مبارزه با كم شنوایی با رشد موهای گوش

مبارزه با كم شنوایی با رشد موهای گوش بازار مقاله: ایسنا نوشت: دانشمندان به منظور معكوس كردن روند از دست دادن شنوایی راه هایی یافته اند كه سلول های حساس موهای درون گوش را باردیگر رشد می دهد.



در حالی كه خیلی از ما آرزو می نماییم كه كاش بتوانیم موهای ریخته مان را در سنین پیری دوباره رشد دهیم، شاید ندانیم كه موهای دیگری در بدن ما وجود دارند كه وجودشان بسیار مهم تر از موی سر است.
موهای بسیار نازكی در گوش ما وجود دارند كه به شنوایی ما كمك می كنند. هنگامی كه ما سلول های حساس مو در حلزون گوش را از دست می دهیم، نمی توان آنها را بازگرداند. اما اكنون محققان راهی برای رشد مجدد آنها در موش ها پیدا كرده اند كه به صورت بالقوه راه را برای درمان موثر كم شنوایی در انسان هموار می كند.
ما زندگی خویش را با حدود 15 هزار تار از این سلول های مو در هر گوش شروع می نماییم، اما آنها در گذر زمان به علت صدای بلند، بیماری، عفونت و سایر علل طبیعی به تدریج از بین می روند. جالب اینجاست كه پستانداران تنها مهره دارانی هستند كه نمی توانند آنها را بازسازی كنند، ازاین رو هر آسیبی به آنها، دائمی است.
اما آیا می توانیم از تكنیك های دیگر حیوانات استفاده كنیم؟ تحقیقات گذشته گروهی كه تحقیق جدید را انجام داده است، نشان داد كه گروهی از گیرنده های موسوم به فاكتور رشد اپیدرمی(EGF) به تحریك سلول های حسی موهای جدید برای رشد مجدد كمك می كنند. این مسیر سیگنالی در پستانداران وجود دارد، اما به نظر می آید به طرز عجیبی ساكت است.
"پاتریشیا وایت"، سرپرست این مطالعه می گوید: در موش ها، حلزون گوش در طول زندگی حیوان از گیرنده های EGF استفاده می نمایند، اما ظاهرا هیچگاه سلول های مو را بازیابی نمی كنند. شاید در طول تكامل پستانداران، تغییرات در بیان تنظیم كننده های درون سلولی گیرنده های EGF اتفاق افتاده است. این تنظیم كننده ها می توانند نتایج سیگنال دهی را تغییر داده و احیا را مسدود كنند.
وی اضافه كرد: تحقیقات ما بر روی پیدا كردن راهی برای تغییر مسیر به صورت موقت برای ترویج احیای سلول های مو و تركیب آنها با سلول های عصبی متمركز است، چون كه هر دوی آنها برای شنیدن حیاتی هستند.
محققان بر روی یك عضو خاص از خانواده EGF، یك گیرنده به نام ERBB2 تمركز كردند. آنها سه روش مختلف را برای تحریك این گیرنده و كمك به بازیابی دوباره سلول های موی گوش آزمایش كردند.
ابتدا یك ویروس برای هدف گیری گیرنده ها استفاده شد. در روش دوم، محققان موش ها را مهندسی ژنتیكی كردند تا بیان ERBB2 را كه قبلا فعال شده بود، بیشتر از پیش كنند. در نهایت، سومین آزمایش هم شامل دو داروی طراحی شده برای تحریك فعالیت سلول های بنیادی در سایر قسمت های بدن بود كه ERBB2 را هم فعال كرد.
در هر سه حالت، مسیر ERBB2 فعال شد و تیم متوجه شد كه این كار سبب تولید یك واكنش زنجیره ای سلولی می گردد. ابتدا سلول های پشتیبانی كننده حلزون گوش، سلول های بنیادی مجاور را به سلول های جدید حسی مو تبدیل می كنند. این سلول های جدید هم با سلول های عصبی كه برای ارسال سیگنال های صوتی به مغز لازم هستند، متصل می شوند.
وایت می گوید: روند ترمیم شنوایی یك مشكل پیچیده است و نیاز به یك سری رویدادهای سلولی دارد. شما باید سلول های حسی مو را بازسازی كنید و این سلول ها باید به درستی عمل كنند و به شبكه نورون ها متصل شوند.
وی اضافه كرد: این تحقیق یك مسیر سیگنالی را نشان داد كه می تواند با روش های مختلف فعال شود و می تواند یك رویكرد جدید برای بازسازی حلزون گوش و در نهایت بازیابی شنوایی باشد.
این تحقیق جدید در مجله European Journal of Neuroscience انتشار یافته است.

5656

1397/07/26
16:48:33
5.0 / 5
4491
تگهای خبر: تحقیق , دانشمند , سلول , محقق
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۲
بازار مقاله MarketDoc
marketdoc.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازار مقاله محفوظ است

بازار مقاله

فروش مقالات و کتب علمی