چین، ابرقدرت نوظهور دنیای فناوری

چین، ابرقدرت نوظهور دنیای فناوری به گزارش بازار مقاله، به نظر می آید چین بشدت به دنبال مطرح کردن نام خود بعنوان یک کشور پیشگام در دنیاست و می خواهد در همه زمینه ها گوی سبقت را از رقبا برباید. حالا با تلاش مجدانه خود در توسعه علم و فناوری نشان داده که حرف های زیادی برای گفتن دارد و به توفیقات و دستاوردهای مهمی رسیده است.


به گزارش بازار مقاله به نقل از ایسنا، چین به روشنی به دنبال تبدیل شدن به قدرتمندترین کشور دنیاست و نشان داده است که در حوزه های متعدد درحال قدم گذاشتن در همین مسیر است.
این کشور همزمان با افزایش توان و قدرت خود در دنیای سیاست، درحال تقویت بنیه علمی خود با پشتوانه توسعه فناوری های متعدد است.
چین که حالا دیگر خویش را بعنوان یکی از اولین و مطرح ترین کشورهای توسعه دهنده و تولید کننده علم مطرح کرده است، درحال دستیابی به پیشرفت هایی است که تابحال کشور دیگری به آن دست نیافته یا آنرا در اختیار کشورهای دیگر قرار نمی داده است.
حالا ما در این مقاله می خواهیم شما را با جدید ترین پیشرفت های این کشور در دنیای علم و فناوری آشنا نماییم.
هوش مصنوعی
بی گمان هوش مصنوعی امروزه سرآمد موضوع هایی است که در دنیای فناوری در رابطه با آن بحث می شود.
این فناوری با توانایی شگرف خود در دریافت، ثبت و ضبط، تحلیل و پردازش مستقل داده ها، رقم خوردن یک انقلاب صنعتی نوین در دنیا را نوید می دهد.
چین هم با توسل به توسعه این فناوری به دنبال مطرح کردن نام خود بعنوان یک کشور پیشگام در این حوزه است.
در ادامه به بیان نقاط عطف چین در توسعه هوش مصنوعی در سالهای اخیر و حواشی آن می پردازیم.



ایجاد نخستین کودک هوش مصنوعی جهان
چین نخستین کودک هوش مصنوعی جهان را بوجود آورده است که می تواند احساسات انسانی را از خود نشان دهد و چیزی که آنرا از سایر مدلها متمایز می کند اینست که می تواند وظایفی را برای خود تعیین کند.
این اولین کودک هوش مصنوعی جهان به نام تانگ تانگ(Tong Tong) یک آواتار مجازی هوش مصنوعی از یک دختر کوچک است که توسط موسسه هوش مصنوعی عمومی پکن(BIGAI) توسعه یافته است.



ایلان ماسک: هوش مصنوعی چین بسیار قدرتمند خواهد شد
ایلان ماسک با جملاتی نظیر «من فکر می کنم افراد بسیار باهوش و با استعدادی در چین وجود دارند.» و «پیش بینی من اینست که چین قابلیت هوش مصنوعی بسیار قدرتمندی خواهد داشت.» به تمجید از قابلیت ها و برنامه های توسعه هوش مصنوعی در چین پرداخت.

ماشین ذهن خوانی چین
گروهی از پژوهشگران چینی با بهره گیری از نشانه هایی از فعالیت مغزی عصبی، راهی برای تولید مصنوعی گفتار که بعنوان «ترکیب گفتار» هم شناخته می شود، ابداع نموده اند. این یعنی آنها موفق شده اند به شکلی ماشین ذهن خوانی دست یابند.

دستیار جراح هوش مصنوعی
چین اعلام نموده که یک ربات گفتگوگر هوش مصنوعی برای مشاوره دادن به جراحان بر پایه پلت فرم لاما ۲.۰ شرکت متا ساخته است.
این ربات هوش مصنوعی پزشکی می تواند به طیف وسیعی از سؤالات پزشکی پاسخ دهد. همینطور بر مبنای بیشتر از یک میلیون سوابق پزشکی، استنادهایی را در مورد تمام سؤالات عرضه می دهد.

هوش مصنوعی شیمی دان از یخ در مریخ اکسیژن می سازد
چین یک هوش مصنوعی شیمی دان جدید ساخته است که می تواند تولید اکسیژن را از یخ های موجود در کره مریخ آن هم بدون دخالت انسان امکان پذیر کند.
پژوهشگران دانشگاه علم و فناوری چین(USTC) به کشف مهمی دست یافته اند که می تواند سکونت طولانی مدت در سیاراتی مانند مریخ را ممکن سازد. آنها با بهره گیری از یک شیمی دان مخصوص که با هوش مصنوعی طراحی شده است، راهی برای نمونه سازی سریع و ترکیب کاتالیزورهای واکنش تکاملی اکسیژن(OER) یافته اند که می تواند برای تولید اکسیژن آزاد از رسوبات یخی در سیاره سرخ استفاده گردد.
این فرایند جدید همینطور می تواند این کار را در مریخ بدون دخالت انسان انجام دهد و احتیاج به منابع تأمین شده از زمین را کم کند.

رونمایی چین از چت بات روانشناس
چینی ها یک سیستم هوش مصنوعی جدید ساخته اند که پشتیبانی احساسی را عرضه می دهد.
پژوهشگران دانشگاه فناوری هفی(Hefei) و مرکز ملی علمی جامع هفی در چین اخیرا روی ایجاد یک پلت فرم مبتنی بر هوش مصنوعی کار کرده اند که می تواند پشتیبانی روانشناختی غیرتخصصی اما بالقوه مفید را عرضه نماید.

چین کنترل یک ماهواره را ۲۴ ساعت به دست هوش مصنوعی داد
به قول رسانه های دولتی چین، گروهی از پژوهشگران دانشگاه ووهان به هوش مصنوعی اجازه دادند تا کنترل یک ماهواره را به مدت ۲۴ ساعت در دست بگیرد تا ببینند چه کاری انجام می دهد.
این کار برای آزمایش نحوه رفتار هوش مصنوعی در حین کار با یک شیء در فضا انجام شده است.
ظاهراً هوش مصنوعی طی این آزمایش، چند مکان را روی زمین برگزید و به ماهواره Qimingxing ۱ دستور داد تا نگاه دقیق تری به آنها داشته باشد.
فضا
یکی از اهداف والای چین، تسلط بر فضا یا حداقل مطرح کردن خود بعنوان یک ابرقدرت در فضا است. این کشور بشدت به دنبال توسعه فناوری های در رابطه با فضا و موشک های پرتاب فضایی است تا احاطه خود بر فضا را بعنوان یک زمین بازی جدید برای قدرت نمایی تثبیت کند.
در ذیل چند نمونه از بزرگترین توفیقات چین در فضا را برمی شمریم.



ایستگاه فضایی چین
نخستین واحد ایستگاه فضایی چین معروف به تیانگونگ(Tiangong) که «تیان هه»(Tianhe) نام دارد، در سال ۲۰۲۱ به مدار پایین زمین رسید و نخستین خدمه آن در مأموریت «شنژو ۱۲»، روز ۱۶ ژوئن ۲۰۲۱ به ایستگاه فضایی رسیدند و ۹۰ روز را در این ایستگاه گذراندند که ۳ برابر بیشتر از مأموریت های پیشین فضانوردان چین بود.
واحدهای دوم و سوم معروف به «ون تیان»(Wentian) و «منگ تیان»(Mengtian) به ترتیب در سالهای ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ به فضا پرتاب شدند. این پرتاب ها این ایستگاه ۵۵ متری را تکمیل کردند و جرم آنرا به ۷۷ تن ساندند که حدود ۲۰ درصد اندازه «ایستگاه فضایی بین المللی» است.
خدمه مأموریت «شنژو ۱۶»(Shenzhou ۱۶) چین هنگام عزیمت به سمت زمین، عکسی را از ایستگاه فضایی تیانگونگ ثبت کردند که در بالا مشاهده می نماییم.



دومین پیاده روی فضایی مأموریت «شنژو ۱۷»
خدمه مأموریت «شنژو ۱۷» در دومین پیاده روی فضایی بیرون از ایستگاه فضایی «تیانگونگ» چین، آرایه خورشیدی ماژول «تیان هه» را تعمیر کردند.
دو فضانورد چین هشت ساعت را در بیرون از ایستگاه فضایی این کشور سپری کردند تا این تعمیرات را انجام دهند.



آوردن نمونه های ماه به زمین
چین برای رفتن به سمت دور ماه و آغاز کردن نخستین مأموریت آوردن نمونه های قمری، ماه مه سال ۲۰۲۴ را هدف قرار داده است.
این مأموریت نخستین تلاش چین برای جمع آوری مواد از سمت دور ماه و رساندن آن به زمین برای تحلیل و بررسی خواهد بود.
انتظار می رود که مأموریت چانگ ای ۶، یک مأموریت ۵۳ روزه باشد. کاوشگر این مأموریت مقرر است در «حوضه آپولو»(Apollo basin) واقع در سمت دور ماه فرود بیاید و دو کیلوگرم از مواد ماه را با بهره گیری از یک اسکوپ و یک مته جمع آوری کند.

اعزام مأموریت سرنشین دار به ماه
چین اخیرا از نام فرودگر قمری سرنشین دار و فضاپیمای جدید خود رونمایی کرده است.
به قول «آژانس فضایی سرنشین دار چین»(China Manned Space Agency)، فرودگر قمری که مقرر است فضانوردان چینی را به سطح ماه ببرد، «لنیو»(Lanyue) به معنای «در آغوش ماه» نام دارد که نخستین بار در سال ۱۹۶۵ در یک شعر اثر «مائو زدونگ»(Mao Zedong) دولتمرد و شاعر چینی نوشته شد.
در بیانیه آژانس فضایی سرنشین دار چین آمده است که واژه لنیو، نماد آرزو و اعتماد مردم چین به اکتشاف جهان و سفر به ماه است.
نام فضاپیمای جدید چین، «منگژو»(Mengzhou) به معنای «کشتی رویایی» است که مسئولیت آنرا در تحقق رویای ملت چین برای فرود آمدن روی ماه و آغاز یک سفر ماجراجویانه جدید فضایی نشان داده است.
چین زمان برنامه ریزی شده را برای انجام دادن نخستین مأموریت سرنشین دار خود به مقصد ماه را حدود سال ۲۰۳۰ اعلام نموده است.



چین زودتر از آمریکا مریخ را به زمین می آورد
گویا مقرر است مأموریت جسورانه چین به مریخ سالها پیش از ناسا نمونه هایی از خاک و سنگ سیاره سرخ را به زمین بیاورد.
چین علاوه بر توسعه ایستگاه فضایی تیانگونگ و ایجاد ایستگاه تحقیقاتی بین المللی قمری(ILRS) خود، درحال برنامه ریزی برای اعزام مأموریت های سرنشین دار به مریخ در دهه آینده است.
این کشور در روند آماده سازی برای ورود فضانوردان خود به سیاره سرخ، درحال آماده شدن برای بازگرداندن نمونه هایی از خاک و سنگ مریخ به زمین است و می خواهد تقریبا دو سال پیش از مأموریت تحویل نمونه مریخ به زمین توسط ناسا و آژانس فضایی اروپا نمونه های خویش را به زمین بیاورد.
این سومین مأموریت در برنامه تیان وِن معروف به تیان ون-۳ از جانب اداره ملی فضایی چین(CNSA) خواهد بود و شامل یک جفت پرتاب در سال ۲۰۲۸ خواهد بود که نمونه هایی را در ژوئیه ۲۰۳۱ به زمین خواهد آورد.



پرتاب نخستین ماهواره برای آزمایش شبکه ۶G
بزرگترین شرکت مخابراتی چین نخستین ماهواره جهان برای آزمایش شبکه ۶G را به مدار زمین پرتاب کرد.
شرکت مخابرات «چاینا موبایل»(China Mobile) که بزرگترین اپراتور مخابراتی چین برای مشترکین تلفن همراه شمرده می شود، نخستین ماهواره جهان را برای آزمایش «نسل ششم شبکه تلفن همراه» با موفقیت پرتاب کرد. این یک نقطه عطف در تلاشهای چاینا موبایل جهت بررسی کردن فناوری ارتباطات یکپارچه فضایی و زمینی است.
این ماهواره آزمایشی پرتاب شده به مدار پایین زمین، نخستین ماهواره ای است که از ارتباطات ۶G استفاده می نماید. این ماهواره به همراه ماهواره دیگری پرتاب شد که با فناوری ۵G شرکت چاینا موبایل کار می کند.
این ماهواره های آزمایشی که در ارتفاع مداری حدودا ۵۰۰ کیلومتری قرار دارند، مزایایی مانند تأخیر کم و سرعت بالای انتقال داده را در مقایسه با ماهواره های مدار بالای زمین عرضه می دهند که در ارتفاع ۳۶ هزار کیلومتری حرکت می کنند.



پرتاب موفق اولین موشک سوخت متان جهان
یک استارت آپ چینی با پرتاب موفقیت آمیز نخستین موشک سوخت متان موفق به پشت سر گذاشتن رقیب اصلی خود یعنی شرکت اسپیس ایکس آمریکا شد. متان منبع سوخت نسبتاً تمیزتری نسبت به باقی سوخت های موشکی است و پیش از استفاده مجدد، بازیابی آسانتری دارد.
استارت آپ چینی «لند اسپیس»(LandSpace) با پرتاب موفقیت آمیز موشک سوخت متان خود موفق شد شرکت اسپیس ایکس متعلق به ایلان ماسک را شکست دهد.
این دستاورد پس از آن که دو شرکت مستقر در ایالات متحده همچون اسپیس ایکس با فناوری های مشابه در تلاشهای خود در اوایل سالجاری شکست خوردند، چین را در خط مقدم این تکنولوژی جدید فضایی قرار می دهد.



ساخت موشک چند بار مصرف
شرکت چینی گلکتیک انرژی(Galactic Energy) امیدوار است بتواند موشک پالاس ۱(Pallas ۱) خویش را راه اندازی کند. این استارت آپ چینی به سمت پرتاب موشک کوچک مشابه «فالکون۹» گام بر می دارد.



افتتاح بزرگترین شبیه ساز محیط فضایی جهان
چین ایستگاه فضایی خود روی زمین را که به وسعت ۵۰ زمین فوتبال است، افتتاح نمود. این تاسیسات معروف به SESRI دارای چهار لابراتوار اصلی است که امکان شبیه سازی محیط های مختلف فضایی را فراهم می آورد.
بزرگترین شبیه ساز محیط فضایی جهان که به ایستگاه فضایی زمینی هم مشهور است، آزمایشات خویش را به پایان رسانده و به شکل رسمی عملیات خویش را در چین شروع کرده است.
انرژی



خورشید مصنوعی چین
توکاماک ابررسانای تجربی پیشرفته(EAST) یا خورشید مصنوعی چین، به تازگی به عملیات پلاسمای محصور بالا در حالت پایدار به مدت ۴۰۳ ثانیه دست یافت که گامی کلیدی به سمت توسعه یک رآکتور همجوشی است.
این موفقیت که بعد از بیشتر از ۱۲۰ هزار تلاش به دست آمد، رکورد جهانی ۱۰۱ ثانیه ای را که توسط توکاماک ابررسانای تجربی پیشرفته در سال ۲۰۱۷ ثبت شده بود، بسیار بهبود بخشید.
هدف نهایی توکاماک ابررسانای تجربی پیشرفته واقع در مؤسسه فیزیک پلاسما تحت نظر آکادمی علوم چین(ASIPP) در هفی(Hefei)، ایجاد همجوشی هسته ای مانند خورشید با بهره گیری از مواد فراوان در دریا برای عرضه یک جریان ثابت از انرژی پاک است.



تجاری سازی بزرگترین باتری آهن-کروم جهان
چین بزرگترین باتری آهن-کروم جهان را جهت استفاده تجاری به خدمت گرفته است که یک باتری است که می تواند ۶۰۰۰ کیلووات ساعت برق را به مدت شش ساعت ذخیره کند.



آزمایش بزرگترین کارخانه تبدیل زغال سنگ به اتانول
چین بزرگترین کارخانه تبدیل زغال سنگ به اتانول جهان با ظرفیت ۶۰۰ هزار تن را آزمایش می کند. این در حالیست که قبل از این، چین برای تأمین نیازهای صنعتی و سوخت خود بشدت به واردات اتانول متکی بود و نمی خواست از غلات تولیدی خود برای تبدیل به سوخت تکیه کند.
این فناوری که توسط موسسه فیزیک شیمی دالیان(DICP) توسعه یافته است، تنها نمونه در جهان است که تابحال به سطح صنعتی رسیده است.

باتری لیتیومی چینی ها در دمای منفی ۸۰ درجه سانتی گراد کار می کند
گروهی از پژوهشگران چینی در یک پیشرفت قابل توجه در فناوری باتری ها، الکترولیت جدیدی را توسعه داده اند که باتری های لیتیوم یونی را قادر می سازد تا در دماهای بسیار پایین به صورت موثر عمل کنند.
این ابتکار به باتری ها اجازه می دهد در دمای منفی ۸۰ درجه سانتیگراد(منفی ۱۱۲ درجه فارنهایت) به شکل موثر کار کنند.

راه اندازی طویل ترین کابل برق ابررسانای جهان
چین بلندترین کابل ابررسانای جهان را با ظرفیت انتقال ۳۵ کیلوولت و طول ۱۲۰۰ متر افتتاح نمود.
مهندسان در شانگهای یک کابل برق ابررسانای ۳۵ کیلوولتی به طول ۱۲۰۰ متر را در اوج بار نصب و آزمایش کرده اند.
چین ادعا می کند که با رسیدن به ظرفیت کامل خود در طول این آزمایش، طولانی ترین کابل ابررسانای جهان را راه اندازی کرده است.
فناوری نظامی



چین هوش مصنوعی نظامی ساخت
دانشمندان چینی درحال استفاده از هوش مصنوعی و مدلهای زبان بزرگ برای آموزش یک سیستم هوش مصنوعی نظامی هستند که می تواند رفتار نظامیان را بهتر پیش بینی نماید.
دانشمندان در چین درحال آموزش یک هوش مصنوعی نظامی با یک برنامه کاربردی مشابه ChatGPT هستند تا بتواند پیش بینی نماید که نظامیان دشمن چه کاری امکان دارد انجام دهند.
رباتیک



مجری خبری رباتیک
جدید ترین خبرنگاری که توسط روزنامه ی دولتی چین استخدام شده و توسط هوش مصنوعی پشتیبانی می شود، ادعا می کند که مهارت های هزاران مجری دیگر را فراگرفته است.
گفته می شود که این زن جوان مجازی که رن شیائورونگ(Ren Xiaorong) نام دارد، می تواند به سوالات پاسخ دهد و اخبار را ۲۴ ساعت شبانه روز در تمام ۳۶۵ روز سال عرضه نماید. اما یک نکته وجود دارد. این آواتار تنها قادر به پاسخگویی به سوالات از پیش تعیین شده است.
این مجری اخبار دیجیتال در اولین رونمایی از خود اظهار داشت: سلام، نام من رن شیائورونگ است. من یک مجری دیجیتال هوش مصنوعی هستم که اخیرا به «پیپلز دیلی»(People's Daily) پیوسته ام. هزاران مجری جدید مهارت های حرفه ای خویش را به من منتقل کرده اند. من به مدت ۳۶۵ روز سال و ۲۴ ساعت شبانه روز اخبار را بدون استراحت گزارش خواهم کرد. چه در سایت های خبری و چه در استودیو، همیشه من را خواهید دید. هر مکالمه ای با من انجام دهید یا هر بازخوردی که عرضه دهید، من را باهوش تر می کند.



رونمایی از جدید ترین سگ رباتیک چین
شرکت دیپ روبوتیکس(Deep Robotics) از عرضه جدید ترین سگ رباتیک هوشمند خود معروف به Lite۳ در اروپا از سپتامبر ۲۰۲۳ اطلاع داد.
چهار مدل مختلف در مجموعه ربات های Lite۳ وجود دارد که مدل پایه آن معروف به Basic با قیمت ۲۸۹۰ دلار برای علاقه مندان به فناوری عرضه می شود. سه مدل دیگر هم به نامهای Venture، Pro و LIDAR برای اهداف مطالعاتی علمی و آموزشی طراحی شده اند.



ربات هوش مصنوعی برای جراحی های کم تهاجمی مغز
یک ربات چینی معروف به میکرونورو(MicroNeuro ) که به هوش مصنوعی مجهز است، نوید جراحی های کم تهاجمی مغز را می دهد و در عین حال، ایمنی جراحی را تضمین می نماید و جراحان را از کارهای پر زحمت می رهاند.



تاسیس یک مرکز نوآوری ربات انسان نما
یک مرکز نوآوری ربات انسان نما در پایتخت چین بوجود آمده است تا عرضه فناوری و صنعتی شدن ربات های انسان نما را سرعت بدهد.
شرکت مرکز نوآوری ربات های انسان نمای پکن که به صورت رسمی در منطقه توسعه اقتصادی-فناوری پکن ثبت شده، به صورت مشترک توسط شرکت هایی ساخته شده است که ربات های کامل، اجزای اصلی آنها و مدلهای بزرگ ربات ها را می سازند.
این مرکز، پلت فرم های اصلی سخت افزاری و نرم افزاری را می سازد و روی حل کردن مشکلات کلیدی صنعت مانند سیستم کنترل عملیات و سیستم عامل منبع باز تمرکز خواهد نمود که باید فورا حل شوند.



ربات ها از تلسکوپ چین نگهداری می کنند
چین بزودی به سیستم ها و پلت فرم های رباتیک هوشمند اجازه می دهد تا خدمات تعمیر و نگهداری تلسکوپ رادیویی کروی با دیافراگم پانصد متری(FAST) را که «چشم آسمان چین» هم نامیده می شود و بعنوان بزرگ ترین تلسکوپ رادیویی تک ظرفی جهان شناخته می شود، عرضه کنند.

سریع ترین ربات مبارز جهان
چهار سال زمان صرف ساخت رباتی به نام چی بات(Qibbot) شده که سریع ترین ربات بوکسور جهان است. رباتی که توسط انسان کنترل می شود و سریع تر از یک چشم بر هم زدن واکنش نشان داده است.
این ربات با ارتفاع بیشتر از شش فوت(۱.۹ متر)، یک ربات تک دست است که می تواند از راه دور کار کند و زمان واکنش آن تنها ۱۲ میلی ثانیه است که به قول این شرکت، سریع ترین ربات جهان است.
حمل و نقل



رونمایی از قدرتمندترین لوکوموتیو هیدروژنی جهان
چین با این هدف که می خواهد تا سال ۲۰۶۰ به نقطه «کربن خنثی» برسد، به مفهوم این که انتشار گاز کربن را به صفر برساند، از قدرتمندترین لوکوموتیو هیدروژنی جهان رونمایی نمود.
این لوکوموتیو نینگ دونگ(Ningdong) نام دارد و توسط شرکت دولتی راه آهن چین(CRRC) ساخته شده است.



چین صاحب قدرتمندترین تونل باد مافوق صوت جهان
تونل باد JF-۲۲ در چین حالا قدرتمندترین تونل باد مافوق صوت جهان است که برای رسیدن به سرعت ۳۰ ماخ معادل ۳۰ برابر سرعت صوت، از فناوری منحصر به فردی استفاده می نماید.



قدرتمندترین موتور مافوق صوت جهان
مهندسان چینی می گویند یک موتور انقلابی بوجود آورده اند که قدرتمندترین موتور مافوق صوت جهان است و می تواند به سرعت ۱۶ ماخ برسد.
این موتور جت تنفس هوا جدید که «انقلابی» توصیف شده است، می تواند یک هواپیما را تا ارتفاع ۳۰ کیلومتری بالا ببرد و به سرعت حدود ۱۶ ماخ(۱۶برابر سرعت صوت) برساند.
اگر این ادعا صحت داشته باشد، با چنین سرعتی، پروازهای بین قاره ای تنها چند ساعت طول خواهد کشید و در مقایسه با موتورهای جت معمولی سوخت بسیار کمتری مصرف می شود.
سایر فناوری های پیشگامانه چین



پدر کوانتوم چین: کامپیوتر کوانتومی چین ۱۸۰ میلیون برابر سریع تر از ابر رایانه ها است
پدر کوانتوم چین می گوید کامپیوتر کوانتومی فوتونیک چین ۱۸۰ میلیون برابر سریع تر از ابر رایانه ها بوده و می تواند در کمتر از یک ثانیه معادله ای را که ابر رایانه ها برای حل آن به پنج سال زمان نیاز دارند، حل کند.

ساعت اتمی چین هفت میلیارد سال بدون خطا کار می کند
پژوهشگران چینی با بهره گیری از لیزرهای استرانسیوم و فوق پایدار، یک ساعت نوری ساخته اند که دومین ساعت در نوع خود در جهان است.
پژوهشگران دانشگاه علم و فناوری چین یک ساعت نوری با ثبات و عدم قطعیت کمتر از پنج کوئینتیلیونیمی(۱۰ به توان ۳۰) ساخته اند. این ساعت در هفت میلیارد سال آینده تنها یک ثانیه جا می ماند یا جلو می رود. ازاین رو زمان دقیقی را در طول زندگی ما نشان داده است.
ساعتهای نوری نقش مهمی در آینده ای دارند که امروزه درحال شکل گیری است. دانشمندان مطمئن هستند که با بهره گیری از ساعتهای نوری می توانند سیستم های موقعیت یابی جهانی(GPS) دقیق تر و توزیع کلید کوانتومی را توسعه دهند.

سخت ترین سپر حرارتی هواپیماهای مافوق صوت
دانشمندان دانشکده علوم و مهندسی مواد دانشگاه گوانگژو، سرامیک متخلخل جدیدی تولید کرده اند که می تواند برای مهندسی هوافضا، انرژی و شیمی انقلابی باشد. این ماده دارای استقامت مکانیکی بالا و خواص عایق حرارتی متعالی است که آنرا برای هواپیماهای مافوق صوت ایده آل می کند.

چینی ها خانواده جدیدی از ترکیبات فلزی را اختراع کردند
یک گروه پژوهشی مستقر در چین، خانواده جدیدی از ترکیبات فلزی را ساخته است که هر یک از آنها خصوصیت های منحصر به فردی را نشان می دهند که برای فناوری های نسل جدید مناسب هستند.

برای اولین بار چین موفق به همگام سازی مغز یک میمون با کامپیوتر شد
پژوهشگران چینی ادعا می کنند که با موفقیت نخستین آزمایش رابط مغز و رایانه(BCI) در جهان را بر روی یک میمون انجام داده اند و پیشرفت در این فناوری را به معرض نمایش گذاشته اند. در این فرایند مغز را با جراحی کم تهاجمی که بسیار شبیه به قرار دادن استنت در قلب است، به کامپیوتر متصل می کنند. این روش کمتر از فناوری تهاجمی به بدن افراد صدمه می رساند و کیفیت نوار مغزی بالاتری نسبت به فناوری غیرتهاجمی دارد.



انتقال ۱۰ برابر سریع تر داده ها با لیزر ماهواره ای چین
نخستین آزمایش ارتباط نوری ماهواره به زمین با سرعت فوق العاده در چین انجام شد که این ارتباط تنها بیشتر از ۱۰۰ ثانیه به طول انجامید.
شرکت چنگوانگ(Changguang Satellite Technology) که یک شرکت دولتی مستقر در استان جیلین چین است، از دستیابی به یک نقطه عطف بزرگ در فناوری فضایی با استقرار موفقیت آمیز ارتباطات پرسرعت مبتنی بر لیزر در ماهواره های تجاری اطلاع داد.
این پیشرفت، سرعت انتقال اطلاعات از فضا به زمین را ۱۰ برابر افزایش داده و به سرعت چشم گیر ۱۰ گیگابیت در ثانیه(Gbps) رسیده است.
این پیشرفت از راه لیزرهایی که بعنوان حامل داده عمل می کنند و طیف بسیار گسترده تری نسبت به فناوری مایکروویو سنتی عرضه می دهند، ممکن می شود. انتظار می رود استقرار این فناوری پیشرفته، ارتباطات زمینی با ماهواره ها را متحول کند.

فریب رادارها با یک ماده جدید
دانشمندان چینی ادعا می کنند چیزی به نام «حجاب طلایی» ساخته اند که می تواند سیستم های دفاع هوایی را فریب دهد تا موشک را یک هواپیمای تجاری تصور کنند.
در یک نمونه عجیب از استتار و پنهان شدن، چین دستگاه جدیدی ساخته است که موشک های کروز را قادر می سازد تا وانمود کنند که هواپیماهای بزرگی مانند هواپیماهای جت هستند و به سادگی بتوانند به سیستم های دفاع هوایی نفوذ کنند.
این ماده جدید که «حجاب طلایی» نام دارد، نسبتاً ارزان است و میتوان از آن برای «پنهان کردن» موشک های چینی با تداعی این که هواپیماهای بزرگ هستند، استفاده نمود. از این نظر میتوان آنرا به شکلی نقطه ی مقابل فناوری رادارگریزی دانست.

امیدی جدید برای درمان دیابت نوع ۲
در حالیکه هم اکنون هیچ درمانی برای بیماری دیابت نوع ۲ وجود ندارد، گروهی از پژوهشگران دانشگاه نانجینگ در چین رویکرد جدید و امیدوارکننده ای را برای رسیدگی به سبب اصلی این بیماری عرضه کرده اند.
دیابت نوع ۲ معمولا شامل تداخل انسولین است. انسولین هورمونی است که سطح قند خون را تنظیم می کند. این بیماری منجر به مقاومت به انسولین می شود، جایی که سلول های کبد، ماهیچه و چربی به خوبی به این هورمون پاسخ نمی دهند.




منبع:

1403/01/05
12:48:15
5.0 / 5
172
تگهای خبر: آموزش , اختراع , پزشك , پزشكی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳
بازار مقاله MarketDoc
marketdoc.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازار مقاله محفوظ است

بازار مقاله

فروش مقالات و کتب علمی