معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت و انتظاراتی كه هست،
مدیریت باید بر مبنای پژوهش باشد
به گزارش بازار مقاله عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات ایدز ایران اظهار نمود: یکی از نقص های پژوهش در کشور ما به حوزه ی استفاده از تحقیقات مربوط می شود. ما بعنوان پژوهشگر باید اهتمام نماییم بحث را دنبال نماییم. سیستم معاونت پژوهشی و مدیران ما نیز باید اهتمام کنند این نگرش را داشته باشند که مدیریت خودرا برمبنای پژوهش قرار دهند. نظام پژوهش کشورهایی مانند ژاپن یا چین به نظام تصمیم گیری این کشورها متصل است یعنی تصمیماتشان پژوهش محور است.
دکتر سید احمد سید علینقی در گفتگو با ایسنا، در پاسخ به پرسشی درباره انتظارات از معاونت تحقیقات وزارت بهداشت بیان نمود: ما انبوهی از پژوهشها را در چارچوب رساله ها و طرح های تحقیقاتی داریم. در مورد کرونا هم در سال ۹۹، پژوهش های بسیاری در کشور انجام شده است و باید بتوانیم از این پژوهشها استفاده نماییم. برای این طرح های تحقیقاتی و رساله ها، هم وقت نیروی انسانی صرف شده و هم انجام آنها برای کشور هزینه دارد.
عضو شورای پژوهشی مرکز تحقیقات ایدز ضمن اشاره به اهمیت ترجمان دانش در حوزه پژوهش اظهار داشت: معاونت پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی تهران، این مورد را با ابلاغی از جانب معاونت تحقیقات وزارت بهداشت شروع کرده است. طی ترجمان دانش، نتایج پژوهشها به زبان مردم عادی بیان و منتشر می شود تا برای همه قابل فهم باشد. مردم هر مملکتی حق دارند بدانند سرمایه ای که کشور از لحاظ مالی و انسانی صرف می کند در چه قسمتی هزینه می شود. به کمک ترجمان دانش میتوان مردم را از این مورد آگاه کرد.
سید علینقی با بیان اینکه «حتی اگر به زبان هم آورده نشود، ما تحریم علمی هستیم»، اضافه کرد: مقالات پژوهشگران ایرانی توسط مجلات خارجی رد می شود یا درخواست ایرانی ها با تاخیر پاسخ داده می شود. ماجرا فقط هم به این محدود نیست. اگر در پایگاه های علمی بین المللی موضوعی را جست وجو کنید نخستین مقالاتی که نمایش داده می شوند، مقالات کشورهای توسعه یافته است. این نشان داده است مقالات محققان این کشورها بیشتر دیده می شود و ارجاع بیشتری به آنها داده می شود.
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات ایدز دانشگاه علوم پزشکی تهران در انتها بیان نمود: راهکار این است که مجلات داخلی را تقویت نماییم از این لحاظ که در پایگاه های معتبری چون اسکوپوس، پاب مد و ISI نمایه شوند. از طرفی، خود پژوهشگران باید تاب آوری داشته باشند و ناامید نشوند. ان شاء الله روزی حقانیت پژوهش هایی که انجام می دهیم ثابت شود و حساسیت بر روی دیتاهای ایرانی کم شود. امیدوارم تا جایی که می توانیم پژوهش های خویش را به محصول تبدیل نماییم تا در رده کشورهای پیشرفته قرار بگیریم و اثر تحقیقات ما در دنیا بیشتر شود.
منبع: marketdoc.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب