راه اندازی فب لب از طرف ۷ پارک فناوری

راه اندازی فب لب از طرف ۷ پارک فناوری بازار مقاله: به گزارش بازار مقاله، معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم و سرپرست سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران اظهار داشت: ایجاد لابراتوار ساخت سریع (فب لب) از ماموریت های پارک های علم وفناوری است که دراین خصوص 7 پارک علم و فناوری کشور اقدام نموده اند.


به گزارش بازار مقاله به نقل از ایسنا، دکتر شهیکی تاش در نشست رؤسای پارک های علم و فناوری که از بامداد امروز در سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران شروع به کار کرده است، تعداد پارک های علم و فناوری کشور را ۵۹ پارک و تعداد واحدهای فناور را ۱۳ هزار و ۳۶۰ واحد مطرح کرد و اضافه کرد: ۲۵۵۶ شرکت دانش بنیان در پارک ها و مراکز رشد مستقر هستند و در آنها ۱۴۰ هزار نفر در واحدهای فناور مشغول بکار شده اند.
وی با اعلان اینکه در کشور ۲۳ پردیس نوآوری و فناوری دارای مجوز از شورای گسترش آموزش عالی تاسیس شده است، اظهار داشت: از این تعداد پارک فناوری، ۷ پارک دستگاهی وابسته به سازمان تات، وزارت نیرو، نفت، فناوری اطلاعات و ارتباطات و سازمان پژوهش های علمی و صنعتی هستند. علاوه بر آن ۲۹ پارک منطقه ای، ۱۸ پارک دانشگاهی، یک پارک فناوری خصوصی، یک پارک فناوری وابسته به ریاست جمهوری و یک پارک وابسته به جهاد دانشگاهی است.
شهیکی تاش، بیشترین تعداد پارک های فناوری را مربوط به تهران با ۱۷ پارک دانست و افزود: همین طور ۴۵ مرکز رشد و ۴ پردیس در شهر تهران به راه افتاده است.
معاون فناوری وزیر علوم با اشاره به نرخ رشد میزان فروش و صادرات واحدهای فناور مستقر در پارک ها و مراکز رشد، افزود: در سال ۱۴۰۲ مجموع فروش شرکت های مستقر در پارک ها و مراکز رشد بالاتر از ۹۵ میلیارد تومان بوده و این میزان در سال ۱۴۰۱ بیش از ۳۵ میلیارد تومان بوده است.
سرپرست سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران، شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، پارک فناوری فارس، پارک فناوری آذربایجان شرقی، یزد، سیستان و بلوچستان، سمنان و خراسان رضوی را در رده پارک های فناوری سطح یک دانست و افزود: گسترش زیرساخت های فناوری، ایجاد حداقل یک الگوی انتشار فناوری و توسعه طرح های نیمه صنعتی، ایجاد مدلهای مشترک با صنعت و بخش های مطالعه و توسعه هم افزا و گرنت های صنعتی، همکاری جهت ایجاد پردیس های صنعتی فناور محور، تقویت ارتباط با صنعت در قالب هسته های مطالعه و توسعه و استفاده از ظرفیت نوآوری باز و ایجاد زیرنهادهای زیست بوم مانند دفاتر جذب سرمایه گذار، دفاتر انتقال فناوری از ماموریت های پارک های سطح یک است.
وی برنامه ریزی برای انتقال فناوری برای یک حوزه پیشران، ایجاد سازمان توسعه و سرمایه گذاری، طراحی و بسترسازی حکمرانی مشارکتی با بخش خصوصی بصورت مدلهای PPP، پیگیری ایجاد سکوهای تامین مالی، CVC و نوآوری مالی، ایجاد شبکه کارگزاران و برون سپاری کارها، ایجاد زنجیره ارزش راهبردی و ایجاد حداقل یک خوشه نوآور و پرچم دار و برنامه ریزی برای مقایسه پذیر کردن و Scale-up واحدهای فناور را از دیگر ماموریت های این نوع پارک ها ذکر کرد.
شهیکی تاش ۱۹ پارک را از نوع پارک های سطح ۲ و ۱۸ پارک را از نوع پارک سطح ۳ دانست و تصریح کرد: ایجاد لابراتوار ساخت سریع (فب لب) از ماموریت های پارک ها است که دراین خصوص ۷ پارک علم و فناور کشور اقدام نموده اند. همین طور در حوزه ماموریت توانمندسازی حوزه اقتصاد دیجیتال پارک های سمنان، ایلام، اردبیل، کرمانشاه، خراسان جنوبی، کردستان، کهگیلویه و بویراحمد، دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان و پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات وارد شده اند.
معاون فناوری وزیر علوم با تأکید بر ضرورت جهت دهی پارک ها و مراکز رشد به سوی پارک های فناوری نسل ۳، اشاره کرد: در این جهت علاوه بر اختصاص گرنت های صنعتی و تخصصی اقدام به ایجاد شبکه مشاوران و کارگزاران ملی و شبکه منتورینگ ملی، ایجاد شبکه ملی توسعه بازار و تجاری سازی و ایجاد پایلوت های اولیه در عرصه TTO، مدرسه اشتغال صنعتی و مدرسه های اقتصاد دیجیتال شده است.
شهیکی تاش با اشاره به برنامه های وزارت علوم برای توسعه کارهای مراکز رشد و با اعلان اینکه هم اکنون ۲۹۷ مرکز رشد و ۹۶ مرکز کارآفرینی و نوآوری در کشور به راه افتاده است، تصریح کرد: در وزارت علوم مبادرت به سطح بندی مراکز رشد شد و بر این اساس این مراکز به مراکز توسعه یافته، در حال توسعه، کمتر توسعه یافته و غیرفعال تقسیم بندی خواهند شد.
وی با اشاره به برگزاری هفته پژوهش و فناوری در امسال، اظهار داشت: در این رویداد ملی نشست های B۲B برگزار می شود، ضمن آنکه ۵ شرکت هوش مصنوعی، واحدهای فناور برتر حوزه انرژی تجدیدپذیر، واحدهای فناور حوزه فناوری های آب و واحدهای فناور حوزه اقتصاد دریامحور معرفی می گردند.


1403/08/15
13:19:47
5.0 / 5
212
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
بازار مقاله MarketDoc
marketdoc.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازار مقاله محفوظ است

بازار مقاله

فروش مقالات و کتب علمی