دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی:

برخی تلاش می كنند حوزه را از دانشگاه جدا جلوه دهند

برخی تلاش می كنند حوزه را از دانشگاه جدا جلوه دهند به گزارش بازار مقاله دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه برخی تلاش می کنند حوزه را از دانشگاه جدا جلوه دهند، اظهار داشت: در حالیکه آنها از یک جنس هستند و ماهیتشان یک چیز است. خودمان آنها را جدا کرده ایم و پس از وحدت این دو سخن به میان می آوریم.


به گزارش بازار مقاله به نقل از ایسنا، دکتر سعیدرضا عاملی در جمع مدیران و مسؤلان مرکز تربیت معلم مبلغ حوزه های علمیه به اهمیت ورود حوزه های علمیه به مبحث تربیت معلم اشاره نمود و اظهار داشت: افرادی که با تاریخ توسعه علم در جهان آشنا هستند، اطلاع دارند که علم جدید در ادامه علوم دینی است. دانشکده ها و کالج های دانشگاه کمبریج در کنار کلیسا تاسیس شدند، در واقع به منظور توسعه کلیسا بوده است؛ بنابراین علم جدید ادامه علم دینی بوده و تعبیر قدیم و جدید، یکی از فتنه هایی بوده که برای تضعیف علوم دینی مطرح می شده است.
وی افزود: برخی از دوستان ما هم گرفتار این مقوله شده اند، هر چه به گذشته نظر می نماییم، علمای ما جامع همه علوم بودند و خود حضرت امام(ره) در مسائل مختلف دیدگاه های به روز و لحظه ای داشتند. بنابراین این که برخی علم افراد و عالمان حوزوی را در چند کلاس خلاصه و بیان می کنند، نمی دانند که علم، آن نوری است که در قلب انسان وجود دارد و باعث هدایت او می شود و همه علومی که آمده برای تشخیص و تقویت فهم قاعده های تکوین است. سفارش ام به مرکز تربیت مبلغ معلم دینی این است که کلمه مبلغ را از این عنوان حذف نمایند و عبارت مرکز تربیت معلم را جایگزین کنند.
وی با اشاره به اینکه جداسازی بین علوم، سکولاریزم نهادینه شده ای است که تلاش داشت آن دو را از هم جدا کند، اضافه کرد: در حالیکه علوم به هم پیوسته اند، برخی تلاش می کنند حوزه را از دانشگاه جدا جلوه دهند، در حالیکه آنها از یک جنس هستند و ماهیتشان یک چیز است. خودمان آنها را جدا کرده ایم و پس از وحدت این دو سخن به میان می آوریم. کشف حقایق هستی، هدف هر دو علوم حوزوی و دانشگاهی است و ساختن زندگی بهتر برای انسان، وجه اشتراک همه این علوم است.
دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: سکولاریزم از اینجا آغاز شد که دین را از سیاست جدا کردند، سپس دین را از نهادهای اجتماعی و بعدتر از علم جدا کردند. این جداسازی تا آنجا ادامه یافت که متدینان خجالت می کشیدند که حرف از دین بزنند. این اتفاق اما نباید در جمهوری اسلامی رقم بخورد و حتی وقتی از وحدت صحبت می شود، باید این ملاحظه در نظر گرفته شود که هر دوی این ها از یک جنس اند.
به گزارش مرکز خبر شورایعالی انقلاب فرهنگی، وی اظهار داشت: سفارش ام به مرکز تربیت مبلغ معلم دینی این است که کلمه مبلغ را از این عنوان حذف نمایند و عبارت مرکز تربیت معلم را جایگزین کنند، چون که کار آن هم همین است که معلم و مربی برای آموزش و پرورش تربیت کنند، معلم هم کار تبلیغی انجام می دهد. در فرهنگ عمومی، اشتراکات در بعضی جنبه ها درحال زیاد شدن است. فضای مجازی یک قابلیتی داشته و آن این که فراملی شدن را گسترش بخشیده است. کلمه تبلیغ در فرهنگ غربی و در بستر جهانی، معنای خاص و منفی دارد، با اینکه در فرهنگ خودمان اشکالی به آن وارد نیست، اما مواجهه دنیا با مفهوم تبلیغ، منفی است.
به قول دکتر عاملی یکی از اطمینان بخش ترین نهادها که امر تربیت معلم را می تواند دنبال کند، حوزه های علمیه است. اگر جامعه معلمان ما قوی و برجسته باشند، مشکلات فرهنگی که حالا وجود دارد را حل خواهد نمود. در بحث معضلات فرهنگی نهادهای متولی بالادستی مقصر دانسته می شوند، در حالیکه پایه و اساس فرهنگ کشور در حوزه آموزش و بستر تعلیم و تربیت شکل می گیرد و جامعه معلمان بیشترین اثر را در این حوزه دارند. همه افراد وقتی درباره زمینه های موفقیت خود صحبت می کنند، به پدر و مادر و هم معلمان خود اشاره می کنند.




منبع:

1400/03/22
13:57:52
5.0 / 5
1034
تگهای خبر: آموزش , دانشگاه , سفارش , علم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۱
بازار مقاله MarketDoc
marketdoc.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازار مقاله محفوظ است

بازار مقاله

فروش مقالات و کتب علمی