به دنبال بررسی مراكز تهیه مواد غذایی عنوان شد

آلودگی ۹۶ درصدی دست نانوایان

آلودگی ۹۶ درصدی دست نانوایان به گزارش بازار مقاله پژوهشگران با بررسی سطوح و دست کارکنان نانوایی ها، مراکز تهیه و عرضه شیرینی و اغذیه فروشی ها، میزان آلودگی و نوع آنرا مشخص کردند.



به گزارش بازار مقاله به نقل از ایسنا، امروزه مردم به سبب محدودیت زمانی برای تهیه غذا، علاقه زیادی به غذاهای آماده مانند غذاهای خیابانی و غذاهای رستورانی دارند. همینطور مواد غذایی غیرخانگی آماده، به شکلی عرضه می شود که مردم را جذب می کنند. این در حالیست که در تهیه خیلی از این مواد غذایی اصول بهداشتی رعایت نمی گردد و می توانند منجر به خطرات بهداشتی همچون مسمومیت حاد و مزمن شوند.

با توجه به اهمیت نظارت و ارزیابی آلودگی میکروبی مراکز تهیه مواد غذایی، پژوهشگران بهداشت محیط با انجام مطالعه ای آلودگی سطوح تماس و دست کارکنان مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی در شهرستان فردیس استان البرز را بررسی کردند.

در این مطالعه که در سال ۱۳۹۷ انجام شد، میزان بار میکروبی سطوح تماس مواد غذایی و دست کارکنان سه واحد تهیه و توزیع مواد غذایی شامل نانوایی های سنتی، مراکز تهیه و عرضه شیرینی سنتی و اغذیه فروشی ها، بررسی گردید.

پژوهشگران برای اندازه گیری بار میکروبی از دستگاه لومینومتر و سواب کشف آلودگی کلی سطوح استفاده کردند.

نتایج این مطالعه نشان داد که نزدیک ۹۰ درصد سطوح تماس مواد غذایی نانوایی های سنتی، حدود ۸۳ درصد اغذیه فروشی ها و ۲۲.۵ درصد مراکز تهیه و عرضه شیرینی دارای آلودگی میکروبی بالای ۳۰ RLU (واحد اندازه گیری دستگاه لومینومتر) بود.

بررسی باکتری ها نشان داد که بر روی سطوح تماس مواد غذایی در نانوایی های سنتی، اغذیه فروشی ها و مراکز تهیه و عرضه شیرینی، به نسبت های مختلف باکتری های اشرشیاکلی، کلی فرم و استافیلوکوکوس اورئوس وجود داشت. این مشاهدات حاکی از این است که روش های تمیزکردن فعلی سطوح تماس مواد غذایی، برای کنترل باقی مانده های پاتوژن ها به اندازه کافی مناسب نیستند.

ارزیابی آلودگی دست کارکنان نشان داد که نزدیک به ۹۶ درصد دست نانوایان، ۱۲ درصد دست کارکنان مراکز تهیه و عرضه شیرینی و ۲۵ درصد دست کارکنان اغذیه فروشی دارای آلودگی میکروبی بالای ۳۰ RLU بود.

بر روی دست نانوایان نزدیک ۳۵ درصد باکتری اشرشیاکلی، ۴۳.۵ درصد کلی فرم و ۴۳.۵ درصد باکتری استافیلوکوکوس وجود داشت. بر روی دست کارکنان تهیه و عرضه شیرینی ۶۶.۷ درصد باکتری کلی فرم شناسایی شد.

باکتری اشرشیاکلی به صورت معمول روی دست حضور ندارد و بنظر می رسد که وجود این باکتری نشانه آلودگی مدفوعی (پاتوژن های روده ای) است. باکتری های استافیلوکوکوس جزو باکتری های فلور طبیعی پوست انسان هستند و به آسانی سطوح تماس را آلوده می کننند. این باکتری ها بعنوان پاتوژن های فرصت طلب شناخته شده اند و وجود آنها روی دست و سطوح عاملی برای عفونت های انسانی است و شستشوی موثر دست و ضد عفونی سطوح به جلوگیری از اثرات مضر احتمالی کمک می نماید.

به گفته پژوهشگران این تحقیق؛ ضروی است با نظارت و کنترل مستمر این اماکن و تدوین قوانین عملی و ضمانت اجرایی آنها و عرضه آموزش های مناسب در سطح جامعه، سلامت مردم و جامعه تضمین شود.

در انجام این مطالعه، سمیه مختاری، مهدی فرزادکیا، لیلا جانانی و احمد جنیدی جعفری؛ پژوهشگران دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران، مشارکت داشتند.

یافته های این تحقیق به صورت مقاله علمی پژوهشی با عنوان «ارزیابی آلودگی میکروبی روی سطح تماس تهیه مواد غذایی و دستان کارکنان مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی در شهرستان فردیس استان البرز» در مجله سلامت و محیط زیست زیر نظر انجمن علمی بهداشت محیط ایران؛ انتشار یافته است.





منبع:

1399/12/12
10:15:59
0.0 / 5
319
تگهای خبر: آموزش , پزشك , پزشكی , پژوهش
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۲
بازار مقاله MarketDoc
marketdoc.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازار مقاله محفوظ است

بازار مقاله

فروش مقالات و کتب علمی