نگاه خیره ناسا به سیارک هایی که این هفته از کنار زمین می گذرند
بازار مقاله: ناسا 5 سیارک به اندازه یک خانه را رصد می کند که با سرعت مافوق صوت از کنار زمین می گذرند.
به گزارش بازار مقاله به نقل از ایسنا، پنج سیارک در این هفته از کنار زمین عبور می کنند. این پنج سیارک به اندازه ای به زمین نزدیک خواهند شد که به عنوان «سیارک های بالقوه خطرناک»(PHA) طبقه بندی شده اند. با این وجود، ناسا پیش بینی می کند که حداقل تا صد سال دیگر، هیچ یک از آنها خطری واقعی برای سیاره ما ایجاد نخواهند کرد.
به نقل از آی ای، این بقایای کیهانی که به عنوان «سیارک های بالقوه خطرناک» شناخته می شوند، در فاصله ۷.۲ میلیون کیلومتری سیاره ما قرار دارند.
تا ابتدای سال ۲۰۱۳ بالاتر از ۱۴۰۰ سیارک بالقوه خطرناک در منظومه ما شناسایی شد که قطر آنها از ۱۴۰ متر متغیر است.
شب گذشته سیارک «KT1 2025» با فاصله حدود دو میلیون کیلومتری از زمین عبور کرد و چهار سیارک دیگر نیز که حدودا به اندازه یک خانه هستند، در ایام آینده به سراغمان می آیند.
بگفته ناسا، پنجشنبه گذشته بود که سیارک «KH 2025» با قطر ۱۱ متر و با سرعت ۴۰ هزار کیلومتر در ساعت از فاصله یک میلیون کیلومتری زمین عبور کرد. بااینکه این فاصله چشم گیر است، اما در ابعاد کیهانی خیلی نزدیک است.
شب گذشته سیارک «KT1 2025» با قطر ۱۳ متر حدودا با دو برابر فاصله سیارک «KH 2025» از کنار زمین عبور کرد.
امروز نیز سیارک «JP 2025» با قطر ۲۵ متر مقرر است از فاصله ۵ میلیون کیلومتری سیاره زمین عبور کند.
فردا نیز سه سیارک «KW 2025»، « JR 2025 » و «KU1 2025» از کنار سیاره ما گذر خواهند کرد.
سیارک ها همیشه از کنار زمین عبور می کنند. با این وجود، تا آن زمان که در فاصله معینی قرار نگیرند، رادار ناسا آنها را به عنوان «بالقوه تهدید کننده» نشان نمی دهد.
تلسکوپ های پیمایشی ناسا سالانه بالاتر از ۳۰۰۰ «سیارک نزدیک به زمین»(NEA) را پیدا می کنند.
شایان ذکر است که ناسا عبور نزدیکترین «سیارک نزدیک به زمین» را برای سال ۲۰۳۲ پیش بینی کرده است. این سیارک موسوم به «YR4 2024» با قطر ۶۱ متر به اندازه یک ساختمان ۱۵ طبقه، بالاترین احتمال برخورد با زمین را دارد. البته این احتمال بسیار اندک است و تنها ۰.۰۰۴ درصد احتمال دارد که با زمین برخورد کند.
بگفته ناسا، هیچ خطر برخورد سیارکی قابل توجهی برای قرن آینده زمین را تهدید نمی نماید. ضمن این که احتمال کمی وجود دارد که «YR 2024» بر سطح ماه سقوط کند.
دیده بانی سیارکی
بگفته پژوهشگران، سیارکی به نام چیکشلوب(Chicxulub) با قطر ۱۰ کیلومتر با سرعت ۶۴ هزار کیلومتر در ساعت به زمین برخورد کرد و دایناسورها را با انرژی معادل ۳ میلیارد بمب اتمی دوران جنگ جهانی دوم منقرض کرد.
برمبنای پیش بینی های ناسا، سیارکی به بزرگی بالاتر از ۱۰۰ متر، هر ۱۰ هزار سال یک دفعه به زمین برخورد می کند.
سیارک سرس(Ceres) هم اکنون بزرگترین سیارک منظومه ما با شعاع ۴۷۶ کیلومتر است. سیارک ها بخش قابل توجهی از منظومه شمسی ما را می سازند و در اشکال و اندازه های مختلف هستند.
طبق اعلام وب سایت ناسا، سیارک ها اجرامی سنگی هستند که به دور خورشید می چرخند. زمانی که منظومه شمسی ما ۴.۶ میلیارد سال پیش آغاز به کار کرد، بیشتر مواد به مرکز یک ابر بزرگ از گاز و غبار فرو ریختند و خورشید را تشکیل دادند.
اجرام سیارکی همیشه وجود داشته اند و همیشه بخش متحرک و جدایی ناپذیر زندگی کیهانی ما خواهند بود. با این وجود، آنها ممکنست گاهی اوقات خیلی به ما نزدیک شوند.
با این وجود، ناسا پیش بینی می کند که هیچ سیارکی در فاصله ای واقعا تهدیدآمیز تا قرن آینده از کنار ما عبور نمی کند، اما شهاب های کوچک همیشه در جو زمین می سوزند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان بازارمقاله در مورد این مطلب