یك مقام مسئول خبر داد؛

۱۰ سند و ۱۰۰ اقدام ملی نقشه جامع علمی كشور تصویب و اجرا شد

۱۰ سند و ۱۰۰ اقدام ملی نقشه جامع علمی كشور تصویب و اجرا شد بازار مقاله: معاون سیاستگذاری و برنامه ریزی ستاد راهبری نقشه جامع علمی كشور اظهار داشت: ۱۰ سند نقشه جامع علمی كشور از ۲۹ سند و ۱۰۰ اقدام ملی از ۲۲۴ اقدام نقشه جامع علمی كشور ابلاغ و اجرایی شده است.



به گزارش بازار مقاله به نقل از مهر، دكتر ناصر باقری مقدم معاون سیاست گذاری و برنامه ریزی ستاد راهبری نقشه جامع علمی كشور پگاه امروز در نشست خبری كه درباب دستیابی به اهداف كلان نظام علم و فناوری در چارچوب نقشه جامع علمی كشور برگزار شده بود، گفت: ستاد راهبری نقشه جامع علمی كشور چهار دهه تلاش و همت دانشمندان كشور را به دنبال داشته است. دهه اول احداث زیرساخت های آموزش علمی و رفع وابستگی علمی بود. در این دهه زیرساخت های جدید دانشگاهی مانند دانشگاه تربیت مدرس، شاهد، دانشگاه آزاد اسلامی به وجود آمد و كتب درسی بر طبق موازین اسلامی تدوین شد. اساتید و دانشجویان جذب و از منابع غیردولتی در توسعه آموزش عالی كشور در این دوره استفاده شد.
وی اضافه كرد: در دهه دوم آموزش عالی رشد قابل توجهی پیدا كرد. دوره های تحصیلات تكمیلی دانشگاه ها ادامه یافت. از انتشارات علمی دانشگاه ها حمایت شد به صورتی كه ما رشد دانشجویان تحصیلات تكمیلی را پس از سال ۸۴ در این دوره شاهد بودیم. در دهه سوم حركت ها به سمت پژوهش های نوین صورت گرفت. در این دهه معاونت علمی، شورای عالی علوم تحقیقات، پارك های علم و فناوری و مراكز رشد بوجود آمد. موسسات تجاری سازی فناوری رونق گرفت و فناوری های نوظهوری مانند نانو، بیو و... شكل گرفت.
معاون سیاست گذاری و برنامه ریزی ستاد راهبری نقشه جامع علمی كشور افزود: در دهه چهارم برنامه ما این است كه نتایج فناوری ها را به اقتصاد دانش بنیان نزدیك نماییم به صورتی كه تسهیلاتی در این زمینه به وجود آورده ایم كه می توان به قانون پشتیبانی از شركت های دانش بنیان، احداث صندوق نوآوری و شكوفایی، تصویب قانون رفع موانع تولید اشاره نمود.
باقری مقدم اشاره كرد: در نقشه جامع علمی كشور اقدامات مهمی برای تجاری سازی دستاورد شركت های دانش بنیان دیده شده است و اینكه انتظار داشته باشیم طی این چند پارسال بتوانیم از اقتصاد سنتی منبع محور به اقتصاد دانش بنیان به صورت كامل دست یابیم در واقع شتابزدگی است. هم اكنون بیشتر از ۳۵۰۰ شركت دانش بنیان به وجود آمده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح كرد: دومین اقدام نقشه جامع علمی كشور، ساماندهی فن بازار كشور و كمك به بازاریابی محصولات فناوری شركت های دانش بنیان است. به صورتی كه حالا حمایت بسیار خوبی از شركت های دانش بنیان میگردد. حضور اساتید دانشگاه ها برای احداث شركت های دانش بنیان بلامانع است.
معاون سیاست گذاری و برنامه ریزی ستاد راهبری نقشه جامع علمی كشور تاكید كرد: اخیراً شركت تبادل فناوری شكل گرفته است كه عمده زحمت آن بر عهده وزارت علوم است كه وظیفه آن انتقال فناوری های توسعه یافته دانشگاه ها به سمت بازار و صنعت است.
باقری مقدم اشاره كرد: یك طرح بزرگ دیگری كه حالا در حال اجراست، طرح پیوست فناوری است كه طرح های بزرگی كه قرارداد آن منعقد میگردد به واسطه این طرح باید دارای پیوست فناوری باشند تا بخشی از فناوری آن قرارداد به كشور منتقل شود و طرف خارجی ملزم است بخشی از فناوری را به كشور منتقل كند. شورای اقتصادی مسئولیت این كار را دارد.
وی در ادامه و در پاسخ به این سوال كه چند درصد اسناد علم و فناوری نقشه جامع علمی كشور اجرایی شده است، اظهار داشت: از ۲۹ فناوری الف نقشه جامع، سند ۱۰ فناوری تدوین، تصویب و ابلاغ گردیده و بعضی از آنها در مرحله ابلاغ است. در حوزه اقدامات نقشه جامع علمی كشور باز ۲۲۴ اقدام ملی داریم كه از این تعداد ۱۰۰ اقدام ملی به مراجع مربوطه ابلاغ گردیده و در حال اجرایی شدن است.

1397/09/20
13:48:34
5.0 / 5
4421
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳
بازار مقاله MarketDoc
marketdoc.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازار مقاله محفوظ است

بازار مقاله

فروش مقالات و کتب علمی