در آیین معارفه رئیس كمیته مدیریت دارایی های فكری اعلام شد

ظرفیت های مغفول در حوزه سلامت تحت عنوان مالکیت معنوی به سرمایه تبدیل می شوند

ظرفیت های مغفول در حوزه سلامت تحت عنوان مالکیت معنوی به سرمایه تبدیل می شوند به گزارش بازار مقاله در آیین معارفه رئیس کمیته مدیریت دارایی های فکری دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت تاکید شد که تمام ظرفیت های مغفول مانده بخصوص در حوزه سلامت و بهداشت شناسایی شود تا تحت عنوان مالکیت معنوی به سرمایه تبدیل شوند و محققان بتوانند از ایده هایشان بهره برداری کنند.


به گزارش بازار مقاله به نقل از ایسنا، دکتر محمدرضا منظم، رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت در آیین معارفه دکتر حسین رضایی زاده، رئیس کمیته مدیریت دارایی های فکری ضمن اشاره به خصوصیت های منحصر به فرد الگوی پیشنهادی کمیته مدیریت دارایی های فکری، اضافه کرد: دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، در مورد پشتیبانی از اختراعات مبتنی بر نیاز جامعه و در جهت تجاری سازی و هدایت آن به سمت بازار، نمونه انعطاف پذیر و بسیار پیشرویی پیشنهاد و راه اندازی کرده است که همه زوایای ممکن را زیر پوشش خود قرار داده است.
وی با تکیه بر این که مالکیت فکری اساس ثروت کشور است، اظهار داشت: در نشستی هم که در حضور وزیر وزرات دادگستری با اعضای شورای سیاستگذاری مالی و هماهنگی دستگاههای اجرایی در زمینه مالکیت معنوی داشتیم و حدود ۱۸ نهاد و دستگاه اجرایی در آن حضور داشتند، این مدل با استقبال روبرو شد.
دکتر منظم با اشاره به اینکه این مدل، دارایی فکری را در چارچوب یک برنامه مدون مدیریتی برای نخستین بار به سمت بازار و تجاری سازی هدایت می کند، اظهار داشت: در غیر این صورت ایده به سختی امکان رسیدن به بازار را پیدا خواهد نمود. ابتدا باید نیازسنجی شود و مبتنی بر مشکل واقعی جامعه ایده پردازی صورت بگیرد تا انگیزه ها و مسیر برای سرمایه گذاری هموار شود.
وی اظهار داشت: در دانشگاه های علوم پزشکی دفاتر مالکیت فکری به راه افتاده است که برای تعیین خط مشی و برنامه راهبردی به کمیته مدیریت دارایی های فکری وابسته هستند. این دفاتر بخش هایی از این شبکه بوده و باید از پتانسیل و توانمندی آنها بهره برداری شود.
به قول رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، در این کمیته راه اندازی یک هسته حقوقی هم در نظر گرفته شده است تا موضوعات شرکتهای دانش بنیان و مسائل در رابطه با مالکیت فکری در قراردادهایشان را با نگاه حقوقی زیر پوشش قرار دهیم.
دکتر منظم هدف کمیته مدیریت دارایی های فکری را تمام فناوری های حوزه سلامت کشور دانست و اظهار داشت: ظرفیت دانشگاه های علوم پزشکی، دفاتر مالکیت فکری دانشگاه ها و حامیان تحقیقات و فناوری مانند نیماد و صندوق INSF را در این راه در اختیار داریم.
شناسایی ظرفیت های مغفول در بهداشت و سلامت
دکتر رضایی زاده، رئیس کمیته مدیریت دارایی های فکری هم ضمن قدردانی از اعتماد دکتر منظم جهت سپردن این مسئولیت به وی، با تکیه بر این که با ایجاد طرحی نو و پایه گذاری خشت اول در حوزه مدیریت دارایی های فکری مسئولیت خطیری بر عهده داریم، اظهار داشت: باید تمام ظرفیت های مغفول مانده بخصوص در حوزه سلامت و بهداشت را شناسایی نماییم تا تحت عنوان مالکیت معنوی به سرمایه تبدیل شوند و محققان بتوانند از ایده هایشان بهره برداری کنند.
رئیس کمیته مدیریت دارایی های فکری با اشاره به اینکه در تدوین خط مشی و سیاست گذاری های این حوزه پیشرو هستیم، اظهار داشت: حالا در دوران گذار هستیم و این مساله به ترویج و فرهنگ سازی و آموزش بسیار نیاز دارد و در کنار آن هم آموزی لازم داریم تا فعالان مختلف در عرصه های مختلف تجربیات خویش را با یکدیگر به اشتراک گذارند.
کمیته مدیریت دارایی های فکری فعالانه به دنبال پشتیبانی از ایده هاست
مهندس عبدالناصر آزاد بخت، رئیس گروه فناوری های تخصصی دفتر توسعه فناوری سلامت، هم در ادامه اضافه کرد: پیش از این ساختار کمیته مبتنی بر تحقیقات بود، ولی حالا با تغییر جایگاه کمیته مالکیت فکری به دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت ساختار مبتنی بر نیاز و فناوری شکل گرفته است و این پیشرفت و کارنامه موفقی است.
وی با بیان اینکه در دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت تمام توان خویش را به کار می گیریم تا این کمیته به بهترین روش به رسالت خود بپردازد، اضافه کرد: تا پیش از این ارتقاء اعضای هیئت علمی، استعدادهای درخشان و ثبت ژن مورد توجه کمیته بود، ولی حالا در مدل جدید فعالانه عمل کرده و تمامی فناوری ها و اختراعات را بررسی می نماییم و آن هایی که قابلیت تجاری سازی دارند را مورد حمایت قرار می دهیم تا به بازار برسند.
"نیماد" آماده سرمایه گذاری روی ایده های با قابلیت تجاری سازی است
به نقل از روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، دکتر بیتا مسگرپور مشاور معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، با اشاره به اینکه مؤسسه نیماد آماده سرمایه گذاری روی ایده های با قابلیت تجاری سازی است، اظهار داشت: موسسه نیماد جزو نهادهایی است که آئین نامه مالکیت فکری را تدوین کرده تا با حفظ حقوق تمامی بازیگران از بازگشت سرمایه به چرخه پژوهش اطمینان حاصل نماید البته این آئین نامه هم اکنون نیازمند بازبینی است.
به نقل از ایشان، دیدگاه محققان ما با تجاری سازی فاصله دارد؛ امید است این کمیته بتواند خلأ موجود را پوشش دهد.
دکتر مسگرپور ضمن اشاره به گرنت های بین المللی موسسه "نیماد" اظهار داشت: گرنت های متنوعی در مؤسسه "نیماد" عرضه می شود ولی در بخش بین المللی و گرنت هایی که با دیگر کشورهای دنیا داریم به بازوی مشاوره ای کمیته مدیریت دارایی فکری نیازمندیم تا از حقوق پژوهشگران ایرانی در عرصه جهانی مراقبت نماییم.



1400/10/22
22:45:38
5.0 / 5
548
تگهای خبر: آموزش , اختراع , پزشك , پزشكی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
بازار مقاله MarketDoc
marketdoc.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازار مقاله محفوظ است

بازار مقاله

فروش مقالات و کتب علمی