رشد نگران كننده شیوع آسم در ایران بر مبنای آمار
بازار مقاله: ایرنا نوشت: عضو مركز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی دانشگاه علوم پزشكی تهران با بیان نتایج مطالعه «شیوع آسم در ایران» اظهار داشت: شیوع این بیماری در استان هایی مانند سیستان و بلوچستان، خوزستان، ایلام و كرمانشاه كه در معرض ریزگردها و آلاینده ها هستند، بیشتر از سایر استان ها است.
دكتر محمدرضا فضل اللهی متوسط شیوع آسم را در بزرگ سالان ایرانی 9 درصد اعلام نمود و اظهار داشت: بیشترین میزان شیوع آسم در میان بزرگ سالان در استان های خوزستان و سیستان و بلوچستان مشاهده می گردد كه بالاتر از 15درصد است.
نتایج این مطالعه نشان داده است كه آسم در میان كودكان و بزرگ سالان در حاشیه جنوبی و شهرهای بزرگ كشور مانند تهران شیوع بالاتری دارد.
فضل اللهی شیوع این بیماری در گروه كودكان و نوجوانان را حدود 11 درصد اعلام نمود و اظهار داشت: استان قم درزمینهٔ شیوع این بیماری در كودكان و نوجوانان، بالاترین رتبه را دارد. مطالعات بیشتری برای یافتن علت شیوع بیماری آسم در این استان باید صورت گیرد و هم اكنون علت قطعی آن مشخص نمی باشد.
وی ادامه داد: شیوع آسم در تهران در كودكان 6 تا 7 سال 12.6 درصد و در میان افراد 13 تا 14 سال 16.6درصد است.
عضو مركز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی دانشگاه علوم پزشكی تهران، متوسط شیوع كشوری آسم را در میان افراد 13 تا 14 سال 12.5 درصد اعلام نمود و اظهار داشت: این مطالعه نشان داده است شیوع آسم در تهران در این سنین بالاتر از میانگین كشوری است.
وی اضافه كرد: نتایج این مطالعه شیوع بالای این بیماری را در روستاها مشابه با شهرها نشان داده است و این مورد بر تغییر سبك زندگی در مناطق روستایی هم تاكید دارد.
فضل اللهی ادامه داد: بر مبنای این مطالعه شیوع بیماری آسم در مردان بیشتر از زنان است و این مورد با مطالعات قبلی كه افزایش آسم پس از سنین بلوغ را در زنان نشان می داد، متفاوت می باشد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی تهران بیان كرد: هرچه سن بالاتر می رود، شیوع این بیماری بیشتر می گردد و در این مورد هیچ تفاوتی در مناطق روستایی و شهری در میان افراد بزرگ سال وجود ندارد.
وی، هدف از انجام این مطالعه را تعیین الگوی شیوع بیماری در كشور اعلام نمود و اظهار داشت: تابحال مطالعه جامعی درزمینهٔ شیوع آسم در كودكان و بزرگ سالان در كشور وجود نداشت. اغلب مطالعات به شكل مقطعی در بعضی شهرها انجام شده بود و در مناطق روستایی هم این كار صورت نگرفته بود.
فضل اللهی اظهار داشت: با انجام این مطالعه دسترسی به اطلاعات صحیح و جامع توسط محققان برای انجام فعالیت های پژوهشی و هم مسئولان به منظور سیاست گذاری برای برنامه ریزی مناسب كنترل بیماری فراهم گشته است.
این مطالعه با حمایت دفتر امور بیماری غیر واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی و همكاری دانشگاه های علوم پزشكی سراسر كشور و مراكز بهداشتی و درمانی در سطح كشور انجام شده است.
حدود 24 هزار و 500 بزرگ سال و حدود 33 هزار كودك 6 تا 7 سال و 13 تا 14 سال در این طرح مطالعه مورد سؤال قرار گرفتند.
آسم یك بیماری التهابی رایج مزمن مجاری هوایی است كه سرفه مزمن، تنگی نفس و خس خس ریه ها از علائم مهم مبتلا شدن به آن است.
5656
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب