متحمل رنج و زحمت زیادی می شوند و این بسیار درد آور است که حاصل زحمات و دست رنج آنان به ثمن بخش توسط افراد سودجو و واسطه ها به یغما می رود.
عین اله پورمیرزایی از دامداران منطقه پره سر می گوید: باید فرهنگ نخ ریسی و وارد کردن این فرآورده مهم دامی به صنعت پوشاک و نیاز های زندگی را در دستور کار خانوارهای همه مناطق قرار دهیم و اهمیت و مزیت های استفاده از پشم اطلاع رسانی شود.
وی بیان نمود: هنوز هم در اغلب خانه های روستایی شاهد وجود وسیله های سنتی نخ ریسی شامل دوک، چرخ نخ ریسی و غیره هستیم و زنان خانه دار برای برطرف ساختن نیازهای خانوار و نیز برای درآمد زایی مبادرت به تولید پوشاک می کنند جادارد تا با فرهنگ سازی، این حرفه را در جامعه نهادینه نمایند.


رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری رضوانشهر در این رابطه اظهار داشت: با عنایت به این که از جانب رهبر معظم انقلاب اسلامی سال جاری به عنوان سال جهش تولید نامگذاری شده و صنعت نخ ریسی از هزاره های بسیار دور در اغلب نقاط کشور ما مرسوم بوده است، در مناطق مختلف استان گیلان وبویژه رضوانشهر و پره سر نیز شواهد برآمده از جستجوهای صورت گرفته و اشیای بدست آمده در این راستا، نشانگرآن است که این حرفه و صنعت از گذشته های بسیار دور نیز وجود داشته است و می تواند از آن برای رونق تولید بهره برد.
مهندس منصور هادی پور بیان نمود: برای ارتقای صنعت نخ ریسی و استفاده بهینه از پشم تولیدی این منطقه، از سال قبل از جانب یک خانوار روستایی در منطقه ییلاقی ارده این شهرستان، یک دستگاه نخ ریسی صنعتی خریداری شد و سرعت فعالیت و کیفیت نخ های تولید شده با این دستگاه زیاد و بهتر از ادوات دستی و سنتی می باشد.
وی بیان نمود: مردم رضوانشهر و پره سر، به لحاظ نوع معیشت و جغرافیای منطقه که اغلب آنان ساکن در مناطق کوه پایه ای و روستایی هستند، ناگزیر در این صنعت و حرفه نخریسی و استفاده از پشم گوسفندان نیز فعال می باشند و الان حدود ۲۰۰ نفر از بانوان این شهرستان از فعالان صنایع تولیدی در این حوزه هستند.


مدیر جهادکشاورزی رضوانشهر نیز در این رابطه اظهار داشت: با عنایت به نبود صنایع تبدیلی در سطح شهرستان، متقاضی برای خرید پشم گوسفند اندک است، در نتیجه دامداران، پشم را به قیمت توافقی به افراد دوره گرد و واسطه ها می فروشند.
مهندس مسعود رزاقی بیان نمود: سالانه حدود ۸۵ تن پشم گوسفندی و در دو مرحله (پشم بهاره و پشم پائیزه) در سطح این مناطق تولید می شود و باید در این راستا قدم هایی برداشته شود و با راه اندازی صنایع مربوطه بگونه ای اقدام گردد تا ارزش افزوده این فرآورده دامی نصیب عشایر و دامداران شود.
وی در مورد قیمت پشم اظهار داشت: هر کیلو گرم پشم خام الان حدود ۴ هزار تومان به فروش می رسد که در صورت تبدیل به نخ به قیمت بالاتری عرضه خواهد شد.
رزاقی اظهار داشت: رضوانشهر و مناطق غرب گیلان دارای ظرفیت های بسیار بالایی در بخش دام و فرآورده های آن است که از آن غافل بوده ایم و تولید عسل، فرش دستباف، گوشت قرمز، پشم، صنایع دستی و... همچون این مزیت هاست که باید افراد فعال در این بخش ها شناسایی و بکارگیری شوند و از آنها حمایت شود تا بتوانند با در کنار هم قرار دادن حلقه های تولید هر محصول آنها را به ارزش افزوده واقعی برساند.
شهرستان رضوانشهر با حدود ۸۰ هزار نفر جمعیت، ۱۲۰ روستا و دو بخش بنام های مرکزی و پره سر در ۷۰ کیلومتری غرب مرکز استان گیلان واقع شده است.



منبع:

1399/02/26
14:28:11
5.0 / 5
2902
تگهای خبر: دستگاه , صنعت , قیمت , كیفیت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۵
بازار مقاله MarketDoc
marketdoc.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازار مقاله محفوظ است

بازار مقاله

فروش مقالات و کتب علمی