دعاهای روزانه ماه مبارك رمضان (۲۷)

خدایا! کارهای سخت را بر من آسان بگردان

خدایا! کارهای سخت را بر من آسان بگردان به گزارش بازار مقاله در دعای بیست و هفتمین روز از ماه مبارک رمضان از حضرت حق می خواهیم تا کارهای ما را از سختی به راحتی و راحتی تبدیل کند


دریافت 9 MB پیامبر اکرم (ص) در بیست و هفتمین روز از ماه مبارک رمضان این گونه دعا کردند: اَللّهُمَّ ارْزُقْنِی فِیهِ فَضْلَ لَیلَةِ الْقَدْرِ وَ صَیرْ أُمُورِی فِیهِ مِنَ الْعُسْرِ إِلَی الْیسْرِ وَ اقْبَلْ مَعَاذِیرِی وَ حُطَّ عَنِّی الذَّنْبَ وَ الْوِزْرَ یا رَءُوفا بِعِبَادِهِ الصَّالِحِینَ. خدایا در این ماه فضیلت شب قدر را روزی ام ساز و کارهایم را از سختی به راحتی برگردان، و پوزش هایم را بپذیر و گناه و بار گِران را از گُرده ام بردار، ای مهربان به بندگان صالح.
حجت الاسلام علی رضا شاه فضل قمصری به خبرنگار معارف ایرنا اظهار داشت: در نخستین فراز از دعای روز بیست و هفتم ماه مبارک رمضان از خدا می خواهیم فضیلت های شب قدر را به ما عنایت بفرماید؛ شب قدری که به اندازه هزار ماه ارزش دارد. این که انسان توفیق پیدا کند در شب قدر دعا و مناجات داشته باشد و با تلاوت قرآن، خودش را برای پذیرش برکات شب قدر آماده کند، در کنار درخواست از خدا برای بخشش فضیلت های این شب می تواند موثر باشد.
وی اضافه کرد: درست است که در شب قدر بعضی از اعمال وارده را انجام می دهیم اما مشخص نیست میزان ارزش اعمال ما در پیشگاه خدا به چه اندازه باشد. بنابراین لازم است در کنار اعمال از خدا هم بخواهیم ما را از فضیلت های این شب بهره مند کند. آخرین آیه سوره فرقان می فرماید «اگر دعاهای شما نباشد خداوند به شما توجهی نمی کند.» از سوی دیگر درک فضیلت های این شب برای افراد بشر غیر امکان دارد، آنجاییکه خدا به پیامبرش می فرماید «و ما ادریک ما لیله القدر»، تکلیف ما معلوم است. بنابراین در این دعا به صورت کلی مطرح می شود که خداوند فضیلت های این شب را ارزانی ما بگرداند.
برخی علمای اخلاق از شب بیست و هفتم ماه رمضان بعنوان شب قدر یاد می کنند. حجت الاسلام حسن عامری استاد حوزه علمیه حضرت عبدالعظیم (ع) اظهار داشت: علاوه بر شبهای نوزدهم، بیست و یکم و بیست و سوم، به روایتی شب بیست و هفتم هم از احتمالات شب قدر است اما بیشترین احتمال شب بیست و سوم است. البته شب نیمه شعبان هم بنا به روایاتی امکان دارد شب قدر باشد ولی اهمیت شب قدر به اندازه ای است که بعضی علما برای درک شب قدر حتی یک سال تمام را احیا می گرفتندتا شب قدر را به معنای واقعی درک کنند.
وی اضافه کرد: شب بیست و هفتم یکی از شب هایی است که احتمال شب قدر در آن داده شده و بنابراین پیامبر اکرم (ص) در دعای امروز یکی از اسرار شب قدر را بر ما معلوم می کند؛ این که روز قدر کمتر از شب قدر نیست. چون کلمه «حتی» در آیه پایانی سوره قدر که می فرماید حتی آگاه الفجر، نشان داده است که فرشتگان نازل می شوند و برکات و مقدرات را بر انسان کامل یعنی امام زمان(عج) نازل می کنند و این نزول تا طلوع فجر ادامه دارد. ازاین رو آگاه الفجر در حکم شب قدر است و بنابراین در دعای روز بیست و هفتم از خدا می خواهیم که فضیلت شب قدر را به ما ارزانی کند. بر این اساس نباید تصور نماییم که فضیلت شب قدر در هنگام طلوع فجر آخر می یابد.


عامری افزود: یکی از فضیلت های شب قدر آن است که چیزهایی که آنچه به سختی به دست می آید با لطف الهی به راحتی ممکن شود. آیه ۴۵ سوره بقره می فرماید نماز خواندن دشوار می باشد مگر کسانی که خاشع باشند. خشوع یک کار سخت را بر انسان آسان می کند. اگر بتوانیم این کار را انجام دهیم، خیلی از فضیلت های دست نیافتنی ممکن می شود و آنچه کارها را سخت می کند، گناهان و خطاهای ماست. بنابراین در دعای بیست و هفتم از خدا می خواهیم که عذرهای ما را بپذیرد و گناهانمان را ببخشد.
این استاد حوزه ضمن اشاره به تفاوت واژه های ذنب، اثم، خطیئه و کلماتی که به معنای گناه هستند، افزود: رسول خدا (ص) در این دعا دو چیز خواسته است. یکی بخشش آن چیزهایی که قابل عذرآوری است مانند برخی مراتب معنوی و اخلاقی. چون ما ضعیف هستیم و عذر ما ضعف است ولی گاهی در مقابل گناهان عذری نداریم. یعنی انجام گناهان قابل دفاع نیست و نمی توان عذر آورد که چرا دروغ گفتم یا غیبت کردم. بنابراین باید از خدا بخواهیم عذر ما در برابر اشتباهاتمان بپذیرد و از سوی دیگر مانند برگی که از درخت می ریزد، گناهان ما را هم بریزد و جلوی تبعات آنرا بگیرد و اگر این ا تفاق بیافتد آنگاه سختی به سادگی تبدیل می شود.
حجت الاسلام شاه فضل درباره آسان شدن کارهای سخت اظهار داشت: در دومین فراز این دعا از خدا می خواهیم کارهای سخت را در این ماه برای ما آسان بگرداند. بسیار پیش می آید که کارهای آسان که در زمان کم و با انرژی اندک قابل امکان است، بنا به دلائل مختلف با مشکل مواجه می شود و کار یک روزه گاهی تا یک ماه طول می کشد و بر عکس هم بسیار اتفاق می افتد که کارهای سخت که به گمان انسان احتیاج به صرف وقت فراوان دارد، در فاصله کوتاهی انجام می شود. در این دعا از خدا می خواهیم به برکت این ماه به ما کمک نماید تا کارهای سخت به راحتی انجام گیرد.
استاد معارف دانشگاه علوم پزشکی کاشان افزود: یکی از الطاف خدا به بندگان که در دعاهای مختلف هم ذکر شده، همین مطلب است. خدا وعده داده است اگر کسی او را بندگی کند، خدا هم کارهای او را به عهده می گیرد تا او بتواند بندگی خویش را ادامه دهد. بعنوان مثال در روایتی می فرماید ای بنده من تو خودت را برای عبادت من فارغ کن تا من قلب تو را از بی نیازی پر کنم.
شاه فضل اضافه کرد: در فراز سوم این دعا از خدا می خواهیم عذرها و بهانه های ما را که حین تخلف از دستورات او بیان داشته ایم، بپذیرد. هر چند انجام گناهان معمولاً با توجیه صحیح همراه نیست در این فراز از خدا می خواهیم لطف و رحمت خویش را شامل حال ما بگرداند و بهانه هایی را بپذیرد که به درگاه او عرضه می داریم. گاهی اوقات نیازهای مادی، ما را به سمت گناه می کشاند، گاهی هوای نفس بر ما غلبه می کند و گاهی از روی خطا و اشتباه مرتکب گناهی می شویم. اینها بهانه هایی است که طبق روال عادی برای انجام گناه مورد قبول نیست اما اگر خدا این عذرها را از ما بپذیرد و با کرم خودش از گناهان ما بگذرد، برای بنده گنهکار بسیار لطف بزرگی است که از خدای کریم دور نیست.
این کارشناس مذهبی افزود: در ادامه این فراز از خدا می خواهیم گناهان و آثار گناهان ما را بریزد. گناهانی که هر کدام می تواند سبب سیه روزی و بدعاقبتی شود. اگر هر کس تلاش کند تا گناهان روزانه خویش را به همراه آثار شوم آنها یادداشت کند، به مرور زمان متوجه خواهد شد که بار گناهانش سنگین تر از آن چیزی است که تصور می کرده است. بنابراین شایسته است انسان مومن هر روز و هر ساعت به خاطر گناهانش از خدا عذر خواهی کند و ماه مبارک رمضان بهترین فرصت برای بخشش گناهان است.
وی ادامه داد: در آخرین فراز این دعا خدا بعنوان کسی معرفی شده که نسبت به بندگان نیکوکارش مهربان است؛ خدایی که مهربانی او حد و حصری ندارد و هر کس شایستگی دریافت مهربانی و لطف او را داشته باشد، از آن بهره مند خواهد شد.



منبع:

1401/02/09
13:01:20
5.0 / 5
474
تگهای خبر: استاد , پزشك , پزشكی , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۲
بازار مقاله MarketDoc
marketdoc.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازار مقاله محفوظ است

بازار مقاله

فروش مقالات و کتب علمی