سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام:

نمایه ۱۷۰۰ نشریه علمی ایرانی در پایگاه استنادی جهان اسلام

نمایه ۱۷۰۰ نشریه علمی ایرانی در پایگاه استنادی جهان اسلام به گزارش بازار مقاله سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام اعلام نمود: حدود ۱۷۰۰ نشریه از ۳۵۰۰ نشریه‌ی علمی نمایه شده در پایگاه استنادی جهان اسلام به كشورمان تعلق دارند.



به گزارش بازار مقاله به نقل از مهر، جلسه ۱۳۰ ستاد راهبری اجرای نقشه‌ی جامع علمی کشور، به ریاست سعیدرضا عاملی، دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی در محل دبیرخانه این شورا برگزار گردید.
ارائه گزارش پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
محمد جواد دهقانی سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) اظهار داشت: شورای راهبردی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) متشکل از نمایندگان شورایعالی انقلاب فرهنگی و نهادهای مسئول کشور مانند وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و... است.
وی اضافه کرد: کمیته‌ی اجرایی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)، متشکل از نمایندگان کشورهای اسلامی است و از سال ۱۳۹۶ این کمیته با تحرک بیشتری فعالیت می کند.
دهقانی افزود: با عنایت به تاکید مقام معظم رهبری «مدظله العالی» در خصوص ایجاد مرجعیت علمی کشورمان در جهان، تلاش شده تا مشارکت سایر کشورها و بخصوص کشورهای اسلامی در این حوزه جلب شود.
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام اظهار داشت: دستیابی به مرجعیت سنجش و ارزیابی توسعه‌ی علمی و عملکرد پژوهش کشورهای جهان اسلام، اصلی ترین چشم انداز این پایگاه در سال ۱۴۰۴ است.
وی اضافه کرد: در بخش نشریات علمی، سامانه‌ی نشریات علمی جهان اسلام و هم چنین رصدخانه‌ی علم جهان اسلام با ۴ زبان فارسی، عربی، انگلیسی و فرانسوی بوجود آمده است.
دهقانی افزود: اطلاعات و آمار این مرکز همواره به روزرسانی شده و قابل استناد است.
وی اظهار داشت: نشریات علمی برای ثبت و نمایه شدن در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام باید دارای معیارهایی باشند که این مورد با دقت مورد توجه قرار می گیرد.
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام اضافه کرد: این شاخص ها توسط شورای راهبری پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، تدوین و تصویب می شوند.
دهقانی افزود: با عنایت به این شاخص ها، نشریات علمی به صورت مستمر مورد پایش و رصد هستند و اگر نشریه ای فاقد شاخصهای مصوب باشد، از فهرست پایگاه خارج می شود.
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام اظهار داشت: تلاش می شود تا نگاه پایگاه استنادی علوم جهان اسلام به همه‌ی جهان گسترش یابد و این پایگاه، به مرجع علم سنجی جهانی تبدیل گردد.
وی اضافه کرد: مبحث دیگر در زمینه‌ی فعالیتهای پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، ساماندهی برگزاری "همایش های علمی" است که برای این کار یک سامانه بوجود آمد تا با معیارها و شاخصهای شفاف همایش های علمی را ساماندهی کند.
دهقانی افزود: در بخش مربوط به رصدخانه‌ی علم جهان اسلام هم آخرین آمار و اطلاعات وضعیت علمی همه‌ی کشورهای اسلامی به صورت جزئی بارگذاری شده و در دسترس می باشد.
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام اظهار داشت: رتبه بندی دانشگاه های داخلی و دانشگاه های جهان اسلام، یکی دیگر از برنامه های پایگاه استنادی علوم جهان اسلام است که با دقت در حال انجام می باشد.
وی اضافه کرد: برگزاری همایش دبیران کل کمیسیون های ملی سازمان علمی فرهنگی جهان اسلام از سایر اقدامات پایگاه استنادی علوم جهان اسلام بود که این همایش، منشأ اقدامات مفیدی در زمینه‌ی تقویت همکاری علمی و پژوهشی جهان اسلام شد.
دهقانی با اشاره به نقش کشورهای عضو سازمان هشت کشور اسلامی در حال توسعه «دی-۸» افزود: با عنایت به نقش این کشورها در توسعه‌ی علمی جهان اسلام، تلاش شده تا همکاریهای علمی با این سازمان تقویت شود.
وی در پاسخ به برخی موضوعات مطرح شده اظهار داشت: احکام اعضای شورای راهبردی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام توسط وزیر علوم، تحقیقات و فناوری امضا می شود که این مورد نمایانگر اهمیت این جایگاه است.
وی اضافه کرد: حدود ۱۷۰۰ نشریه از ۳۵۰۰ نشریه‌ی علمی نمایه شده در پایگاه استنادی جهان اسلام به کشورمان تعلق دارند.
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام افزود: در مورد ضریب نفوذ نشریات علمی جهان اسلام به صورت مستمر، مبحث در حال رصد است.
سعید رضا عاملی در این حوزه اظهار داشت: گزارش های عرضه شده نشان داده است جایگاه پایگاه استنادی علوم جهان اسلام در حال ارتقا است.
وی اضافه کرد: خوشبختانه با ارتباط برقرار شده با گروه دی- ۸ انتظار می رود مرجعیت علمی پایگاه علوم استنادی جهان اسلام افزایش پیدا کند.
دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی افزود: انتظار داریم نقشه‌ی راه پایگاه استنادی علوم جهان اسلام به شورایعالی انقلاب فرهنگی عرضه شود.
استاد ارتباطات دانشگاه تهران افزود: در زمینه‌ی اعتبارسنجی باید تمرکززدایی شود و این مورد مهم می تواند به نهادهای معتبر علمی و پژوهشی محول شود.
وی در انتها با تاکید بر ضرورت ارائه‌ی گزارش متقن از عملکرد پایگاه استنادی علوم جهان اسلام در شورایعالی انقلاب فرهنگی اظهار داشت: باید رتبه بندی دانشگاه های کشور با معیارهای دقیق و توجه به معیارهای سایر کشورها توسط پایگاه استنادی علوم جهان اسلام صورت گیرد.

1399/02/13
22:39:17
5.0 / 5
2821
تگهای خبر: آموزش , استاد , پزشك , پزشكی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳
بازار مقاله MarketDoc
marketdoc.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازار مقاله محفوظ است

بازار مقاله

فروش مقالات و کتب علمی