نقش مهم جهاد دانشگاهی در زیست بوم ملی اشتغال

نقش مهم جهاد دانشگاهی در زیست بوم ملی اشتغال بازار مقاله: به گزارش بازار مقاله، در نشست «آشنایی با زیست بوم ملی اشتغال کشور»، بر نقش مهم جهاد دانشگاهی در شکل گیری نهادهای مردمی کارآفرین تاکید گردید.



به گزارش بازار مقاله به نقل از ایسنا، نشست «آشنایی با زیست بوم ملی اشتغال کشور» ویژه معاونان آموزش و کارآفرینی، مدیران و کارشناسان جهاد دانشگاهی از جانب اداره کل کارآفرینی و اشتغال جهاد دانشگاهی با سخنرانی دکتر طه رمضانی، مدیرکل دفتر سیاست گذاری و توسعه اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد.

مهندس سیروس دشتی، مدیرکل کارآفرینی و اشتغال جهاد دانشگاهی در ابتدای این نشست، ضمن اشاره به اهمیت زیست بوم ملی اشتغال در کشور اظهار داشت: برنامه های اشتغال کشور در دولت سیزدهم زیر چتر زیست بوم ملی اشتغال تعریف شده است و این برنامه ها بعنوان نقشه راه اشتغال کشور در اولین جلسه شورایعالی اشتغال به تصویب رسیده است.

وی ضمن اشاره به جایگاه کلیدی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در تهیه و ترسیم زیست بوم اشتغال کشور اظهار داشت: وزارت کار در این برنامه نقش فرماندهی دارد. این برنامه از مولفه های مختلفی تشکیل شده اند که در تعامل با هم در جهت تحقق اهداف تولید و در نهایت اشتغال تعریف شده اند. این موارد در حوزه های مالی، حقوقی، فناوری و زیرساختی طراحی شده اند که در وهله اول به بحث تولید و در مرحله بعد به مبحث مهم اشتغال توجه دارد.

دشتی با تصریح این که هر سازمانی شامل دولتی و بخش خصوصی که در کشور ما روی این مورد کار می کند، باید ذیل این برنامه عمل کند، اضافه کرد: جهاد دانشگاهی سابقه بیست ساله ای در حوزه اشتغال وجود دارد و تلاش می کند در شبکه وسیع استانی خود با اشراف کامل به برنامه زیست بوم ملی اشتغال فعالیتهای خود در حوزه اشتغال را دنبال کند.

هدف ما شکست بیکاری مطلق و شکست ناهماهنگی است

دکتر طه رمضانی هم ضمن اشاره به ابعاد متعدد زیست بوم اشتغال کشور اظهار نمود: ما در حوزه اشتغال آفرینی بحثی تحت عنوان مسئله اشتغال کشور مطرح می نماییم. در کل مسئله ما نرخ بالای بیکاری است. یک مسئله دیگر هم در اشتغال آفرینی و اشتغال زایی وجود دارد که آن ناهماهنگی است. ما باید این دو مشکل را برطرف نماییم.

دیرکل دفتر سیاست گذاری و توسعه اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ضمن اشاره به راهکارهای حل این مشکلات اظهار داشت: دو هدف ما شکست بیکاری مطلق و شکست ناهماهنگی است. این هدف گذاری از یک طیف آغاز می شود و تا عالی ترین سطوح اشتغال ادامه خواهد یافت. مورد دوم بحث شکست ناهماهنگی است و باید بازیگران این عرصه به صورت کلی همسو باشند تا بتوانند این هدف را محقق کنند.

رمضانی اضافه کرد: بر مبنای آمارها، تا پایان پاییز ۱۴۰۱ نرخ بیکاری ۸.۲ درصد است که نسبت به سالهای گذشته کم شده است. البته در حوزه فارغ التحصیلان دانشگاهی این نرخ به ۱۳ درصد می رسد که نگران کننده است. در زیست بوم ملی اشتغال ما هدفگذاری رفع بیکاری را انجام می دهیم. این درصدها بخش رسمی بیکاران هستند. اما در این بین برخی اشتغال ناقص و ناپایدار دارند و برخی هم از اشتغال ناامید شده اند و از بخش رسمی خارج شده اند. ما باید به این دسته ها هم بپردازیم. قسمت چهارم افرادی هستند که اشتغال کم درآمد دارند. ازاین رو در این زیست بوم جامعه مخاطب ما بیشتر از ۱۰ میلیون نفر خواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: امکان دارد با برنامه هایی که دولت اجرا می کند، بتوان مساله بیکاران رسمی را در دو سه دوره حل کرد، اما مشکل اینست که ما باید به همه افرادی که شغل با کیفیت هم ندارند بپردازیم. ما باید به سراغ همه افرادی برویم که توانایی اشتغال آفرینی دارند و یکی از مهم ترین مخاطبین در این عرصه خود مردم هستند. گروههای مختلف مردمی اگر توانمند شوند، می توانند این مساله بزرگ را حل کنند. همینطور ظرفیت اقتصادی ما هم فعال نشده و تمام توان بخش مردمی می تواند وارد عرصه شود و مسائل کلان را حل کند.

وی ضمن اشاره به برنامه ریزی مورد نیاز برای رفع این دو مشکل اظهار داشت: اصلی ترین نکته وجود هماهنگی بین همه نهادها و وجود نقشه راهی برای همسو کردن کشور در حوزه اشتغال است. تعبیری که ما از زیست بوم اشتغال داریم اینست که برای رفع مشکل اشتغال باید مشکل تولید را حل نماییم. پیامد تولید اشتغال است. البته هر تولیدی اشتغال ایجاد نمی نماید. هر چه نیروی کار در چارچوب برنامه های مختلف توانمند تر شود مشکلات راحتتر حل خواهند شد. در حوزه فرهنگ اشتغال و تولید هم باید به صورت همزمان کار و فعالیت شود. تولید عوامل مختلفی دارد و یکی از عوامل تولید نیروی کار و اشتغال است.

وی بر نقش مهم جهاددانشگاهی در شکل گیری نهادهای مردمی کارآفرین اشاره و تصریح کرد: جهاد دانشگاهی می تواند در این حوزه در جهت توسعه زیست بوم ملی اشتغال و در شکل گیری نهادهای مردمی اشتغال نقش آفرین باشد و در مرحله اول ایجاد یکصد نهاد مردمی را در سرتاسر کشور بر عهده بگیرد. حتی جهاد دانشگاهی می تواند متولی ایجاد نهادهای تخصصی و عمومی نهادهای مردمی اشتغال باشد.

در این نشست بیشتر از ۱۵۰ نفر از مدیر ان و کارشناسان آموزش و کارآفرینی جهاد دانشگاهی در این جلسه به صورت وبیناری و حضوری، حضور داشتند.







منبع:

1401/12/25
13:35:07
5.0 / 5
336
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۱
بازار مقاله MarketDoc
marketdoc.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازار مقاله محفوظ است

بازار مقاله

فروش مقالات و کتب علمی