دبیر ستاد گیاهان دارویی:
تولید ۹۲درصدی زعفران جهان توسط ایران، خام فروشی۳۸۰میلیون دلاری
بازار مقاله: دبیر ستاد توسعه گیاهان دارویی اظهار داشت: ایران ۹۲درصد تولید زعفران را در جهان به خود اختصاص داده كه متاسفانه ۳۸۰ میلیون دلار آن به صورت خام صادر میگردد.
به گزارش بازار مقاله به نقل از مهر، دكتر محمدحسین عصاره امروز در مراسم افتتاحیه چهارمین نمایشگاه ملی گیاهان دارویی، فرآورده های طبیعی و طب ایرانی (سنتی) اظهار داشت: دو مقوله سلامت و اقتصاد بعنوان سوژه حاكمیتی در دولت ها و ملت ها مطرح هستند.
وی اضافه كرد: سوژه سلامت با امیدها و چالش هایی روبرو است اما پیشرفت های شگرفی هم در تولید داروها، تجهیزات برای تشخیص بیماری ها، سلول های بنیادی، علوم شناختی را برای ارتقای سلامت داشته است.
دبیر ستاد توسعه فناوری های گیاهان دارویی اضافه كرد: رویكردهای جدیدی به استفاده از داروهای گیاهی و فرآورده های طبیعی به وجود آمده كه مردم تمایل به استفاده از آنها دارند.
به گفته وی: رویكرد استفاده از طب مكمل در سازمان بهداشت جهانی به رسمیت شناخته شده و كشورهای دیگر هم به تولید گیاهان دارویی تاكید زیادی دارند. به صورتی كه سطح زیركشت گیاهان دارویی در چین، كانادا، آمریكا از ۳۹۳ هكتار در سال ۹۰ به ۳.۵ میلیون هكتار رسیده است.
واردات میلیون دلاری گیاهان دارویی در اروپا
عصاره گفت: ارزش دارویی گیاهان دارویی از ۵ میلیارد به ۳۰ الی ۴۰ میلیارد دلار افزایش یافته است. واردات میلیون دلاری گیاهان دارویی در اروپا می تواند نشان از نقش گیاهان دارویی در صنایع مختلف باشد.
وی با اشاره به اینكه گیاهان دارویی در همه صنایع كاربرد دارند، اظهار داشت: تناسب با شرایط كم آبی، احداث بازار صادراتی، احداث زنجیره كشت و صنعت و غنای گونه های ایرانی دلیل بر اهمیت گیاهان دارویی در كشور می باشند.
رتبه بالای ایران در گونه های گیاهی
دبیر ستاد توسعه فناوری های گیاهان دارویی با اشاره به اینكه ایران رتبه بالایی در گونه های گیاهی دارد، اظهار داشت: بالغ بر ۱۷۰۰ گونه گیاهی در ایران زیر كشت می روند كه این می تواند ارزش افزوده بالایی داشته باشد.
عصاره با اشاره به اینكه این می تواند جایگزین صنعت نفت باشد، اظهار داشت: اما ما در كشور استانداردهایی برای تولید گیاهان نداریم.
به گفته وی: بعنوان مثال كارخانه برای تولید داریم اما ماده استانداردی برای تولید آن ماده گیاهی نداریم. بنا بر این مجبور به واردات از خارج از كشور می شویم و بدین واسطه ارزش افزوده فراوانی را از دست می دهیم.
دبیر ستاد توسعه فناوری های گیاهان دارویی با تاكید بر اهمیت تعیین استانداردهای حوزه گیاهان دارویی اظهار داشت: ما درصدد هستیم كه این استانداردها را احداث نماییم.
كاربرد گیاهان دارویی در صنایع
عصاره در ادامه با اشاره به نقش گیاهان دارویی در صنایع مختلف اظهار داشت: گیاهان دارویی در صنایع داروسازی (پزشكی و دامپزشكی) صنایع عطر، طعم، رنگ، خوشبوكننده های طبیعی و گیاهی، صنایع تولیدی افزودنی ها، مكمل ها، چاشنی ها، ادویه جات، صنایع تولید فرآورده های آرایشی-بهداشتی، تولید سموم گیاهی و تولید كودها، صنایع تولیدی شیرین كننده های گیاهی و نوشابه سازی، دم نوشها و اسانس ها نقش دارند.
تولید ۹۵۰ میلیون دلار مواد خام گیاهی
وی درباب تولید مواد خام گیاهی اظهار داشت: ۹۵۰ میلیون دلار ارزش تولید این مواد است كه شامل برداشت از مزرعه، گلخانه و باغ میگردد.
به گفته دبیر ستاد توسعه فناوری های گیاهان دارویی: اگر مرحله فرآوری اولیه كه شامل شستشو، خشك كردن، سایزبندی، ضدعفونی و بسته بندی میگردد را انجام دهیم ۱.۷ میلیارد دلار برای كشور درآمد خواهد داشت.
عصاره اضافه كرد: همین طور اگر بتوانیم مواد فرآوری شده را به استاندارد و به محصول قابل عرضه در بازار تبدیل نماییم، ۱۶.۴ میلیارد دلار برای ما درآمد خواهد داشت.
۷۱ درصد تولید گل محمدی جهان در ایران
همچنین وی درباب گل محمدی بیان داشت: ما در ایران ۷۱ درصد تولید جهانی گل محمدی را به خود اختصاص داده ایم كه به میزان ۱۵ تا ۲۵ میلیون دلار حاصل فروش فرآورده اولیه این گل است.
دبیر ستاد توسعه فناوری های گیاهان دارویی با اشاره به اینكه ۱۵۰ تن مصرف ظرفیت بازار جهانی گل محمدی است، اظهار داشت: قیمت یك لیتر اسانس گل محمدی ۸ هزار تا ۲۲ هزار دلار است.
عصاره درباب زعفران اظهار داشت: ایران ۹۲ درصد تولید جهانی را در زعفران به خود اختصاص داده كه ۳۸۰ میلیون دلار آن به صورت خام صادر میگردد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب