با حضور متخصصان ایرانی و خارجی ؛

چالش های سونامی در دریای عمان بررسی می شود

چالش های سونامی در دریای عمان بررسی می شود بازار مقاله: سونامی در دریای عمان توسط متخصصان ملی و بین المللی در جزیره كیش مورد بررسی قرار می گیرد.



دكتر محمد مختاری نایب رییس كارگروه شناسایی، آگهی و اعلام عمومی وقوع سونامی (وابسته به كمیسیون بین دولتی اقیانوس شناسی یونسكو) ‬ و‬ دبیر علمی نشست عالی تخصصی– مشورتی ارزیابی علمی مخاطره سونامی در ناحیه فرورانش مكران در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار نمود: چندین ‏دهه سپس واقعه سونامی ۱۹۴۵ كه موجب از بین رفتن صدها تن شد، همچنان سوالات بی پاسخ زیادی در مورد ‏احتمال وقوع سونامی های مشابه در آینده در منطقه مكران وجود دارد.
استاد پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله عنوان كرد: حالا برمبنای برنامه های عمران و توسعه در نظر گرفته شده برای منطقه مكران نیاز مبرمی به ارزیابی خطرات ناشی از سونامی در این منطقه وجود دارد.
وی افزود: همچون پارامترهای عمده و حائز اهمیت در تولید سونامی می توان به شناسایی دقیق تر چشمه ایجاد زمین لرزه و سونامی (گسل اصلی مكران) اشاره نمود از این رو نیاز به مطالعات لرزه نگاری بخش دریایی منطقه مكران ضروری به نظر می آید.
وی با اشاره به اینكه قبل از اینها برداشت لرزه نگاری خشكی در همكاریهای بین المللی به انجام رسیده است، بیان كرد: در همین راستا در صدد بر آمدیم تا نشستی با حضور متخصصان عالی رتبه داخلی و بین المللی ۱۵ كشور همچون كشورهای استرالیا، تایلند، آلمان، روسیه، پرتغال، هند، اندونزی، سوئیس، پاكستان، فرانسه، عمان و سازمان های بین المللی و نمایندگان سازمان ملل متحد (یونسكو، اسكاپ) برگزار نماییم.
مختاری با اشاره به اینكه این نشست هفدهم اسفند ماه سال جاری در جزیره كیش با میزبانی پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی و كمیسیون بین دولتی اقیانوس شناسی یونسكو برگزار می گردد اظهار داشت: «شبكه های لرزه نگاری موجود در جهت آماده سازی آنها در برقراری سیستم های هشدارسریع در منطقه فرورانش مكران»، «امكان محاسبه حداكثر بزرگای زمین لرزه درون دریایی قابل وقوع در منطقه فرورانش مكران»، «تأثیر سونامی به وجود آمده در منطقه فرورانش مكران بر دریای سرخ و خلیج فارس» از موضوعاتی هستند كه در این جلسه مورد بررسی قرار می گیرد.
به گفته وی، همین طور «امكان ایجاد سونامی با منشأ غیر لرزه ای مانند زمین لغزش درون دریا، زمین لرزه های ساحلی، فوران آتشفشانی زیر دریایی» و «خطرات ناشی از وجود و فعالیت گلفشان ها برای سازه های خشكی و دریایی» از دیگر موضعات مورد بحث در این جلسه است.
وی افزود: همین طور ارزیابی دقیق تر خطرات ناشی از سونامی و تقویت سامانه های آگهی مربوطه، تهیه دستورالعمل های عملیاتی استاندارد بین سازمانی، تشكیل زنجیره های هشدار، توسعه نقشه های فرار، افزایش ‏ظرفیت واكنش اضطراری و بالا بردن سطح آگاهی عمومی، ایجاد آمادگی و بازسازی سپس وقوع سونامی (كاهش خطرات سونامی) همچون اهداف این نشست هستند.

1397/12/16
13:10:34
5.0 / 5
4521
تگهای خبر: استاد , پژوهش , علم , متخصص
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
بازار مقاله MarketDoc
marketdoc.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازار مقاله محفوظ است

بازار مقاله

فروش مقالات و کتب علمی