همگام با سی وپنجمین جشنواره موسیقی فجر؛

شروع به یاد سردار سلیمانی و آخر با پرواز همای

شروع به یاد سردار سلیمانی و آخر با پرواز همای به گزارش بازار مقاله شب گذشته و در آخرین شب اجراهای رسمی جشنواره موسیقی فجر، اركستر ملی با نواختن قطعه ای به یاد سپهبد شهید قاسم سلیمانی برنامه ها را آغاز و گروه «مستان نو» به سرپرستی «پرواز همای» اجراهای رسمی جشنواره فجر را به پایان رساندند.


شب گذشته (چهارشنبه ۳۰ بهمن) و دراجراهای شب آخر سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر، ۱۲ هنرمند و گروه در شش سالن پایتخت روی صحنه رفته و اجراهای آخرین شب جشنواره سی و پنجم را پیشكش هوادارانشان كردند.
فولكوریك های آذری در رودكی
در نوبت اول اجراهای تالار رودكی اركستر و گروه كر آوای شفق به روی صحنه رفت. اركستر و گروه كر آوازی شفق در سال ۱۳۹۱ به رهبری سرژیك میرزاییان و خوانندگی حسین ضروری با هدف زنده نگه داشتن آثار فاخر اقوام ایرانی شكل گرفت و تابحال اجراهای گوناگونی را در تهران روی صحنه برده است. بیشتر قطعات اجرایی این گروه را آثار فولكور كلاسیك آذری تشكیل می دهد كه توسط حسین ضروری برای اركسترتنظیم شده اند.
اركستر و گروه كر آوای شفق طی اجرا در جشنواره موسیقی فجر چندین قطعه اجرا كردند كه آن قطعات عبارتند از: «ایرانم ای وطن ساخته حسین ضروری، «سنه ده قالماز»، «سن سزاولان»، «آه دلبر»، «آیریلیق»، «عزیزجون»، «قوی گولوم گلین»، «لایی لایی»، «داشلی قالا»، عزیزم سوزه»، «یارالیم»، «ساری گلین» از آثار فولكوریك آذربایجان، «روز بی غروب» ساخته حسین ضروری و رضا پیرجانی، «جان مریم» ساخته حسین ضروری، «روزهای من» ساخته حسین ضروری و سیاوش بابایی، «حواسم پیش تو مونده» ساخته حسین ضروری، «نغمه گه عشق» ساخته علی جعفریان.


«تیدا» در نیاوران
در اولین اجرای مربوط به اجراهای فرهنگسرای نیاوران، گروه موسیقی «تیدا» به سرپرستی ترگل خلیفی و خوانندگی فایضه كامیاب روی صحنه رفت و رپرتوار اجرایی خویش را كه گلچینی از قطعات لری، آذری، كردی و... بود را اجرا كرد. «تیدا» شروعی پر شور داشت و توانست حاضران را با خود همراه كند. نوازندگی هنرمندانه گروه و همگامی در فراز و فرود های هر قطعه از نكات قابل توجه این كنسرت محسوب می شد. مخاطبان بعد از به پایان رسیدن برخی قطعات، خواهان نواختن مجدد آن بودند و در میانه قطعات با زمزمه های خود با خواننده گروه، هم صدا می شدند.
قطعات «از كفم رها»، «عشق گل»، «دیدی كه رسوا شد دلم»، «از خون جوانان وطن»، «دوش دوش» با آهنگسازی، آهنگسازان ایرانی نواخته شدند و نیمه دوم اجرا به موسیقی نواحی اختصاص پیدا كرد. این گروه پس از به اجرا درآوردن قطعاتی با تم های لری و آذری، كنسرت خویش را با موسیقی از تم های كردی به پایان برد و معصومه ابتكار و فاطمه هاشمی رفسنجانی از میهمانان این اجرا بودند.

عاشیق حسن اسكندری: مرا فراموش نكنید
آخرین روز از سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر، دو گروه موسیقی آذری زبان از تبریز روی صحنه تالار سوره حاضر شدند. پیش از شروع اجراهای سانس اول از آخرین روز جشنواره موسیقی فجر، مستندی از زندگینامه و فعالیتهای موسیقیایی عاشیق حسن اسكندری پخش شد كه در آن هنرمندان منطقه آذربایجان شرقی همچون عاشیق علی كریمی، عاشیق محمد قنبری، عاشیق معصوم حیدریان، عاشیق اسماعیل خدایی، عاشیق جلیل خردمند و معصومه نیك خصال همسر عاشیق اسكندری درباره این هنرمند صحبت كردند.
عاشق حسن اسكندری از ۹ سالگی از ارس به تبریز مهاجرت می كند و مشغول قالی بافی می شود، او سپس به تهران مهاجرت كرده و در یك موسسه آموزشی مشغول می شود.
بعد از پخش این مستند كوتاه، ندا حبیبی دبیر كمیته بزرگداشت هنرمندان سی وپنجمین جشنواره موسیقی فجر به صحنه رفت و اظهار داشت: در این دوره از جشنواره چهار ویدیوی مستند پیرامون چهار هنرمند معاصر تهیه كردیم كه مستند عاشیق حسن اسكندری به مناسبت اجرای این هنرمند، امشب پخش گردید و مختصری از همین ویدئو فرداشب در مراسم اختتامیه هم نمایش داده می شود.
سپس او از عاشق حسن خواست روی صحنه بیاید تا از فعالیتهای موسیقیایی وی در سال های گذشته تقدیر شود و اضافه كرد: این تقدیر كوچكی است كه امشب انجام می شود و مقرر است از این استاد گرانقدر در مراسم اختتامیه به صورت مفصل تری تقدیر نماییم. سپس عاشیق حسن اسكندری به صحنه آمد و مورد تشویق حاضران در سالن سوره حوزه هنری قرار گرفت.
بعد از مراسم تقدیر گروه عاشیق ها به صحنه آمدند و قطعات فولك شادی را اجرا كردند كه بارها مورد تشویق حاضران در سالن رار گرفتند.
عاشیق حسن اسكندری در طول اجرا به زبان آذری توضیحاتی داد و فقط یك جمله به فارسی اظهار داشت: امیدوارم تهرانی ها من را فراموش نكنند و برای اجرا دعوتم كنند. گروه عاشق های تبریز در سال ۱۳۵۰ در شهر تبریز و به سرپرستی عاشیق حسن اسكندری پایه گذاری شد. این افتخار فرهنگی مردم آذربایجان، موسیقی منطقه خویش را تاكنون در چارچوب ۴۰ اجرای خارجی، به جهان معرفی كرده است.
شروول(ائل منی آتماز)، بغدادی(معلم)، (بئش بارماق)، ششنگی(قوربان اولوم)، طبل جنگی(كوراغلو)، تجنیس(نارین اوز)، شیروانی(مارال)، ایاغ جلیلی و آلمیشام، قطعاتی بودند كه این گروه اجرا كردند.


راست موغام و اجرای دوم
این گروه فعالیت هنری اش را در سال ۱۳۹۴ به سرپرستی شهریار صدیق باهران آغاز كرد و در سال های فعالیتش كنسرتهای بسیاری در شهرها و شهرستان های مختلف ایران همچون تبریز، ارومیه، شاهین دژ و میانه داشته است.
«آختارارسینیز»، «دینه بیلمدیم»، «نجسن»، «سوز اولماسیدی»، «وطن یاخشی دیر»، «كوچه لر»، «بیلمیریم»، «یاشا محبتیم» قطعاتی بودند كه این گروه اجرا كردند.


اهدای لوح درجه هنری به چهار هنرمند موسیقی در شب سیستان و بلوچستان
در آخرین شب از سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر و شب سیستان و بلوچستان حبیب اله قادر آتشگر (نوازنده دونلی و سرنا)، بركت شكل زهی (نوازنده قیچك)، خداداد شكل زهی (نوازنده قیچك) و محمد نور محب زهی (نوازنده و سازنده قیچك) گواهی درجه یك هنری خویش را از شورای ارزشیابی هنرمندان دریافت نمودند. شب سیستان و بلوچستان در آخرین سانس سی وپنجمین جشنواره موسیقی فجر با حضور محمد الهیاری فومنی (مدیر كل دفتر موسیقی)، حمید قبادی (مشاور اجرایی معاونت امور هنری ارشاد)، سیدمحمد طباطبایی (دبیر شورای ارزشیابی هنرمندان)، حسین مسگرانی (مدیركل فرهنگ و ارشاد سیستان و بلوچستان) برگزار گردید. این مسؤلان پیش از شروع اجرای هنرمندان روی صحنه تالار سوره رفتند و لوح درجه هنری چهار نفر از هنرمندان اهل سیستان و بلوچستان را تقدیم آنها كردند.
گواهی درجه یك هنری بالاترین درجه هنری و معادل دكتراست كه توسط شورای ارزشیابی هنرمندان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به یك هنرمند اهدا می شود. سپس گروه «هامون» به سرپرستی حبیب الله قادر آتشگر از شهرستان زابل نخستین گروهی بود كه با لباس های محلی سفید و كت های مشكی آینه دوزی روی صحنه رفت و اجرا كرد.
محمد بخش محل زهی(نوازنده رباب)، ابراهیم براهوتی (نوازنده تنبورك)، علیم قادر آتشكر (نوازنده قاشقك)، امیر گرگیج (نوازنده دهلك) نوازندگان گروه «هامون» بودند كه قطعه «ای وطن، ایران من» را اجرا كردند.
این گروها در جشنواره های مختلف داخلی و خارجی شركت داشته است.

سپس گروه موسیقی «ساحل مكران» به سرپرستی اسحاق بلوچ نسب از شهرستان چابهار به صحنه رفتند و نخستین اجرایشان را با روایت یك داستان شروع كردند. این گروه هم در جشنواره های مختلف داخلی و خارجی همچون كشور فرانسه، سوئد، عمان و پاكستان اجرا داشته است. اسحاق بلوچ نسب نیز درجه یك هنری از شورای ارزشیابی هنرمندان دارد. احمد وطن خواه (نوازنده قیچك)، حاج مرادبخش بارسا (نوازنده تنبورك) همراه استاد اسحاق بلوچ روی صحنه اجرا كردند. گروه موسیقی «گلداز» به سرپرستی گل محمد بلوچی از شهرستان نیكشهر نقش آخر سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر را در تالار سوره را رقم زدند.


لیرا و آخر در آزادی
در اجرایی دیگر از اجراهای آخرین شب جشنواره گروه موسیقی «لیرا» به سرپرستی آرش هژیرآزاد، شامگاه چهارشنبه ۳۰ بهمن ماه گروه لیرا در سالن برج آزادی به روی صحنه رفت. سالن برج آزادی در آخرین شب اجراهای سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر میزبان گروه لیرا به سرپرستی آرش هژیرآزاد بود.
گروه لیرا در این كنسرت قطعاتی همچون طلوع، تاج خورشیدی، اینترمتزو در سل مینور (پیانو سولو)، تهران-مریخ، رمانس برای آندرومدا، كویر مركزی ۱ (رمینور)، توكاتا در فامینور (پیانو سولو)، كویر مركزی ۲ (فامینور)، آلگرو در می مینور (پیانو سولو)، كویر مركزی ۳ (زمستان سرد)، پاندورا، مولكول های حیات (الكترو انوانسیون)، پیانویی در مدار، سفر میان ستاره ای، سیاه چاله، منظومه خورشیدی، از میان اتمسفر، سحابی و شفق قطبی را اجرا كردند.
آرش هژیرآزاد (سرپرست گروه و نوازنده پیانو و كیبورد)، یگانه حسینی نیا (نوازنده ویولن) و عرفان عاصمی نژاد (نوازنده میهمان درامز) اعضای اركستر این گروه را تشكیل دادند. «لیرا» حاصل همنشینی یك زوج هنرمند یعنی آرش هژیرآزاد (نوازنده پیانو و آهنگساز) و همسرش یگانه حسینی نیا (نوازنده ویولن) است كه در سال ۱۳۸۹ متولد شده است. این دو هنرمند فارغ التحصیل رشته نوازندگی از دانشگاه تهران هستند و یگانه حسینی نیا مدرك كارشناسی ارشد خویش را هم در رشته نوازندگی ویولن از دانشگاه هنر كسب كرده است. این زوج هنرمند علاوه بر برگزاری كنسرتهای دانشجویی، رسیتال های مختلفی را هم برگزار و تابحال دو آلبوم موسیقی با عناوین «دوئت پیانو ویولن (تهران-مریخ)» و «هشت دقیقه و بیست ثانیه» را منتشر نموده اند.
كمانچه و آواز، آواز و كمانچه
مظفر شفیعی (خواننده موسیقی ایرانی) و هادی منتظری (آهنگساز و نوازنده كمانچه) آخرین گروهی بودند كه در روز چهارشنبه ۳۰ بهمن ماه در تالار رودكی به اجرای برنامه پرداختند. شفیعی و منتظری در این اجرا و در دو بخش بیست دقیقه ای به اجرا و بداهه نوازی پرداختند و اجرای شان مورد تشویق و استقبال حاضران قرار گرفت.
هادی منتظری متولد سال ۱۳۳۴ در كرمانشاه است. منتظری بعد از دریافت دیپلم به دانشكده هنرهای زیبا راه می ِیابد و در رشته موسیقی سنتی مشغول تحصیل می شود و از وجود استادانی چون نورعلی برومند، جواد معروفی، مهدی بركشلی، محمدتقی مسعودیه، احمد پژمان، علی تجویدی، داریوش صفوت، محمدرضا لطفی، علی اصغربهاری و محمدرضا شجریان بهره می برد. وی دارای نشانه درجه یك هنری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
مظفر شفیعی هم زاده سال ۱۳۳۱ و اهل كاشان است. شفیعی خواننده، مدرس آواز و ردیف دان موسیقی سنتی ایرانی و عضو هیئت مدیره خوانندگان آواز سنتی است. وی در سال ۱۳۵۹ با عنایت به آشنایی اش با محمدرضا شجریان چندسالی دوره آموزش ردیف را با او سپری نمود و سپس در كلاس دوره عالی (مركب خوانی، تلفیق شعر و موسیقی، جمله سازی، جمله پردازی) به یادگیری و آموزش پرداخت. شفیعی كنسرتهای گوناگونی در تهران و دیگر شهرها برگزار كرده و علاوه بر آن چند آلبوم از او هم به بازار موسیقی عرضه شده است كه همچون آنها می توان به آلبوم «راست» با همكاری ژان دورینگ و آلبوم «چهارگاه مركب» اشاره نمود.

ستاره قطبی و شب آخر در نیاوران
آخرین اجرای بخش ویژه بانوان سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر را گروه موسیقی «ستاره قطبی» برعهده داشت. این گروه اجرای خویش را با قطعه «ستاره قطبی» شروع كرد. در این اجر به نوبت هر یك از خوانندگان هندی، فارسی، عربی و محلی، انگلیسی و فرانسوی برای خواندن قطعه مخصوص خود، روی صحنه آمدند.
تنوع ساز و قطعات، ریتم اجرا را از یكنواختی خارج می كرد و هماهنگی اعضا، اجرایی كم نقص را پدید می آورد. مخاطبان به خوبی با هر قطعه ارتباط برقرار كرده و «ستاره قطبی» را همراهی كردند. «پلاریس»، «دختر بویراحمدی»، «حالا بیقرارم»، «بلچوریا»، «ژتیم»، «زن»، «لیالی»، «ستاره»، «رعنا»، «میخواهم»، «شعله»، «امشب»، «سكینه دایی قیزی»، «ای لیلی» و «عاشق بودم» یك به یك شنیده شدند.
ظافر یوسف و شرایط ویژه
ظافر یوسف، خواننده و نوازنده عود توسنی كه به تلفیق موسیقی عرب و تركیب آن با موسیقی جز معاصر مشهور است، شامگاه ۳۰ بهمن ماه طی یك نوبت در نمایشگاه بین المللی میلاد با مخاطبان ایرانی خود دیدار نمود. یوسف كه در اغلب آثارش، اشعار كهن كشورهای مختلف همچون شعرهای شاعران معروف ایرانی مثل حلاج را خوانده است، در حوزه موسیقی درون گرا و عرفانی پروژه های زیادی انجام داده و اساساً در دنیا هنرمند بسیار مشهور و شناخته شده ای است.
كنسرت و برنامه ای كه ظافر یوسف در سالن میلاد اجرا كرد، "اصوات آیینه ها" نام داشت كه برگرفته از اشعار كهن در حوزه ادبیات عرب و الهامات شرقی از حوزه خاورمیانه بود. یوسف در این كنسرت كه خودش نوازندگی عود آنرا برعهده داشت، با تاكید بر اشعار عرب به اجرای یك كنسرت ۱۰۰ دقیقه ای پرداخت كه با استقبال مخاطبان روبه رو شد. وی در یك جاهایی از كنسرت در بستر بداهه نوازی پیش رفت ولی در اركستر ظافر یوسف، یك نوازنده نروژی به نام ایویند آرست (نوازنده گیتار و ادوات الكترونیك)، یك نوازنده ایتالیایی به نام رافائله كاسارانو(نوازنده ساز ساكسیفون) و یك نوازنده برزیلی به نام آدریانو دو سانتوس (سازهای كوبه ای) هم ظافر را در این كنسرت همراهی می كردند.
این خواننده در اواسط كنسرت از دو كودك زیر هشت سال درخواست نمود كه به روی سن بیایند و یك آهنگ بخوانند. در ادامه آن كودك ها هر كدام یك آهنگ خواندند و مورد تشویق یوسف و تماشاگران حاضر در سالن قرار گرفتند. یكی از خصوصیت های ظافر یوسف، آشنایی كامل او به موسیقی ایران بود. شاید یكی از دلایلی كه ظافر یوسف را به موسیقی ما نزدیك می كند ساز عود و مقامات موسیقی سنتی باشد. اساساً یكی از شاخصه های او، انتخاب حوزه شعر است كه از شاعران عرب و ایرانی و هندی شعر می خواند. او برای اجرای كنسرت خود در تهران شرایط و امكانات خاص و ویژه ای درخواست كرده بود كه نشان از دقت و وسواس وی در اجراهای صحنه ای دارد. این هنرمند برای جضور در تهران از ستاد اجرایی جشنواره خواسته بود تا مانع تردد تمامی عوامل اجرایی روبروی صحنه و در طول اجرا شوند. او از مسئولین خواسته بود تا از استفاده از فلاش برای تمامی عكاسان در طول اجرا ممنوع باشد. نادر مشایخی و میلاد درخشانی از هنرمندان موسیقی میهمانان ویژه این اجرا بودند.


اركستر ملی بیاد سپهبد قاسم سلیمانی نواخت
در آخرین شب از اجراهای رسمی تالار وحدت اركستر ملی ایران به رهبری سهراب كاشف و خوانندگی سالار عقیلی به روی صحنه رفت و در اولین گام قطعه بیكلام در محاصره اثر بهزاد عبدی را به یاد شهید سپهبد قاسم سلیمانی اجرا كرد در نوبت اول در ساعت ۱۹/۰۰ اركستر ملی به رهبری سهراب كاشف و خوانندگی سالار عقیلی در تالار وحدت به روی صحنه رفت. اركستر ملی در این اجرا قطعات زیر را اجرا كرد.
قطعه بی كلام در محاصره بیاد سپهبد شهید قاسم سلیمانی، چه بگویم، وطنم، پیدایم كن، هانیه، گلرخ، رنگ كوراوغلی ( بیكلام)، جام مدهوشی، ساغر، سرو زیر آب، از خون جوانان وطن، از تنهایی گریه مكن، ایران، خوشه چین و ایران جوان را اجرا كرد. و در انتها و پس از تشویقهای ممتد حاضران قطعه ای ایران ای مرز پر گهر به عنوان قطعه بیز اجرا شد.


دقایقی از عمر هوشنگ ظریف به روایت تصویر
قبل از اجرای اركستر ملی فیلم مستند تجلیل از هوشنگ ظریف استاد نوازندگی تار به نمایش درآمد كه شامل صحبتهای داریوش طلایی نوازنده تار و تصاویر و مطالبی از زندگی این استاد موسیقی بود.
محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهور، پروین داداندیش مشاور وزیر ارشاد، علی اصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی، مرتضی بانك مشاور رئیس جمهور و دبیر شورای عالی مناطق آزاد، دكتر حسین سیمایی صراف دبیر هیات دولت، محمد الهیاری مدیر كل دفتر موسیقی وزارت ارشاد، شاهین فرهت دبیر جشنواره سی و پنجم موسیقی فجر و مهدی افضلی مدیر عامل بنیاد رودكی از میهمانان ویژه این اجرا بودند.

پایان با پرواز همای
در آخرین شب اجراهای رسمی تالار وحدت در جشنواره موسیقی فجر، گروه مستان نو به سرپرستی و خوانندگی پرواز همای به روی صحنه رفت و مهر آخر اجراهای رسمی تالار وحدت را به دفتر سی وپنجمین جشنواره موسیقی فجر زد. وی در این اجرا گلچینی از قطعات خویش را نظیر: نیایش با شعری از نظامی گنجوی، وز باده مدهوشم كنید، فردوس برینت كجاست؟، نان و دندان، خدا در روستای ماست، دیوانه تری، نشود فاش كسی، مه پاره، ایران ای سرای من و چند قطعه دیگر را به مخاطبان خود كه هیچ صندلی خالی در تالار وحدت باقی نگذاشته و برخی هم در طبقات فوقانی تالار وحدت به صورت ایستاده نظارگرش بودند تقدیم كرد.
علی اصغر كاراندیش مروستی معاون حقوقی، امور مجلس و استان ها وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی میهمان ویژه این اجرا بود.


سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر در یك نگاه
سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر به ریاست محمد الهیاری مدیركل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیری شاهین فرهت از چهارشنبه شب ۲۳ بهمن اغاز شده و شب گذشته (چهارشنبه ۳۰ بهمن) به پایان اجراهای رسمی رسید.
اجراهای این دوره از جشنواره در تالار وحدت، تالار رودكی، بنیاد آفرینش های هنری هنری نیاوران، تالار سوره حوزه هنری، مجموعه فرهنگی هنری برج آزادی و سالن میلاد نمایشگاه بین المللی برگزار گردید.
جشنواره های استانی موسیقی فجر با حمایت ویژه سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر و در جهت همراهی با مردم سیل زده از استان سیستان و بلوچستان شروع شد و گروه های بومی استان سیستان و بلوچستان در این دوره جشنواره از ۲۰ تا ۲۵ بهمن در شهرهای زاهدان، چابهار، نیك شهر و قصرقند اجراهای خویش را بروی صحنه بردند.

لوح درجه یك هنری برای چهار هنرمند سیستانی
در شب موسیقی سیستان و بلوچستان كه ساعت ۲۱: ۳۰ شب گذشته در سالن سوره حوزه هنری برگزار شد، حبیب اله قادر آتشگر (نوازنده دونلی و سرنا)، بركت شكل زهی (نوازنده قیچك)، خداداد شكل زهی(نوازنده قیچك) و محمد نور محب زهی(نوازنده و سازنده قیچك) گواهی درجه یك هنری خویش را از شورای ارزشیابی هنرمندان دریافت نمودند.
محمد الهیاری فومنی (مدیر كل دفتر موسیقی)، حمید قبادی (مشاور اجرایی معاونت امور هنری ارشاد)، سیدمحمد طباطبایی (دبیر شورای ارزشیابی هنرمندان)، حسین مسگرانی (مدیركل فرهنگ و ارشاد سیستان و بلوچستان)، پیش از شروع اجرای هنرمندان روی صحنه تالار سوره رفتند و لوح درجه هنری این چهار هنرمند اهل سیستان و بلوچستان را تقدیم آنها كردند. در این دوره از جشنواره یاد و خاطره جانباختگان سانحه هوایی هواپیمای اوكراینی با اجرای قطعه ۱۷۶ اثر بهزاد عبدی توسط اركستر سمفونیك به رهبری نصیر حیدریان در حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و قطعه بیكلام در محاصره اثر بهزاد عبدی در یادبود سپهبد شهید قاسم سلیمانی در اجرای اركستر ملی به رهبری سهراب كاشف و خوانندگی سالار عقیلی در حضور محمود واعظی و تنی چند از مقامات كشوری اجرا شد.

نخستین دوره جایزه موسیقی و رسانه و جایزه ترانه سال از برنامه هایی خواهد بود كه برای اولین بار برگزار گردید و نفرات برگزیده این مسابقات عصر امروز در مراسم اختتامیه جشنواره فجر معرفی خواهند شد. در كنار تهران استان های بوشهر، آذربایجان شرقی، خوزستان، گلستان، فارس، خراسان شمالی، زنجان، سیستان و بلوچستان و منطقه آزاد اروند میزبان این دوره از جشنواره در شهرهای مختلف كشور بودند.
در این دوره از جشنواره از هنرمندان و استادان بزرگ موسیقی ایران چون افلیا پرتو، نادر مشایخی، حسن اسكندری و هوشنگ ظریف طی مراسمی تجلیل به عمل آمد و فیلمهای مربوط به این هنرمندان در خلال اجراهای مختلف اكران شده و از یك عمر فعالیت آنها تجلیل به عمل آمده است.
مراسم اختتامیه سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر، امروز (پنجشنبه اول اسفند) در تالار وحدت طی مراسم ویژه ای با حضور مسؤلان كشوری و فرهنگی و هنری همراه با اهالی هنر بخصوص موسیقی و مردم برگزار می شود و بهنام بانی آخرین اجرای بخش پاپ این دوره از جشنواره را به روی صحنه خواهد برد.


1398/12/01
13:40:23
5.0 / 5
4704
تگهای خبر: آموزش , آهنگ , استاد , جشنواره
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۱
بازار مقاله MarketDoc
marketdoc.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازار مقاله محفوظ است

بازار مقاله

فروش مقالات و کتب علمی