حجت الاسلام خسروپناه مطرح كرد
ضرورت بازبینی در قوانین مربوط به زنان دانشگاهی
به گزارش بازار مقاله، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر ضرورت بازبینی در قوانین مربوط به زنان دانشگاهی، اظهار داشت: انگار باید به زنان تا سن 50 سالگی اجازه ورود به هیأت علمی داده شود. حقوق خانوادگی و مادری به زنان دانشگاهی داده نمی شود؛ در صورتیکه به مردان این فرصت داده می شود.
به گزارش بازار مقاله به نقل از ایسنا، حجت الاسلام خسروپناه، در همایش ملی جمعیت با تأکید بر ضرورت بازبینی در قوانین مربوط به زنان دانشگاهی، اظهار داشت: انگار باید به زنان تا سن ۵۰ سالگی اجازه ورود به هیأت علمی داده شود. حقوق خانوادگی و مادری به زنان دانشگاهی داده نمی گردد، در صورتیکه به مردان این فرصت داده می شود. این تبعیض است و در جلسات مختلف این مساله را مطرح کرده ام. باید اصلاح گردد.
وی به محدودیت سنی ۴۰ سال برای ورود به هیأت علمی گریزی زد و اظهار داشت: یک زن تحصیل کرده، دانشمند و محقق که مشتاق فعالیت علمی است، اگر تصمیم بگیرد فرزند داشته باشد، مجبور است چند سال از عمر علمی اش را صرف زندگی خانوادگی کند. پس از آن، ما از او می خواهیم در مدت زمان مشخصی مقاله بنویسد، ترفیع گیرد و رکود علمی نداشته باشد؛ در صورتیکه فرصت ضروری جهت توسعه علمی به او داده نشده است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اضافه کرد: وقتی به یک زن دانشگاهی می گوییم باید فرزندآوری داشته باشی، اما از مردانمان چنین انتظاری نداریم، یعنی داریم یک تبعیض آشکار را رقم می زنیم. این تساوی در ظاهر، عادلانه نیست و باید اصلاح گردد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی به مزایای فرزندآوری از دیدگاه شرعی هم پرداخت و اظهار داشت: اسلام به مادری یک حق شرعی نگاه می کند. این تنها یک تکلیف نیست، بلکه یک حق است. اگر این نکات را جدی بگیریم، بطور قطع فرهنگ سازی فرزندآوری در کشور رونق خواهد یافت.
خسروپناه سپس درمیان خبرنگاران به این که بخش قابل توجهی از سیاستهای جمعیتی که رهبر معظم انقلاب ابلاغ کرده اند، هنوز اجرائی نشده است، اظهار داشت: از مجموع سیاستها و قوانین مصوب در عرصه جمعیت، کمتر از ۵۰ درصد اجرا شده است؛ در صورتیکه این سیاستها بطورکامل کاربردی و آینده نگرانه هستند.
وی ادامه داد: برخی از این قوانین به بهانه هایی مانند نبود بودجه، کنار گذاشته شده اند و گاهی نیز در اجرای آنها استثنا قائل می شوند. این رفتارها به اعتماد عمومی لطمه می زند.
منبع: بازار مقاله
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان بازارمقاله در مورد این مطلب