شكایت از قدیمی ترین آرشیو كتاب‎ های الكترونیك به جرم نقض حق تالیف

شكایت از قدیمی ترین آرشیو كتاب‎ های الكترونیك به جرم نقض حق تالیف به گزارش بازار مقاله چهار ناشر بزرگ از كتابخانه دیجیتال «اینترنت آركایو» به جرم نقض حق تالیف یا قانون كپی رایت شكایت كردند.


به گزارش ورج، پروژه کتابخانه آزاد (Open Library) اینترنت آرکایو که از سال ۲۰۰۶ میلادی شروع به کار کرد به کاربران اجازه به امانت گرفتن نسخه اسکن شده از کتاب های چاپی را می دهد.
سازوکار این سرویس برپایه نظریه امانت دهی دیجیتال کنترل شده یا CDL است که تعداد دفعاتی را که یک نسخه اسکن شده می تواند همزمان به امانت گرفته شود، محدود می کند.
با راه اندازی کتابخانه اضطراری ملی آمریکا (National Emergency Library) که در پاسخ به بحران همه گیری کرونا در جهان لیست انتظارها برای دسترسی به منابع این آرشیو را به حال تعلیق درآورد، دامنه این پروژه هم گسترش پیدا کرد و دسترسی آنی و فوری به همه کتاب های اسکن شده برای کاربرانی که حساب کاربری داشتند، امکان پذیر شد.
از آنجایی که در این پروژه کتاب ها به جای آن که در نسخه دیجیتال خریداری شوند، از روی نسخه چاپی اسکن گرفته می شوند، کتابخانه آزاد هیچ گاه با ناشرین آثار وارد توافقنامه صدور جواز نمی گردد.
با این حال، انتشارات هایی چون هچت، پنگوئن رندوم هاوس، وایلی و هارپرکالینز اعتقاد دارند که تمامیت این پروژه در نقض حق تالیف یا کپی راست است. در دادخواست این ناشران علیه اینترنت آرکایو آمده است: اینترنت آرکایو بدون هیچ مجوزی و بدون آن که حق نویسنده یا ناشر را پرداخت کند، نسخه های چاپی را اسکن کرده و نسخه های غیرقانونی اسکن شده را در سرورهای خود بارگذاری می کند. هر کاربری در اینترنت می تواند تنها با چند کلیک نسخه کامل کتاب های مشمول قانون کپی رایت را به صورت دیجیتال دریافت کند.
نارضایتی نویسندگان و ناشران درباره سازوکار کتابخانه آزاد، سابقه ای طولانی دارد.
در ماه آوریل (فروردین-اردیبهشت)، انجمن نویسندگان آمریکا هم با انتشار یک نامه سرگشاده به این معضل اشاره نمود. در متن این نامه آمده بود: «شما اسکن و توزیع غیرقانونی کتاب ها را در پشت تظاهر به این که با گشاده دستی امکان دسترسی مردم به آنها را فراهم می کنید، پنهان می کنید. اما انتشار چیزی که به شما تعلق ندارد، مصداق دزدی است و هیچ چیز سخاوتمندانه ای در اینباره وجود ندارد».
بروستر کال (Brewster Kahle) بنیانگذار کتابخانه دیجیتال اینترنت آرکایو در واکنش به این شکایت نامه آنرا ناامیدکننده خواند و اظهار داشت: اینترنت آرکایو به رسم دیگر کتابخانه ها، کتاب دریافت می کند و به امانت می گذارد و با این کار از ناشرین، نویسندگان و خوانندگان حمایت می کند. تحت پیگرد قراردادن کتابخانه ای که نسخه دیجیتال حفاظت شده از کتاب ها را امانت می دهد آن هم در شرایطی که مدارس و کتابخانه ها تعطیل هستند، به سود هیچکس نیست.


1399/03/13
13:52:10
5.0 / 5
3326
تگهای خبر: اینترنت , چاپ , كاربران , كتاب
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۴
بازار مقاله MarketDoc
marketdoc.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازار مقاله محفوظ است

بازار مقاله

فروش مقالات و کتب علمی