عرضه نانو فیلترهایی برای حذف آلاینده های پساب

عرضه نانو فیلترهایی برای حذف آلاینده های پساب بازار مقاله: پژوهشگران دانشگاه شهید بهشتی برای تصفیه آب ها و همین طور شیرین سازی آب نانو فیلترهایی را معرفی کردند که راندمان بالایی در حذف آلاینده ها دارند.


به گزارش بازار مقاله به نقل از ایسنا، زینب سلحشور از پژوهشگران این طرح اظهار داشت: هم اکنون و با رشد اقتصادی جهانی، نگرانی ها در مورد خیلی از مسائل محیط زیست بالا رفته و متعاقب آن نیز بحران آب در خیلی از کشورهایی که برای برآورده کردن نیازهای آبی سالیانه یا فصلی خود با کمبود آب مواجهند، به یک نگرانی بزرگ تبدیل گشته است.
وی اظهار داشت: در وضعیت کاهش منابع آب، جست وجو برای منابع آبی جدید و نیاز به بازیافت آب، موضوع آلودگی آب به عنوان یک مشکل فراگیر مطرح است؛ بدین سبب استفاده از فناوری های تصفیه و استفاده مجدد از منابع آب غیرمتعارف یا شیرین سازی منابع آب شور و لب شور نقشی کلیدی در حل بحران آب در آینده دارند.
سلحشور اضافه کرد: تصفیه و استفاده مجدد از منابع آب غیرمتعارف بمنظور تامین آب برای مقاصد مختلف از قبیل آبیاری، خنک کننده های نیروگاه ها، فرآیندهای صنعتی و تغذیه آب های زیرزمینی به کار گرفته شده است که برای رسیدن به این اهداف راه های مختلفی از قبیل لاگون های هوادهی، لجن فعال، برکه های تثبیت، استفاده از صافی ها، جاذب ها، نانوجاذب ها و روش های مختلف فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی دیگری برای تصفیه آب و فاضلاب وجود دارد.
مجری طرح اشاره کرد: این روش ها به دلایلی مانند مشکل بودن پروسه تصفیه، صرف انرژی زیاد، هزینه بالا، تولید ضایعات، راندمان اغلب پایین و موضوعات مربوط به سرنوشت و انتقال نانومواد در محیط های آبی با محدودیت هایی همراه هستند. از طرفی روش های سنتی تصفیه هم قادر به حذف مؤثر آلاینده های نوظهور مانند داروها و مواد آرایشی و بهداشتی نیستند.
سلحشور از اجرای طرح «حذف آلاینده های آلی و معدنی از محیط های آبی با بهره گیری از غشاهای نانوفیلتراسیون پلی اترسولفون اصلاح شده با نانو فیلتر کربن کروی» برای تامین آب آگاهی داد و اظهار داشت: طی دو دهه اخیر استفاده از فناوری های تصفیه غشایی مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته است. همچون مهم ترین مزیت های فرآیندهای غشایی می توان به راندمان بسیار بالا برای حذف انواع آلاینده ها، هزینه های راه اندازی و بهره برداری نسبتاً پایین، عملکرد انتخابی و استفاده در طیف وسیعی از کاربردها اشاره نمود.
وی اظهار داشت: با وجود اینکه ایران از نظر جغرافیایی در یک اقلیم خشک و نیمه خشک قرار گرفته است، دسترسی به آب های آزاد خلیج فارس و دریای عمان و دریاچه لب شور خزر در کنار حجم عظیم منابع آب خاکستری می تواند به عنوان فرصتی برای شیرین سازی و تصفیه منابع آب غیرمتعارف در راستای جبران این کمبودها تلقی شود.
به نقل از ستاد نانو، این محقق افزود: نانو فیلترهای تولید شده در این تحقیق، برای بهبود عملکرد غشاهای مورد استفاده در صنایع آب شیرین کن صنعتی و تصفیه پیشرفته آب و فاضلاب کاربرد دارند.
طرح «حذف آلاینده های آلی و معدنی از محیط های آبی با بهره گیری از غشاهای نانوفیلتراسیون پلی اترسولفون اصلاح شده با نانوفیلتر کربن کروی» عنوان طرحی است که زینب سلحشور در قالب رساله دکتری و با راهنمایی افسانه شهبازی، عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی اجرائی شده است.



1402/09/11
10:26:19
5.0 / 5
250
تگهای خبر: پژوهش , تحقیق , دانشگاه , صنعت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۵
بازار مقاله MarketDoc
marketdoc.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازار مقاله محفوظ است

بازار مقاله

فروش مقالات و کتب علمی