خواص دارویی خرفه از ضدعفونی کننده تا درمان درد کلیه
در طب سنتی از گیاه خرفه بعنوان تب بر و ضدعفونی کننده استفاده می شود؛ در عین حال، مصرف خام برگ های این گیاه در درمان درد کلیه به کار می آید.
به گزارش بازار مقاله به نقل از ایسنا، نام علمی گیاه خرفه Portulaca oleraceae و از خانواده Portulaceae است. تخم گیاه خرفه، تصفیه کننده خون و رفع کننده تشنگی است و می تواند برای درمان سرفه هم مفید باشد. در طب سنتی از آن بعنوان تب بر، ضدعفونی کننده، ضد بیماری های ناشی از کمبود ویتامین C، ضد اسپاسم، مدر و ضد کرم استفاده می شود.
مصرف خرفه به صورت سبزی خام و پخته همراه با پیاز و روغن سبب تقویت روده، قطع اسهال و تب بری می شود. مصرف خام برگ و ساقه گیاه خرفه هم به صورت سالاد و همراه با سرکه برای درمان کلیه درد مفید می باشد.
گیاه خرفه همینطور قطع کننده و بندآورنده خونریزی است و عصاره ساقه و برگ گیاه در درمان بیماری های کبدی مفید می باشد. جویدن برگ خرفه به مقدار کم، کندی دندان را که بر اثر خوردن میوه های ترش یا علل دیگر بوجود آمده است، رفع می کند. ضماد ریشه این گیاه برای رفع زگیل پوستی کاربرد دارد؛ همینطور استفاده از این ضماد روی پیشانی سبب کاهش سردرد و دردهای میگرنی می شود.
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، گیاه خرفه در بیماران آسمی، اثر گشادکننده مجاری تنفسی را دارد. خاصیت تقویت عضلات قلبی و ضد توموری هم در این گیاه دیده شده است. افراد سردمزاج باید خرفه را به همراه نعنا و کرفس مصرف کنند.
منبع: بازار مقاله
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب