با قدمت ۲ میلیون سال؛

سیاره ای نوپا خارج از منظومه شمسی كشف شد

سیاره ای نوپا خارج از منظومه شمسی كشف شد بازار مقاله: محققان یك منظومه دوتایی كشف كرده اند كه احیانا در آن سیاره ای نوپا وجود دارد كه قدمت آن كمتر از ۲ میلیون سال است.



به گزارش بازار مقاله به نقل از نیواطلس، گروهی از محققان بین المللی به رهبری دانشگاه لایدن یك سیاره خارج از منظومه شمسی «نوپا» را كشف كرده اند.
این سیاره در یك منظومه دوتایی(binary) به نامCha CS به دور ستاره ای مدار می زد. این منظومه ۵۳۸ سال نوری با زمین فاصله دارد و در صورت فلكی Chameleon قرار دارد.
قدمت این شی آسمانی كمتر از ۲ میلیون سال است و با عنایت به دیسك غبار اطرافش، هنوز هم در حال رشد است.
محققان با كمك تلسكوپ SPHERE (متعلق به اتحادیه اروپا) در شیلی این كشف را انجام داده اند. چنین منظومه دوتایی بسیار جوان است و شامل دو ستاره بسیار كوچك است كه فاصله آنها از یكدیگر كمتر از ۴.۶ میلیارد كیلومتر است. این ستاره ها دور یك مركز گرانشی یكسان مدار می زنند و دیسكی از غبار و گاز دور آنها وجود دارد.
اما آنچه محققان انتظار نداشتند، شی آسمانی مبهمی است كه دور دو ستاره مدار می زند. محققان برای تایید وجود آن تصاویر آرشیوی ۱۱ سال قبل تلسكوپ SPHERE و۱۹ سال قبل تلسكوپ هابل را بررسی كردند.

البته هنوز مشخص نمی باشد شی آسمانی دیگر چه ماهیتی دارد اما محققان با عنایت به مدلهای مختلف ادعا می كنند احیانا یك سیاره خارج از منظومه شمسی بزرگتر از مشتری در مراحل اولیه رشد یا یك ستاره كوتوله قهوه ای باشد.
كریستین گینسكی از رصدخانه لایدن می گوید: جالبترین بخش این كشف آن است كه شی آسمانی مذكور به شدت پولاریزه است. ما تخمین می زنیم شی آسمانی دیگر در این منظومه هم دیسكی از گرد و غبار داشته باشد. این دیسك بخش زیادی از نور را مسدود می كند و بنابراین به سختی می توان ماهیت آن را تشخیص داد.

1397/02/22
18:48:40
5.0 / 5
4474
تگهای خبر: كشف , محقق
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳
بازار مقاله MarketDoc
marketdoc.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازار مقاله محفوظ است

بازار مقاله

فروش مقالات و کتب علمی