محققان سلول های بنیادی سلول درمانی را جایگزین دارودرمانی خواهند كرد
بازار مقاله: ایسنا نوشت: در بررسی نگرش پژوهشگران سلول بنیادی به این تحقیقات مشخص شد كه آینده چنین پژوهش هایی در ایران، «پزشكی بازساختی» است و سلول درمانی جایگزین دارو درمانی خواهد شد.
روند تحقیقات سلول های بنیادی با عنایت به شرایط مختلف، متفاوت می باشد. این روند رابطه ی مستقیمی با نگرش محققان، مدیران مركز تحقیقات و سیاست گذاران دارد. جمعی از محققان پژوهشگاه رویان و دانشگاه علوم پزشكی تهران روند تحقیقات آینده ی سلول های بنیادی در ایران را بررسی كردند.
سلول های بنیادی دو خصوصیت منحصر به فرد دارند كه در سلول های دیگر دیده نمی گردد. آن ها می توانند به صورت نامحدود سلول هایی با خصوصیت های یكسان تولید كنند و همینطور قادرند به سلول های مختلفی تمایز پیدا كنند.
"پزشكی بازساختی" جایگزین كردن بافت ها و سلول های از دست رفته با بافتی زنده و دارای عملكرد مناسب می باشد. در این علم پزشكان از سلول های بنیادی برای جبران سلول های از دست رفته استفاده می نمایند. این سلول ها را می توان در مهندسی بافت هم به كار گرفت و بافت مهندسی شده را به جای بافت صدمه دیده پیوند زد.
بر اساس پژوهش های اخیر، بسیاری اعتقاد دارند كه سلول های بنیادی می توانند بیماری های خیلی از جمله سرطان، بیماری های خونی، بیماری های سیستم ایمنی، نقص های حسی و حركتی و... را درمان كنند. این سلول ها امكان دارد از منابع مختلفی مثل سلول های جنینی، سلول های بندناف، سلول های بزرگسال (مغز استخوان، پوست، پالپ دندان) و... در دسترس باشند. سلول های بنیادی در حوزه های پژوهشی مختلفی مثل ژن درمانی، مهندسی بافت، كشت سه بعدی، تولید پروتئین های نوتركیب و تحقیقات سم شناسی كاربرد دارد.
این بررسی یك پژوهش مقطعی بود و در پژوهشگاه رویان انجام گرفت. پژوهشگرانی كه حداقل به مدت یك سال به صورت دائمی یا موقت در آزمایشگاه های سلول بنیادی این مركز همكاری می كردند در این پژوهش شركت داشتند و داده های این پژوهش از ۱۵۰ پرسش نامه ی توزیع شده در میان آن ها، استخراج شد.
یافته های این پژوهش نشان داد كه شركت كنندگان اعتقاد دارند كه «بودجه» مهم ترین مبحث در تحقیقات سلول های بنیادی است و اصلی ترین هدف این پژوهش ها كاربرد آن ها در درمان بیماری هاست.
پژوهش بر روی سلول های بنیادی بالغ و سلول های IPS و كاربرد آن ها در درمان بیماری های سرطان و مشكلات قبلی عروقی، مهم ترین اهداف تحقیقاتی این پژوهشگران خواهد بود. به اعتقاد آنان «پزشكی بازساختی» آینده ی درمان های پزشكی است و سلول درمانی جایگزین دارودرمانی خواهد شد. نیمی از آنان مطرح نمودند كه استفاده از سلول های بنیادی جنینی جزء درمان های روزمره ی ۱۰ سال آینده است.
به اعتقاد آن ها همكاری های بین المللی مبحث مهمی در آینده ی تحقیقات سلول های بنیادی است و محققان ایرانی مشتاق به كار در مطالعات چند رشته ای به صورت همكاری بین المللی هستند.
نتایج این پژوهش كه توسط مهدی لطفی پناه عضو گروه كتابداری و اطلاع رسانی پزشكی دانشگاه علوم پزشكی تهران و همكارانش به انجام رسیده، در آخرین شماره ی فصل نامه ی «یاخته» وابسته به پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی انتشار یافته است.
5656
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب