اثرات كمبود كلسیم در سیب

اثرات كمبود كلسیم در سیب به گزارش بازار مقاله لرستان یک گیاه پزشک اظهار داشت: در سیب و گلابی، به خاطر نگهداری آنها به مدت طولانی تر، تاثیر مقدار کلسیم میوه در حفظ کیفیت آن در طول مدت انبارداری نمایان تر است.


سارا عالی زاده در گفت و گو با ایسنا در ارتباط با اثرات کلسیم در سیب، اظهار نمود: غلظت کلسیم در بعضی از گیاهان حتی اگر به ده درصد وزن خشک نیز برسد، علائم مسمومیت ایجاد نمی کند.
وی افزود: در سیب و گلابی، به خاطر نگهداری آنها به مدت طولانی تر، تاثیر مقدار کلسیم میوه در حفظ کیفیت آن در طول مدت انبارداری نمایان تر است.
عالی زاده اضافه کرد: به سبب نقش کلسیم در استواری دیواره سلولی، میوه هایی که تجمع کلسیم در آنها بیشتر است، قابلیت و طول عمر انبارداری در آنها افزایش می یابد و در کشور ما یکی از علل مهم پایین بودن کیفیت میوه و گل های شاخه بریده و در نتیجه پایین بودن خاصیت انبارداری، کمی غلظت کلسیم در آن هاست.
این گیاه پزشک عنوان کرد: کلسیم در گیاه سبب نفوذپذیری غشاء های سلول شده، با پکتین ها در دیواره سلول و تیغه های بین سلولی نمک هایی را تشکیل می دهد. همین طور کلسیم در فعالیت آنزیم های مختلف در سلول های مریستمی گیاه نقش داشته و در پروسه هورمونی دخالت دارد.
وی با اشاره به این که این عنصر در استواری و کیفیت میوه مؤثر است، اضافه کرد: کمبود کلسیم در گیاه موجب می شود برگ های آن شکل طبیعی خودرا از دست داده، نوک آنها به عقب برگشته، حاشیه آنها پیچیدگی پیدا کند.
عالی زاده افزود: سطح برگ ها اغلب ناهموار شده، روی آنها لکه های نکروتیک قهوه ای رنگ ظاهر می شود.
این گیاه پزشک با اشاره به این که علائم کمبود کلسیم در برخی از گیاهان به ندرت ظاهر می شود، اضافه کرد: چنانچه درختان در زمین های شنی کشت شده باشند در صورتی که پتاسیم خاک بالا باشد کمبود کلسیم سبب ریزش برگ ها می شود و اگر مقدار پتاسیم خاک کم و منیزیم آن بالا باشد ریزش برگ ها در اثر کمبود کلسیم چندان زیاد نخواهد بود.




منبع:

1399/12/10
22:43:52
0.0 / 5
1631
تگهای خبر: پزشك , سلول , كیفیت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۵
بازار مقاله MarketDoc
marketdoc.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازار مقاله محفوظ است

بازار مقاله

فروش مقالات و کتب علمی