در نشست اقامتگاه سفیر ایتالیا در ایران مطرح شد؛

تئاتر در كوران كرونا به الهامات جدید دست یافت

تئاتر در كوران كرونا به الهامات جدید دست یافت هنرمندان ایرانی و ایتالیایی حاضر در نشستی در رابطه با تغییرات تئاتر به علت انتشار کرونا در اقامتگاه سفیر ایتالیا در ایران معتقدند بازیگران و کارگردانان نمایش از شیوه های نوین پخش آثار بهره گرفتند، زبان های کلامی و غیرکلامی را در هم ادغام کرده و سرچشمه الهامات نوین شدند.


به گزارش روز سه شنبه گروه فرهنگی ایرنا از سفارت ایتالیا در تهران، گفت وگوی پایانی درباره مجموعه هشت و نیم کلیپ تئاتری، وضعیت تئاتر بعد از کوید- ۱۹ عصر روز گذشته (دوشنبه، ۲۴ اسفند) در اقامتگاه سفیر ایتالیا در ایران برگزار شد.
مجموعه هشت و نیم کلیپ؛ چطور شیوع کووید-۱۹ زندگی ما را تغییر داد، با حمایت سفارت ایتالیا در ایران و همراهی از راه دور و به وسیله شبکه های مجازی دو هنرمند ایرانی علی شمس و دانیال خیری خواه و همکاری دو هنرمند ایتالیایی؛ یعنی نیکولا پیانزولا Nicola Pianzola بعنوان بازیگر و آنا دورا دورنو Anna Dora Dorno کارگردان ایتالیایی و شرکت تئاتری ایتالیایی اینستبیلی واگانتی/ instabili vaganti ساخته و در حساب های کاربری سفارت ایتالیا در شبکه های اجتماعی مختلف همچون اینستاگرام و دیگر پلت فرم های مجازی از اواسط مرداد ماه منتشر گردید.
این مجموعه که نخستین قسمت آن ۱۵ مرداد در دسترسی علاقه مندان قرار گرفت، آخرین قسمتش ۱۵ بهمن ارائه شد و روز گذشته (۲۴ اسفند) اقامتگاه سفیر ایتالیا میزبان بحث ویژه در باره وضعیت فعلی تئاتر و چشم انداز آینده آن، بعنوان حسن ختام مجموعه بود.
این گفتگو که مازیار فکری ارشاد، منتقد سینما و تئاتر اداره می شد از صفحه اینستاگرام سفارت ایتالیا در ایران پخش گردید و ناظر حضور هنرپیشه نیکلا پیانزولا و کارگردان آنّا دورا دورنو از ایده پردازان و اجرا کنندگان مجموعه فوق با همکاری سفارت هم بود که توسط اسکایپ از تور هنری خود در اسپانیا با این بحث همراه شد. دانیال خیری خواه و علی شمس، روح ایرانی این محصول مشترک و محمد رحمانیان، نویسنده و کارگردان مشهور ایرانی هم با این بحث همراه شدند. گفتگو در حضور جمع قلیلی از کارگردانان، هنرپیشه ها و منتقدین تئاتری ایرانی، جهت رعایت شیوه نامه های بهداشتی برگزار شد.
جوزپه پرّونه، به علت دستیابی به نتایج مثبت، به هنرمندان تئاتری در این مجموعه تبریک گفته و ابراز امیدواری کرد با شروع روند واکسیناسیون هنرهای نمایشی هم به فضاهای نوین دست یابند.
این مجموعه کلیپ های تئاتری که به برخی مضامین فیلم مشهور فلینی هشت و نیم اشاره دارد، به شکل مجازی سنت های تئاتری ایتالیایی و ایرانی را در باره موضوعی امروزی و جهانی، یعنی ارتباط ما در زمان همه گیری با عادات روز مره مان را در مقابل یکدیگر بیان کرد و به این شکل یک همکاری مجازی خارق العاده شکل گرفت که محتوای آن، از عنصر غریب جدیدی در زندگی روزمره، یعنی ماسک، شیفت های شب و ارتباط مدام با عناصر مختلف و ضروری در دوران کرونا شکل گرفته است.
در تئاتر وسایل، فضاها و تماشاگرانی که به جای خودجوش بودن به ضبط کردن روی آورده و عدسی دوربین را جایگزین صحنه کرده اند و مخاطبان صحنه تئاتر به بیننده ناپیدای پشت صفحه نمایش تبدیل گشته اند.
کارگردانان و بازیگران تئاتر حاضر در این جلسه تاکید نمودند چگونه همه گیری، به رغم تأثیر مخرب آن به علت بسته شدن تئاترها، بگونه ای نکته های مثبت هم داشت و تولیدات محلی به همکاری ها و مخاطبان بین المللی دست یافت. بازیگران و کارگردانان تئاتر از شیوه های نوین پخش تولیدات تئاتری بهره گرفتند و زبان های کلامی و غیر کلامی را در هم ادغام کرده و سرچشمه الهامات نوین شدند و افق های جدیدی در مقابل هنرهای نمایشی گشودند.
هر هشت اپیزود مجموعه یادشده؛ شامل فراتر از آینه، شیفت شب، نت های فقدان، به من نگویید قهرمان، تنها، حالت پرواز، قطع ارتباط، آغاز باردیگر و گفت وگوی پایانی بر روی کانال های یوتیوب، حساب کاربری توئیتر و اینستاگرام سفارت ایتالیا در تهران قابل رویت هستند.



منبع:

1399/12/26
13:14:58
0.0 / 5
1187
تگهای خبر: دوربین , شركت , فرم , فضا
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳
بازار مقاله MarketDoc
marketdoc.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازار مقاله محفوظ است

بازار مقاله

فروش مقالات و کتب علمی