تهیه كننده و كارگردان برنامه:

ساخت فصل بعدی چهل تیكه به درخواست مخاطب بستگی دارد

ساخت فصل بعدی چهل تیكه به درخواست مخاطب بستگی دارد به گزارش بازار مقاله كارگردان برنامه «چهل تیكه» با اشاره به تصمیم نگرفتن برای ساخت قسمت بعدی برنامه، اظهار داشت: تلاش نموده ام كار را در نقطه اوج به انتها برسانم و اگر قرار به ساخت قسمت جدید است، مردم آنرا دوست داشته باشند.



الهام حاتمی، در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی ایرنا درباره ایده اولیه اجرای برنامه چهل تیكه، گفت: ایده اولیه و هسته اصلی این كار، برای من نبود بلكه از شبكه نسیم بود و از من دعوت شده تا در این برنامه حضور داشته باشم، اما پرورش این ایده نتیجه فعالیت من در این برنامه بود.

وی اضافه كرد: برنامه چهل تیكه در ابتدا قرار بود یك برنامه ۲۰ دقیقه ای همراه با پخش تصاویر آرشیوی جذاب باشد اما ما هر قسمت را به یك قصه تبدیل كردیم و داستانی برایش رقم زدیم و به یك برنامه خوب و منظم تبدیلش كردیم كه با الهه پرسون، بهترین مجری زن تلویزیون اجرا شد؛ بدین سبب این برنامه توانست جای خودش را در دل مردم باز كند.

تهیه كننده برنامه تلویزیونی چهل تیكه با اشاره به تفاوت این برنامه با دیگر برنامه های مشابه آن در تلویزیون، اظهار داشت: در برنامه چهل تیكه، محور كارهای ما، گذشته آدم ها، تجربیات و خاطرات آن هاست و ما به مسائل روز و روزمره آدم ها خیلی كاری نداریم. همچنین، به مباحث سیاسی و اجتماعی روز وارد نمی شویم، بلكه گذشته آدم ها، روزهایی كه در حیطه سینما و تلویزیون فعالیت كردن و بهترین آثارشان در حوزه هنر اهمیت می دهیم.

در حقیقت ما از یك نسل به نسل دیگر انتقال تجربه داریم. مثلا تجربیات نسلی كه جنگ و بمباران را گذرانده و از آن دوران سخت نتیجه خوبی داشته است را به نسلی كه كمی بی طاقت است، منتقل می نماییم. ما در چهل تیكه، ارزشمندی آدم ها و كارهایشان را یادآوری می نماییم و شاید برای برنامه سازان، مدیران و كارگردان ها حضور این آدم ها تلنگری باشد تا باردیگر در چرخه برنامه سازی قرار بگیرند.



كارگردان برنامه چهل تیكه با اشاره شباهت برنامه چهل تیكه با دیگر برنامه هایش اظهار نمود: شباهت برنامه چهل تیكه با دیگر برنامه هایم، جریان روح زنانه در آثار است. از نظر من، برنامه سازی میان مردان و زنان متفاوت است؛ خانم ها خیلی به جزئیات دقت می كنند و با وسواس بیشتری عمل می كنند كه در كارشان نیز مشخص هم است.

حاتمی درباره دریافت فیلم ها و تصاویر پخش شده میهمانان برنامه كه موجب تعجب آنها می شود، اشاره كرد: من این آرشیو را با كشف و شهود به دست آوردم. دو سال عمر و زندگی ام را در آرشیو گذاشته ام.

حاتمی درباب آرشیوهای موجود برای انجام كار پژوهشی خود اظهار داشت: تلویزیون یك هسته آرشیو مركزی دارد كه من آنجا به كار پژوهشی مشغول بودم و گه گاهی كه با چیزهای جالبی مواجه می شدم، آنها را یادداشت می كردم و زمانی كه برنامه شروع شد، از این اطلاعات استفاده كردم.

كارگردان برنامه تلویزیونی چهل تیكه درباره كارگردانی این اثر، اضافه كرد: برای من هر مهمانی از میهمان دیگر كاملا مجزا است و هیچ چارچوب به خصوصی برای میهمان ها وجود ندارد. برنامه را برای برخی از میهمان ها با اوج كارهای هنری شان آغاز می نماییم، اما برای برخی دیگر، از كارهای ابتدایی برنامه را آغاز می نماییم. نقطه طلایی زندگی آدم ها بسیار مهمست و تلاش می كنم میهمان ها در این برنامه با نقطه طلایی كارهایشان مواجه بشوند و وقتی به این نقطه می رسند، منقلب شده و حس واقعی و طبیعی شان بروز پیدا خواهدنمود.

من در تدوین برنامه، از سی دقیقه اول به غیر از سلام و احوال پرسی استفاده نمی كنم؛ برای اینكه در سی دقیقه اول به مخاطب اجازه خواهم داد در فضای برنامه قرار بگیرد. البته پیش از برنامه نیز اصولا با میهمان ها درباره اتفاقاتی كه مقرر است در چهل تیكه رخ بدهد، حرف نمی زنم بلكه درباره مسائل روز جامعه گپ وگفت می نماییم. همچنین، گاهی لابه لای حرف های مهمانان، سوالاتی از آنها می پرسم كه پاسخ شان در دكوپاژ كردن برنامه به من كمك خواهدنمود.

تهیه كننده این برنامه تصریح كرد: گاهی اوقات ضبط برنامه با یك میهمان به چند ساعت پی در پی رسیده است و من آنرا تمام نكرده ام برای اینكه هنوز به نقطه طلایی كار نرسیدم و بنا بر این ضبط را تمام نمی كنم. كار ما اینطور نیست كه چون ضبط برنامه دوساعت طول كشیده، برنامه را رها كنم، بلكه هرزمان كه به نقطه طلایی برسم به برنامه اختتام خواهم داد. برخی از میهمان های ما در برنامه گارد دارند كه باید شكسته شود و برای این كار باید احساس صمیمیتی نسبت به میزبان ایجاد شود. رسیدن به این نقطه در گفت و گو كار بسیار سختی است و موجب می شود ضبط برنامه چند ساعت طول بكشد كه در نهایت ۵۰ دقیقه آن قابل استفاده می باشد.

تهیه كننده برنامه تلویزیونی چهل تیكه در ادامه با اشاره به ساخت دیگر فصل های این برنامه، اظهار داشت: ساخت فصل های بعدی این برنامه، به درخواست مخاطب بستگی دارد. پخش این برنامه تا اختتام بهمن ماه ادامه دارد و بعد از آن، به سبب درگیری در مسائل پیش تولید اثر من و تیم چهل تیكه نیاز به استراحت داریم.

به گفته حاتمی، هنوز به ساخت فصل بعدی برنامه فكر نكرده و تلاش نموده كار را در نقطه اوج به پایان برساند و اگر مقرر است برگردد با علاقه مردم باشد. او از این برنامه یك برند ساخته و چهل تیكه جزء معدود برنامه هایی است كه با وجود دو مجری مختلف برند مستقل است.

حاتمی با اشاره به استقبال مردم و مخاطبان تلویزیون نسبت به چهل تیكه اظهار داشت: خدا را شكر من از هیچ جهت بازخورد منفی نداشتم و چهل تیكه در همه جا به اسم یك برنامه شریف مورد اشاره است و مردم نسبت به آن تمایل دارند. من در ۵۰ قسمتی كه از برنامه پخش گردید، بی احترامی و یا كامنت منفی از مردم ندیده ام و این یعنی این برنامه برای مردم، مهم و برای من باارزش است، چونكه اینكه این برنامه توانسته مخاطب خودرا پیدا كند.
برنامه چهل تیكه به تهیه كنندگی و كارگردانی الهام حاتمی و اجرای محمد رضا علیمردانی با صحنه آرایی و دكور جدید از پنجشنبه ۱۱ مهر، روی آنتن شبكه نسیم رفته است. این برنامه یك خاطره بازی لذت بخش است كه گذشته را به نسل های حال پیوند می دهد و نقش آفرینی بازیگران، در زمان گذشته در آن مرور می شود. این برنامه سه شنبه تا جمعه هر هفته، ساعت ۲۳ از شبكه نسیم پخش می شود.



منبع:

1398/10/25
20:16:54
5.0 / 5
4179
تگهای خبر: پژوهش , فضا , كشف
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۱
بازار مقاله MarketDoc
marketdoc.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازار مقاله محفوظ است

بازار مقاله

فروش مقالات و کتب علمی