شناسایی ۱۴۱ هزار کودک بازمانده از تحصیل
به گزارش بازار مقاله، معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش وپرورش اظهار داشت: در سال تحصیلی گذشته، حدود ۱۴۱ هزار کودک بازمانده از تحصیل شناسایی شدند.
به گزارش بازار مقاله به نقل از خبرنگاران جوان، رضوان حکیم زاده، معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش، در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اهمیت مأموریت وزارت آموزش و پرورش در زمینه جذب بازماندگان از تحصیل، اظهار داشت: جذب بازماندگان از تحصیل از راه برنامه هایی نظیر «انسداد مبادی بی سوادی» و «طرح شهید محمودوند» دنبال می شود. وی تصریح کرد که در سال تحصیلی گذشته، با بررسی دقیق علل عدم حضور کودکان در مدارس، تعداد ۱۴۱ هزار کودک بازمانده از تحصیل شناسایی شده اند.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش در با تبیین سازوکار شناسایی این کودکان، اضافه کرد: با مقایسه آمارهای ثبت نام شدگان با داده های سازمان ثبت احوال، کودکانی که کدملی آنها موجود اما در لیست ثبت نام مدارس نیستند، شناسایی می شوند. این لیست ها به استان ها ارسال شده و برای هر دانش آموز هم یک پیگیری کننده اختصاصی تعیین می شود تا وضعیت آنها به شکل میدانی بررسی گردد.
حکیم زاده اضافه کرد: بخش عمده این مساله ناشی از عوامل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی همچون فقر، بی سرپرستی، محرومیت شدید، تعصبات خانوادگی، جابه جایی و کودکان کار است.
وی اشاره کرد: کمترین سهم در ارتباط با عوامل آموزشی، همچون کمبود مدرسه یا معلم است؛ بطوریکه تنها حدود ۳ درصد از موارد به مسایل آموزشی و دوری از مدرسه مربوط می شود.
حکیم زاده در ادامه با اشاره به چالش های شناسایی، اضافه کرد: بعضی از کودکان به سبب تغییر آدرس یا مسدود بودن شماره تماسهای ثبت شده در زمان تولد، قابل دسترسی نیستند. همینطور باید توجه داشت که کودکان دارای معلولیت های شدید باید از گروه بازماندگان حقیقی از تحصیل تفکیک شوند.
معاون آموزش ابتدایی با اشاره به تلاشهای وزارت آموزش و پرورش برای پوشش حداکثری مناطق محروم، اظهار کرد: اکنون ۳۵۸ مدرسه تک دانش آموزی داریم که برای هر یک، معلم اختصاصی درنظر گرفته شده است تا حق تحصیل برای همه کودکان تضمین شود.
معاون آموزش ابتدایی اظهار داشت: حل ریشه ای این مساله مستلزم همکاری فراتر از وزارت آموزش و پرورش است.
وی اظهار داشت: باآنکه همکاران ما برای جذب کودکان تلاش می کنند، اما برای رویارویی با عوامل اقتصادی و اجتماعی، احتیاج به هم افزایی گسترده با سایر دستگاهها وجود دارد. تجربه موفق سال قبل در برگرداندن ۴۰ هزار دانش آموز، مدیون همکاری دستگاه هایی نظیر وزارت دادگستری، سازمان ثبت احوال و مرکز آمار بود و افزایش این همکاریهای برون سازمانی، نتایج مطلوب تری را به دنبال خواهد داشت.
خلاصه اینکه به گزارش بازار مقاله به نقل از خبرنگاران جوان، رضوان حکیم زاده، معاون آموزش ابتدائی وزارت آموزش و پرورش، در گفتگو با گزارشگر باشگاه خبرنگاران جوان، ضمن اشاره به اهمیت مأموریت وزارت آموزش وپرورش در زمینه جذب بازماندگان از تحصیل، عنوان کرد: جذب بازماندگان از تحصیل از راه برنامه هایی نظیر انسداد مبادی بی سوادی و طرح شهید محمودوند دنبال می شود. وی خاطرنشان کرد که در سال تحصیلی گذشته، با بررسی دقیق علل عدم حضور خردسالان در مدارس، تعداد ۱۴۱ هزار کودک بازمانده از تحصیل شناسایی شده اند.
معاون آموزش ابتدائی وزارت آموزش وپرورش در با تبیین سازوکار شناسایی این کودکان، افزود: با مقایسه آمارهای نام نویسی شدگان با داده های سازمان ثبت احوال، کودکانی که شماره ملی آنها موجود اما در فهرست نام نویسی مدارس نیستند، شناسایی می شوند.
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان بازارمقاله در مورد این مطلب