در دمای ۲۶۳- درجه سانتیگراد؛

این آب یخ نمی زند!

این آب یخ نمی زند! به گزارش بازار مقاله محققان سوئیسی نوعی غشای لیپیدی زیستی ابداع نموده اند كه از یخ زدن آب جلوگیری می كند.


به گزارش بازار مقاله به نقل از ساینس دیلی، گروهی از محققان مؤسسه فناوری ETH زوریخ با همكاری پژوهشگران دانشگاه زوریخ روشی جالب برای پیشگیری از انجماد آب یا در حقیقت ایجاد كریستال های یخ ابداع نموده اند. بدین سان حتی در دمای زیر صفر هم آب در وضعیت آمورفوس (بی شكل) یا مایع باقی می ماند. در گام نخست محققان نوع جدیدی از چربی را طراحی و تولید كردند تا فرم نرم بیولوژیكی ماده ای به نام «مزوفاز لیپدی» را بسازند. در این ماده لیپیدها به صورت خودكار یك غشا ایجاد می كنند كه شبیه مولكول های چربی طبیعی عمل می كند. این غشای لیپیدی آرایش مولكولی یكپارچه دارد و شبكه ای متصل بهم از كانال هایی با قطر كمتر از یك نانو متر می سازد. به صورت دقیق در این ساختار مولكول های چربی چنان با یكدیگر درهم آمیخته اند كه یك شبكه بی نهایت نازك از مجاری متصل به یكدیگر به وجود می آورند كه هركدام از آنها قطری كمتر از یك نانومتر دارد. نكته جالب و متمایز درباره این ساختار آن است كه هیچ فضایی بین كانال ها وجود ندارد و در نتیجه آب نمی تواند به كریستال های یخ تبدیل گردد. بنابراین آب حتی در دمای زیر صفر درجه هم یخ نمی زند. علاوه بر آن غشای لیپیدی هم یخ نمی زند. طی این پژوهش، محققان با استفاده از هلیوم مایع مزوفاز لیپیدی را تا دمای ۲۶۳- درجه سانتیگراد سرد كردند. این دما ۱۰ درجه بالاتر از انجماد مطلق (صفر درجه) است. جالب آنكه در این دما هم هیچ كریستال یخی به وجود نیامد. به قول محققان آب در این دما مانند شیشه می شود. تحقیق آنان درباره رفتار عجیب آب در زمانی كه در یك مزوفاز لیپیدی محدود می شود، در ژورنالNature Nanotechnology انتشار یافته است.

1398/01/28
13:49:11
5.0 / 5
4910
تگهای خبر: پژوهش , تحقیق , دانشگاه , فرم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۴
بازار مقاله MarketDoc
marketdoc.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازار مقاله محفوظ است

بازار مقاله

فروش مقالات و کتب علمی