به گزارش بازار مقاله به نقل از وزارت علوم، جعفر توفیقی در گردهمایی سازمان ها و نهادهای فعال در حوزه ترویج علم با اشاره به مزایای وارد شدن سیاست های تشویقی در آیین نامه ارتقای استادان دانشگاه ها و مراكز آموزش عالی، اظهار داشت: این امر سبب شده است كه هم اكنون انتشار دو درصد چاپ مقالات دنیا برعهده دانشمندان و محققان ایرانی باشد.
وی انتشار ۵۰ هزار مقاله از جانب استادان و محققان كشور را یكی از افتخارات نظام آموزش عالی كشور عنوان كرد و اضافه كرد: انتشار مقاله، ذات پژوهش است و در مواردی كه تقلب صورت می گیرد، باید جلوی آن گرفته شود اما نباید از انتشار مقالات علمی ابراز نگرانی شود.
رئیس جمعیت توسعه علمی كشور با اشاره به سیاست های توسعه فناوری و ضرورت تقویت آن در جامعه، تصریح كرد: در این حوزه تولید پارك های علم و فناوری و مراكز رشد مطرح شد كه ایده مناسبی بود چراكه فلسفه اصلی تولید پارك ها، تولید دانش های كسب شده در دانشگاه ها و تبدیل آن به فناوری است كه دراین راستا موفقیت های زیادی در تولید فناوری به دست آمده است و باید این راه تقویت و ادامه یابد.
توفیقی راه اندازی بیش از ۳ هزار شركت دانش بنیان و تولید فناوری های در مرز دانش را از دیگر دستاوردهای این رویكرد نام برد و اظهار داشت: در مورد ۵ سیاست تعیین شده برای وزارت علوم، در طول این سال ها، موفقیت هایی حاصل شده است.
وی با تاكید بر نقش مهم و اثرگذار وزارت علوم در ترویج علم، تصریح كرد: ما معتقدیم نظام آموزش وپرورش كشور هم اكنون یك نظام حافظه پرور است و این درحالی است كه جامعه یادگیرنده، جامعه ای است كه در معرض علم قرار می گیرد و می تواند بازتولید كند.
رئیس جمعیت توسعه علمی كشور اضافه كرد: پیشنهاد می گردد نهادهای فعال در حوزه ترویج علم، ارتباط نزدیكی با آموزش و پرورش كشور داشته باشند.
توفیقی با تاكید بر اینكه فیلم های محدودی سراغ داریم كه با محوریت تفكر و ترویج علمی تولید شده باشد، بر ضرورت تهیه برنامه های اختصاصی در زمینه ترویج علم تصریح كرد.
وی، اجرای برنامه «دانشگاه ها و مراكز پژوهشی باز» را از جمله اقدامات موثر در ترویج علم دانست و خاطرنشان كرد: این برنامه به صورت ضعیف در حال اجرا است و نیاز به تقویت و گسترش دارد.
رئیس جمعیت توسعه علمی كشور اظهار داشت: در جهت ترویج علم پیشنهاد می شود، جلسات دفاع آخر نامه های دانشجویان مقاطع مختلف تحصیلی با حضور خانواده ها برگزار شود، چراكه حضور خانواده ها، یك فرصت یادگیری بوده و جامعه یادگیرنده، فرصت تولید علم را دارد.