ابداع سنسوری كه می تواند داروی مناسب پس از شیمی درمانی را تشخیص دهد

ابداع سنسوری كه می تواند داروی مناسب پس از شیمی درمانی را تشخیص دهد بازار مقاله: ایسنا نوشت: مهندسان دانشگاه ؛ام.آی.تی؛، یك سنسور جدید ابداع نموده اند كه می تواند با بررسی تاثیر داروهای شیمی درمانی، به شناسایی داروی مناسب كمك نماید.



مهندسان دانشگاه "ام.آی.تی"(MIT)، سنسور جدیدی ابداع نموده اند كه امكان بررسی قسمت های داخلی سلول های سرطانی و تشخیص واكنش سلول ها به نوع خاصی از داروی شیمی درمانی را فراهم می آورد.
مولكول هیدروژن پراكسید، موثر بودن یا نبودن داروهای شیمی درمانی را نشان داده است. این سنسور جدید، با تشخیص هیدروژن پراكسید داخل سلول های انسانی، امكان شناسایی داروهای سرطانی جدید كه سطح هیدروژن پراكسید را می افزایند و باعث مرگ برنامه ریزی شده سلول های سرطانی می شوند، برای پژوهشگران فراهم می آورد. از این ابزار جدید، می توان برای بررسی تومورهای بیمار و پیش بینی داروهای موثر بر آنها استفاده نمود.
"هادلی سایكز"(Hadley Sikes)، استادیار مهندسی شیمی دانشگاه ام.آی.تی و نویسنده ارشد این پژوهش اظهار داشت: این روش درمانی، برای همه تومورها كاربرد ندارد. هم اكنون، با كمبود ابزار شیمیایی خاص برای سنجش تغییراتی كه در واكنش به دارو، در سلول های سرطانی رخ می دهند، مواجه هستیم.

ردیابی هیدروژن پراكسید
سلول های سرطانی، معمولا جهش هایی دارند كه باعث انحراف متابولیسم آنان و تولید مقدار غیرمعمول و زیادی هیدروژن پراكسید می گردد. افزایش تولید این مولكول، می تواند به سلول ها صدمه برساند؛ در نتیجه، سلول های سرطانی، تا حد زیادی به سیستم های آنتی اكسیدان كه هیدروژن پراكسید سلول ها را پاكسازی می كنند، بستگی دارد.
داروهایی كه این صدمه پذیری را هدف قرار می دهند، می توانند سیستم های آنتی اكسیدان را مختل كنند یا تولید هیدروژن پراكسید را بالا برند. خیلی از این داروها، به مرحله آزمایش های بالینی وارد شده اند.
سایكز اضافه كرد: یكی از اشكالات این است كه درمان های بالینی كه برای برخی بیماران موثر هستند، بر بیماران دیگر تاثیری ندارند. ما به ابزاری نیاز داریم كه بتوانند عملكرد بهتری در آزمایش ها داشته باشند و واكنش بیماران به داروها را به درستی مشخص كنند.
سایكز و گروهش برای رسیدن به هدف مورد نظر، این سنسور را طراحی كردند تا هیدروژن پراكسید داخل سلول انسانی را بررسی كند و امكان سنجش واكنش سلول را به چنین داروهایی فراهم سازد.
این پژوهش، در مجله "Nature Communications" به چاپ رسید.


5656


1397/05/19
22:49:23
5.0 / 5
5044
تگهای خبر: پژوهش , دانشگاه , سلول , مهندس
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳
بازار مقاله MarketDoc
marketdoc.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازار مقاله محفوظ است

بازار مقاله

فروش مقالات و کتب علمی