گزارش آماری مهر؛

ایران در میان ۷ كشور اول تولیدعلم هوش مصنوعی، اسامی محققان برتر

ایران در میان ۷ كشور اول تولیدعلم هوش مصنوعی، اسامی محققان برتر به گزارش بازار مقاله در گزارشی كه نشریه نیچر به آن ارجاع داده است، جمهوری اسلامی ایران در میان پرتولیدترین كشورهای علمی دنیا در هوش مصنوعی است.


به گزارش بازار مقاله به نقل از مهر، بنابر آخرین گزارش انتشار یافته در نشریه نیچر چینی ها قصد دارند تا سال ۲۰۳۰ هدایت هوش مصنوعی دنیا را در اختیار بگیرند. هدف چین رهبری صنعت هوش مصنوعی دنیاست و برای رسیدن به این هدف سه برنامه عمده دارد كه شامل سرمایه گذاری در تحقیقات بنیادی، مقصدی برای نخبگان هوش مصنوعی دنیا و تبدیل شدن به یك قطب صنعتی پیشرو در هوش مصنوعی دنیا است. چین سالهاست كه در انتشار مقالات هوش مصنوعی رتبه نخست دنیا را دارد. برپایه شاخص اچ ایندكس چین ششمین كشور از لحاظ پژوهشگران توانمند هوش مصنوعی در دنیاست. همچون شركت های مطرح چین در صنعت هوش مصنوعی صنایع Tencent، Baidu و Alibaba هستند، اما چین بنا دارد در این زمینه پیشرفت بیشتری داشته باشد. در گزارشی كه نشریه نیچر به آن ارجاع داده است، جمهوری اسلامی ایران در میان پرتولیدترین كشورهای علمی دنیا در هوش مصنوعی است. برپایه اطلاعات سال ۱۹۹۷ تا ۲۰۱۷ ایران رتبه ۱۴ دنیا در حوزه هوش مصنوعی را در اختیار دارد و تعداد مقالات ایران در این مدت ۳۴ هزار و ۲۸ مورد بوده است.
براساس اعلام بخش تحقیق و توسعه موسسه آینده پژوهی دانش و فناوری سینا، ایران هفتمین كشور برتر دنیا از لحاظ مقالات پراستناد است و تنها كشوری در خاورمیانه است كه در میان ۱۰ كشور برتر دارای بیشترین مقالات پراستناد جای گرفته است. ایران تقریباً ۱.۳ درصد از مقالات پراستناد هوش مصنوعی دنیا و همینطور ۰.۰۲ درصد از مقالات داغ این حوزه را تولید كرده است.
۵۰ درصد از مقالات پراستناد بین المللی ایران با مشاركت پژوهشگرانی از سایر كشورها صورت گرفته است یا به عبارت دیگر با مشاركت بین المللی انتشار یافته اند، اما تنها حدود ۰.۷۴ درصد آنها حاصل مشاركت با صنعت بوده اند كه تفاوت اساسی ایران با سایر كشورهای حاضر در لیست است.
دانشگاه آزاد اسلامی از جمهوری اسلامی ایران در میان ۲۰ دانشگاه برتر دنیا برپایه مقالات پراستناد این حوزه قرار دارد. نام این دانشگاه در كنار دانشگاه های خوش نام از كشورهای آمریكا، چین، فرانسه، سنگاپور، هنك كنگ و آلمان در این لیست قرار گرفته است.
هر پژوهشی در ذاتش كاربردی است، اما بعضی از پژوهش ها مستقیماً بر نوآوری ها اثر می گذارند. در دنیای امروز ۵۰ تا ۷۰ درصد رشد اقتصادی از نوآوری ها منتج می شوند. در دهه های اخیر اثر علم بر خلق نوآوری بیشتر شده به نحوی كه عده ای از صاحب نظران بكارگیری لفظ اقتصاد علم بنیان را به جای اقتصاد دانش بنیان ترجیح می دهند. علت این امر علم بنیاد شدن بخش اعظم نوآوری ها در دنیاست. هوش مصنوعی هم بعنوان یك شاخه علمی بر خیلی از نوآوری ها تاثیر می گذارد. اگر نوآوری ها مسئول ۵۰ تا ۷۰ درصد رشد اقتصادی در دنیا هستند، آن گاه پژوهشگران برجسته هوش مصنوعی كشور چگونه پژوهش هایشان را به سمت نوآوری هدایت می كنند. منفعت این هدایت پیش از هر كسی عاید خود پژوهشگر می شود، اما در پرتو آن، دانشگاه و كشور هم منتفع خواهند شد، چون كه در صورت هدایت این علم به سمت نوآوری، محصول یا روش های جدیدی خلق خواهند شد كه از قابلیت عرضه و فروش برخوردار می باشند. سوالات مهمی هستند كه در این راه نیازمند پاسخ هستند كه ظرفیت و توانائی هر پژوهشگر برای تبدیل شدن به نوآور چیست؟ چه بسا تعداد زیادی از پژوهشگران، فعالیت های پژوهشی با قابلیت تبدیل شدن به نوآوری دارند كه از آن آگاه نیستند، چونكه بالفعل كردن این توانایی نیازمند اطلاعات بازار بین المللی هم هست. مثالی از پژوهش كاربردی، عنوان مقاله «Using pattern matching for tiling and packing problems» است كه با اختراعات ثبت شده در نظام USPTO مرتبط می باشد. شماره پتنتعنوان پتنت۷۹۹۴۶۰۹Shielding for integrated capacitors۸۶۵۳۸۴۴Calibrating device performance within an integrated circuit۷۹۹۴۶۱۰Integrated capacitor with tartan cross section۹۵۲۴۹۶۴Capacitor structure in an integrated circuit۷۹۴۴۷۳۲Integrated capacitor with alternating layered segments۷۹۵۶۴۳۸Integrated capacitor with interlinked lateral fins۸۳۶۲۵۸۹Integrated capacitor with cabled plates۸۹۴۱۹۷۴Interdigitated capacitor having digits of varying width۹۲۷۰۲۴۷High quality factor inductive and capacitive circuit structure۸۲۰۷۵۹۲Integrated capacitor with array of crosses۲۰ محققی كه بیشترین پژوهش كاربردی را در بین پژوهشگران هوش مصنوعی كشور داشته اند به شرح جدول زیر است. این محققان در رشته های مهندسی كامپیوتر، برق، صنایع و ریاضی فعالیت می نمایند.نامدانشگاهدكتر مجید نیلی احمدآبادیدانشگاه تهراندكتر بابك نجار اعرابیدانشگاه تهراندكتر بهروز مینائیدانشگاه علم و صنعت ایراندكتر حمید بیگیدانشگاه صنعتی شریفدكتر غلامرضا قدرتی امیریدانشگاه علم و صنعت ایراندكتر عبدالرضا میرزائیدانشگاه صنعتی اصفهاندكتر رضا ابراهیم پورپژوهشگاه دانش های بنیادیدكتر ستار هاشمیدانشگاه شیرازدكتر سید باقری شوركیدانشگاه صنعتی شریفدكتر شاهرخ سماویدانشگاه صنعتی اصفهاندكتر مهدی خاشعیدانشگاه صنعتی اصفهاندكتر حسین نظام آبادی پوردانشگاه شهید باهنر كرماندكتر محمد باقر منهاجدانشگاه صنعتی امیركبیردكتر محمد تشنه لبدانشگاه خواجه نصیرالدین طوسیدكتر محمد حسین فاضل زرندیدانشگاه صنعتی امیركبیردكتر محمد رضا موسویدانشگاه علم و صنعتدكتر محمد رضا میبدیدانشگاه صنعتی امیركبیردكتر محمود فتحیدانشگاه علم و صنعت ایراندكتر ناصر مزینیدانشگاه علم و صنعت ایراندكتر هادی صدوقی یزدیدانشگاه فردوسی مشهد


منبع:

1398/06/12
14:40:17
5.0 / 5
4805
تگهای خبر: اختراع , پژوهش , تحقیق , دانش بنیان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳
بازار مقاله MarketDoc
marketdoc.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازار مقاله محفوظ است

بازار مقاله

فروش مقالات و کتب علمی