تحقیقات جدید نشان می دهد؛
یكسان بودن ماده اولیه شیشه و انفجار ابرنواخترها
بازار مقاله: تحقیقات جدید نشان داده است منشا ماده اصلی شیشه و ماده اصلی حاصل از انفجار ابرنواخترها در فضا یكسان است و سیلیكا نام دارد.
به گزارش بازار مقاله به نقل از بیزینس اینسایدر، جئون گیرو از موسسه SETI كشف كرده انفجار ابرنواخترها چنان قدرتمند است كه با اكسیژن و سیلیكون تركیب میگردد و نوعی سیلیكا به وجود می آورند. این تركیب در حدود ۶۰ درصد پوسته زمین وجود دارد.
سیلیكایی كه از انفجار ابرنواخترها به وجود می آید با نحوه تشكیل سیارات و شهاب سنگ ها باز ارتباط دارد. از طرف دیگر سیلیكا در حقیقت از بازالت و شن تشكیل شده كه با فراوری به شیشه تبدیل میگردد در ساختمان سازی به كار می رود.
البته مدت هاست كه دانشمندان می دانند سیلیكون یكی از محصولات احداث ابرنواخترها است. اما گیرو یك گام فراتر گذاشته و اعلام نموده است بادهای عظیمی كه از انفجار ابرنواخترها به وجود می آید به تركیب سیلیكون و اكسیژن منجر میگردد. در نتیجه تركیب دی اكسید سیلیكون به وجود می آید كه به نام سیلیكا باز مشهور است.
گیرو با استفاده از تلسكوپ فضایی اسپیتزر، طیف سیلیكا در ابرنواخترهای Cassiopeia A و G۵۴.۱+۰.۳ را برررسی كرد. این ابرنواخترها قدمتی ۳۰۰ و ۲ هزار ساله در كهكشان ما دارند.
مشاهدات بعدی وی نشان داد این انفجارات به اندازه كافی غبار سیلیكا تولید كرد كه وجود مقادیر این ماده ها در اوایل پیدایش جهان را توضیح می دهد.
این درحالی است كه ۶۰ درصد پوسته زمین از سیلیكا تشكیل شده و خالص ترین شكل آن باز كوارتز است. انسان سیلیكا را به شیشه و سیمان تبدیل می كند كه از مصالح ساختمان سازی هستند اما تاكنون مبدا این ماده مشخص نبوده است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب