استاد دانشگاه آقاخان پاكستان:

برخی بیماران كرونایی به اختلال كبدی مبتلا می شوند

برخی بیماران كرونایی به اختلال كبدی مبتلا می شوند به گزارش بازار مقاله استاد دانشگاه آقاخان پاكستان اظهار داشت: ۲ تا ۱۱ درصد بیماران مبتلا به كرونا با نوعی اختلال كبدی روبرو می شوند.



به گزارش بازار مقاله به نقل از مهر، وسیم جفری استاد دانشگاه آقاخان پاکستان امروز در هفتمین نشست برنامه تبادل تجربیات علم و فناوری در کشورهای اسلامی با اشاره به مشکلات کبدی در بیماران کرونایی اظهار داشت: بین ۲ تا ۱۱ درصد این بیماران بخصوص در نوع شدید کرونا به اختلال کبدی روبرو می شوند.
متخصص گوارش و کبد از دانشگاه آقاخان پاکستان با عرضه آمار کلی از موارد مبتلا شدن به کرونا در جهان (تا امروز بیشتر از ۴ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر) سخنان خویش را آغاز کرد و اظهار داشت: هر فردی می تواند به این بیماری مبتلا شود و منبع اصلی ابتلا، انتقال فردبه فرد است.
وی به علایم بالینی این بیماری اشاره نمود و اضافه کرد: ریه ها و برونش ها در این بیماری تحت تأثیر قرار می گیرند؛ دردهای عضلانی و کوفتگی از دیگر علایم بیماری است. با وجود اینکه تب در بعضی بیماران جزء علایم بیماری است، بعضی دیگر اصلا تب ندارند. همینطور کودکان معمولا علایم خفیفی دارند و زنان حامله نسبت به بیماران همسن خود علامت های بالینی شدید ندارند.
جفری اضافه کرد: تصویربرداری از قفسه سینه از مهم ترین و بهترین راهکارها برای تشخیص بیماری است. همینطور داشتن تب و علایم بالینی از طریق های تشخیص بیماری است. قرنطینه ۱۴ روزه افرادی که با بیماران در ارتباط بوده اند، راهکار مناسبی برای پیشگیری از شیوع بیماری به شمار می آید.
وی انواع مختلف بیماری را به شدید، متوسط و خفیف تقسیم بندی کرد و اظهار داشت: افرادی که به کرونای خفیف مبتلا می شوند، در تصویربرداری قفسه سینه نشانی از درگیری ریه دیده نمی گردد، ولی موارد متوسط و شدید به بستری شدن در بیمارستان و حتی بخش مراقبت ویژه نیاز دارند.
استاد دانشگاه آقاخان پاکستان با اشاره به آمار کشورها و شهرهای مختلف اظهار داشت: وضعیت در هر منطقه کاملا با دیگر مناطق متفاوت می باشد. میزان مرگ و میر بین مبتلایان هم بسته به عوامل مختلف همچون سن مبتلایان و منطقه شایع شده تغییر می کند.
جفری اضافه کرد: اگر افراد مبتلا بموقع گزارش شده و در قرنطینه قرار گیرند، میزان شیوع کاسته می شود.
وی مدیریت کلی بیماری را مهم توصیف کرد و اظهار داشت: مراقبت علایم حیاتی بیمار و اکسیژن رسانی بموقع و مداخلات دارویی شامل داروهای ضدالتهابی لازم باید در دستور کار باشد.
استاد دانشگاه آقاخان پاکستان در ادامه در مورد پلاسمادرمانی صحبت کرد و اظهار داشت: نتیجه این درمان که در چین و بعضی کشورهای دیگر شامل پاکستان انجام شده در مورد همه بیماران یکسان نبوده و بعضی بهتر و سریع تر با آن بهبود یافته اند.
وی در مورد اقدامات لازم پس از بهبودی کرونا اظهار داشت: بیمار پس از ترخیص از بیمارستان باید دست کم، ۱۴ روز در قرنطینه خانگی بوده و از تجهیزات حفاظت پزشکی فردی مانند ماسک و دستکش استفاده نماید.
استاد دانشگاه آقاخان پاکستان در ادامه به حوزه تخصصی خود پرداخت و اظهار داشت: بر مبنای مطالعات بالینی ۲ تا ۱۱ درصد بیماران مبتلا به کرونا با نوعی مشکل کبد مواجه می شوند.
جفری با اشاره به وضعیت پاکستان از لحاظ تعداد بیماران مبتلا توضیح داد: تا امروز ۴۲ هزار نفر به این بیماری مبتلا شده و ۹۰۳ نفر درگذشته و بیشتر از ۱۱ هزار نفر بهبود یافته اند.
وی اظهار داشت: دوران قرنطینه از اول ماه آوریل (اواسط فروردین) در پاکستان شروع شد و ۹ مه (۲۰ اردیبهشت) به پایان رسید، این دوران در پیشگیری از شیوع بیماری بسیار موثر بود ولی با آخر قرنطینه شاهد افزایش شمار مبتلایان هستیم.
استاد دانشگاه آقاخان پاکستان در انتها نتیجه گیری کرد: تشخیص زودهنگام برای درمان بیماران کرونایی بسیار مهم می باشد، ضمن مداخلات درمانی ضروری مانند اکسیژن درمانی و مداخلات دارویی.
وی از تلاش ۵ شرکت دارویی پاکستانی به همراه شرکت های دارویی خارجی برای توسعه داروی مبارزه با کرونا اطلاع داد.

1399/03/02
22:37:51
5.0 / 5
2501
تگهای خبر: استاد , پزشك , پزشكی , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۴
بازار مقاله MarketDoc
marketdoc.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازار مقاله محفوظ است

بازار مقاله

فروش مقالات و کتب علمی