وزیر فرهنگ:
توسعه معارف علوی با طرح ملی پایتخت نهج البلاغه
بازار مقاله: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی معتقد می باشد طرح ملی كاشان، پایتخت نهج البلاغه ایران به گسترش پیام های معرفتی این كتاب مهم و دیگر معارف علوی در سطح كشور و جهان منجر خواهد شد.
سید عباس صالحی روز دوشنبه در حاشیه مراسم آغاز رسمی طرح ملی کاشان پایتخت نهج البلاغه ایران در جمع خبرنگاران اظهار داشت: پایتخت ملی نهج البلاغه با این نگاه اتفاق افتاده که با معرفی یک شهر برای دو سال بعنوان پایتخت نهج البلاغه فرصتی پدید آید که هم شاهد اتفاق های مختلفی در فضای نهج البلاغه در آن شهرستان باشیم و هم در رابطه با انس با نهج البلاغه و گسترش پیام های معرفتی نهج البلاغه در آن منطقه فرصتی برای اشاعه معارف علوی در سطح کشور و جهان اسلام و حتی در جهان فراهم گردد.
وی اضافه کرد: در مرحله اول باتوجه به جایگاهی که شهرستان کاشان در دوره های مختلف تاریخی در رابطه با نهج البلاغه داشته و دارد، این شهر انتخاب شد؛ بعنوان نمونه می توان به نسخه های مادر نهج البلاغه اشاره نمود که توسط سید فضل الله راوندی نوشته شده یا نخستین شرح نهج البلاغه در فضای جامعه ایرانی و حتی فراایرانی مرحوم قطب راوندی که در قرن ششم نوشته شده است. نخستین ترجمه و شرح فارسی نیز متعلق به شرح ملافتح الله کاشانی است و خدمات دیگری که مردم خوب کاشان در طول تاریخ در خدمت معارف علوی و نهج البلاغه داشتند.
صالحی افزود: انتظار می رود شهرستان کاشان بعنوان نخستین شهرستانی که پایتخت ملی نهج البلاغه را برای دو سال دارد، با بهره گیری از گنجینه های مختلفی که هم خود کاشان دارد و هم استان اصفهان داراست و نخبگان حوزوی و دانشگاهی می توانند در رابطه با گنجینه های علمی این شهرستان راهیابی به معارف وسیع علوی در نهج البلاغه را فراهم آورند و به کمک بیایند و گسترشی مفاهیم پر محتوای نهج البلاغه را ایجاد کنند.
وی اضافه کرد: نخبگان حوزوی و دانشگاهی می توانند در حوزه آموزشی نیز فرصت ها و لایه های مختلف آموزشی را در سطوح مختلف در نهج البلاغه پایه گذاری کنند و تداوم بخش بعضی از کارهایی باشند که از قبل اتفاق افتاده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به ابعاد فرهنگی، هنری و رسانه ای این شهرستان اظهار نمود: با اتفاق های خوبی که مردم کاشان و اصحاب فرهنگ و هنر کاشان و اصفهان با ریشه تاریخی، فرهنگی و هنر و رسانه در مجموعه استان و شهرستان دارند، به کمک آن بیایند که نهج البلاغه برای مردم ایران، مردم جهان اسلام و حتی جهان بتواند جذاب تر و تاثیرگذارتر ارائه شود.
صالحی اضافه کرد: اتفاق های خوبی که در کاشان به همت استانداری اصفهان، فرمانداری کاشان، مردم خوب این شهرستان، شورای اسلامی شهرستان کاشان و کمک هایی که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونت قرآن و عترت انجام خواهد داد، می تواند یک نقطه خوب برای رویدادهای تازه در حوزه نهج البلاغه باشد.
منبع: بازار مقاله
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب