گزارش فناوری مهر؛

تحول در دنیای پزشكی با ۹ دستاورد نخبگان ایرانی خارج از كشور

تحول در دنیای پزشكی با ۹ دستاورد نخبگان ایرانی خارج از كشور بازار مقاله: نخبگان ایرانی هر ساله منشأ خیلی از اكتشافات و ابداعات علمی در سراسر دنیا می شوند و دستاورهای آنان در جدیدترین عرصه های علم و تكنولوژی گره گشای مسائل و مشكلات زیادی است.


به گزارش بازار مقاله به نقل از مهر، محققان ایرانی در دانشگاه های مهم از سراسر دنیا هر ساله موفق به كشفیات و دستاوردهای بزرگی در عرصه های علمی و فناوری می شوند. در سال ۹۷ باز خیلی از پروژه های علمی با رهبری نخبگان ایران خارج از كشور به سرانجام رسید. علاوه بر این ایرانی ها در سالی كه گذشت موفق به دریافت جایزه های بین المللی زیادی شدند كه در این گزارش تلاش نموده ایم مروری بر این دستاوردها و موفقیت ها داشته باشیم. دانشمند ایرانی میزان برخورد سیارك ها با زمین را تخمین زد تحقیقات «سارا مزروعی» محقق ایرانی دانشگاه تورنتو نشان داد طی ۲۹۰ میلیون سال گذشته، تعداد سیارك هایی كه به زمین برخورد می كنند، نسبت به ۷۰۰ میلیون سال پیش از آن، ۲ برابر بیشتر شده است. بطور دقیق مزروعی و همكارانش با استفاده از اطلاعات مدار گرد شناسایی ماه(Lunar Reconnaissance Orbiter) چاله های ناشی از برخورد سیارك ها با ماه را بررسی كردند. سپس آنها مشخص كردند آیا تعداد چاله های حاصل از برخورد سیارك با عرض بیشتر از ۱۰ كیلومتر روی ماه و زمین به یك اندازه است یا خیر. آنها در راه تحقیقات خود متوجه شدند دو سیاره در این زمینه مشابهت های فراوانی دارند. همین امر نشان داد حدود ۲۹۰ میلیون سال قبل میزان برخورد سیارك های عظیم به دو سیاره ماه و زمین كه چنین چاله های عمیقی را ایجاد كند نسبت به ۷۰۰ سال پیش از آن ۲.۶ برابر بیشتر شده است.
تحقیقات پژوهشگر ایرانی برای درمان لوسمی علی شیلاتی فرد، دانشمند ایرانی همراه گروهی از محققان دانشگاه «نورث وسترن» آمریكا بطور موفقیت آمیز درمانی كشف كرده اند كه پیشروی لوسمی در كودكان را كند می كند. طبق تحقیقات جدید پروتئین MLL كه در بروز لوسمی نقش دارد، می تواند روند رشد این بیماری را كند كند. در مرحله بعد دانشمندان باید درمان هایی كه در ۲ تحقیق قبلی در حوزه لوسمی كودكان كشف شده را با یكدیگر تركیب كنند تا ابر دارویی برای آزمایش های كلینیكی روی انسان ارائه نمایند.
ابداع ماهیچه مصنوعی قدرتمند با الهام از اریگامی مجید تقوی دانشمند ایرانی به همراه دو محقق دیگری در دانشگاه بریستول یك ماهیچه مصنوعی ابداع نموده اند كه قدرت هر چیزی از میكرو ربات ها تا ساختارهای فضایی را بیشتر می كند. آنها با الهام از هنر اریگامی این فناوری را ابداع نموده اند. آنها در حقیقت دستگاهی ابداع نموده اند كه به اندازه ماهیچه انسان قدرتمند است و می تواند هزار برابر وزن خودرا بلند كند. اختراع آنها با استفاده از نیروهای الكترواستاتیكی فعال می شود. این ساختارها را می توان از تركیب مواد عایق و رسانا مانند فلز و پلاستیك و حتی كاغذ و قلم باز ساخت.
ابداع محقق ایرانی برای سنجش باروری زنان هادی شفیعی محقق ایرانی دانشگاه هاروارد مشغول توسعه فناوری نوینی شده كه با كمك گوشی هوشمند، بزاق كاربران خانم را جهت بررسی باروری یا همان تخمك گذاری آنها می سنجد. این در شرایطی است كه بطور معمول زنان جهت بررسی باروری خود باید آزمایش ادرار انجام دهند. بگفته محققان هزینه كیت های آزمایش خانگی با گذر زمان بالا می رود. علاوه بر آن كاربران به سختی می توانند نتیجه را درك كنند. اما محقق ایرانی و همكارانش سیستمی ابداع نموده اند كه می توان بارها آنرا استفاده نمود. همین طور نتایج آزمایش را بطور واضح و ساده روی نمایشگر موبایل كاربر نمایش می كند. این سیستم برای ۶ زن كه قبلاً آزمایش ادرار داده بودند، انجام شد و با دقت ۹۹ درصد تخمك گذاری را تشخیص داد.
دانشمند ایرانی برنده جایزه آكادمی جهانی علوم شد حسین بهاروند محقق حوزه سلول های بنیادی در پژوهشگاه رویان برنده جایزه آكادمی جهانی علوم (تواس) در سال ۲۰۱۹ و در رشته زیست شناسی شد. بهاروند به سبب نقش مؤثر در تولید و نگهداری سلول های بنیادی و نمایش مفاهیم جامعی از پرتوانی و تمایز این سلول های به سلول های عصبی، قلبی و كبدی برنده این جایزه شد. وی تابحال برنده ۳۰ جایزه ملی و بین المللی شده است.
بررسی سریع نمونه آزمایشگاهی با سنسور زیستی دانشمند ایرانی محمدحسین ظریفی استادیار دانشگاه بریتیش كلمبیا كانادا با رهبری گروهی از محققان و با همكاری با دانشگاه كلگری یك سنسور زیستی ابداع نموده اند كه می تواند زیان آوری باكتری ها در نمونه های بیولوژیك بیمار را بلافاصله در محل بررسی كند. این در شرایطی است كه در آزمایش های معمول این روند ۲تا۵ روز طول می كشد. نمونه اولیه این سنسور ساخته شده كوچك و ارزان است. دستگاه مذكور سیگنال های میكروویو ۲.۵ گیگاهرتزی را به نمونه های مایع زیستی وارد میكند. سنسور با تحلیل تغییرات در دامنه رزونانس و فركانس سیگنال می تواند هر گونه باكتری را شناسایی و میزان غلظت آن در نمونه را تعیین كند.
هیدرو ژل ابداعی كه غضروف زانو را ترمیم می كند محققان سوئیسی با همكاری «پیمان كرمی» نوعی هیدرو ژل ابداع نموده اند كه خاصیت چسبندگی خارق العاده ای دارد. این خاصیت به خصوص هنگام ترمیم غضروف و منیسك زانو كارآمد است. غضروف و منیسك برخلاف بافت های دیگر بدن انسان ذخیره خونی محدودی دارند و بنا بر این هنگام لطمه خودرا احیا نمی كنند. محققان دانشگاه پلی تكنیك لوزان معتقدند این ماده جدید می تواند این بافت ها را ترمیم كند. ساختار این ماده ۱۰ برابر چسبنده تر از چسب های زیستی فعال است برای اینكه درصد آب بالایی در آن وجود دارد و قدرت تحمل آن شبیه بافت طبیعی بدن انسان است.
نرم افزار ایرانی سرعت محاسبات رایانشی را می افزاید «مریم مهری دهنوی» یكی از استادیاران علوم رایانشی در دانشگاه تورنتو به همراه «كاظم چشمی» یكی از دانشجویان مقطع دكترا مشغول انجام پژوهشی در تحلیل های عددی، رایانش موازی و كامپایلرها هستند. دهنوی و كاظم چشمی یك نرم افزار با عملكرد بالا با كاربردهای مختلف در زمینه هایی مانند گرافیك های رایانشی، مصارف رباتیك و یادگیری ماشینی ساخته اند. آنها با همكاری یكی از محققان شركت ادوب و میشل میلز استراوت استاد علوم رایانشی در دانشگاه آریزونا تحقیق" ParSy: Inspection and Transformation of Sparse Matrix Computations for Parallelism را در كنفرانس بین المللی ابر رایانش نمایش كردند. در این كنفرانس بیشتر از ۱۱ هزار نفر از صدها شركت و مركز تحقیقاتی از سراسر دنیا شركت كردند.
اختراع محقق ایرانی برای انجام ایمپلنت بدون ریسك عفونت گروهی از محققان ایرانی به رهبری دكتر توحید دیدار سطوح هوشمندی ابداع نموده اند كه عناصری مانند باكتری، ویروس و سلول های زنده را دفع می كنند. این كشف اهمیت زیادی در كاربردهای پزشكی دارد. همین طور به كمك آن می توان از ایمپلنت هایی مانند پیوندهای عروقی، دریچه های قلب جایگزین و مفاصل مصنوعی بدون ریسك عفونت یا لخته خون استفاده نمود. مریم بدو دیگر محقق ایرانی این پروژه می گوید: در علم پزشكی همیشه به ابزاری با عملكرد بهتر نیاز است تا بدن انسان آنرا رد نكند. این پژوهش دستاورد مهمی در علم پزشكی است.
دانشمندان راه تولید سیمان قدرتمندتر را یافتند روزبه شهسواری محقق حوزه مواد در دانشگاه رایس كره های ریز سیلیكات كلسیم ابداع كرده كه به تولید سیمان سبزتر و قدرتمندتر منجر می شود. وی در این باره اظهار داشت: سیمان ساختار چندان جالبی ندارد. ذرات سیمان نامنظم هستند بنا بر این احتمال دارد ترك بردارند. اما ما محدودیت های ماده جدید را می دانیم و می توانیم پلیمر یا مواد دیگر را بین كره ها قرار دهیم و ساختار را از ابتدا تا اختتام كنترل نماییم. بدین سان دقیق تر می توان شیوه ترك خوردن سیمان را پیش بینی نمود. بگفته او این كره ها برای مهندسی استخوان- بافت، عایق بندی، سرامیك و كامپوزیت و البته تولید سیمان به كار می روند.
دانشمند ایرانی برنده مدال فیلدز ۲۰۱۸ میلادی در سالی كه گذشت كوچر بیركار ریاضیدان كرد تبار ایرانی برنده مدال فیلدز در رشته ریاضیات در سال ۲۰۱۸ میلادی شد. او الان در دانشگاه كمبریج انگلستان به تدریس و پژوهش مشغول می باشد. بیركار برای تحقیقات در حوزه هندسه جبری مشهور شده است. او قبل از این برنده جایزه لورهولم باز شده است. به هر حال مدال فیلدز برای مطالعات این دانشمند درباره طرح فانو به او اعطا شده است. این طرح به نام جینو فانو ریاضیدان ایتالیایی نامگذاری شده است.
محقق ایرانی ماده خودترمیم ساخت كارمل مجیدی محقق ایرانی همراه گروهی از دانشمندان ماده ای ساخته اند كه خودرا ترمیم می كند. این ماده به ماشین ها امكان می دهد حتی سپس خسارت های مكانیكی زیاد، خودرا ترمیم كنند. این ماده نه تنها از لحاظ فیزیكی خودرا ترمیم می كند بلكه می تواند اتصالات الكتریكی قطع شده را دوباره احیا كند. این امر مزیت بزرگی برای ماشین ها و ربات هایی است كه در محیط های خطرناك به كار گرفته می شوند.
دانشمند ایرانی برای بافت مصنوعی چاپگر سه بعدی ابداع كرد گروهی از محققان دانشگاهی به رهبری علی خادم حسینی دانشمند ایرانی روش جدیدی برای چاپ بافت های طبیعی پیچیده از چند ماده ابداع نموده اند. آنها با استفاده از یك پرینتر سه بعدی این بافت را چاپ كرده اند. خادم حسینی با تاكید بر روش stereolithography چاپگری ساخته كه دارای یك تراشه microfluidic (میكرو سیال) به اندازه و شكل یك میكرو تراشه است. این چاپگر زیستی دارای ورودی های چندگانه است، بدین سبب می تواند بیشتر از یك ماده حاوی سلول در یك زمان چاپ كند. stereolithographyفرایندی است كه با كمك نور انجام می شود و در آن هیدرو ژل با سلول های بنیادین قرار داده شده در یك پرینتر سه بعدی تركیب می شود و همزمان اشعه نور سبب می شود پیوندی مولكولی ایجاد و ژل سخت شود. به هر حال این چاپگر دارای یك آینه میكروسكوپی دیجیتالی است كه از یك میلیون آینه ساخته شده كه مستقل از یكدیگر حركت می كنند. در این آینه های خودكار یك الگو برای هر لایه در حال چاپ است به وجود آمده است. هم اكنون، چاپگر از چهار "جوهر زیستی" استفاده می نماید، اما این تعداد را می توان گسترش داد. تاكنون، این چاپگر برای ایجاد اشكال ساده، شبیه سازی ۳ بعدی بافت عضلانی و بافت های هم بندی عضله با اسكلت و همین طور تومورهای جعلی همراه با عروق خونی استفاده شده است. علاوه بر این، بافت های تولید شده در بدن موش ها كار گذاشته شده و بدن موش آنها را پس نزده است.

دانشمند ایرانی راز الماس های شهاب سنگی را كشف كرد گروهی از محققان به رهبری فرهنگ نایبی از دانشگاه École Polytechnique Fédérale de Lausanneدر سوئیس متوجه شده اند شهاب سنگی كه یك دهه قبل با زمین برخورد كرد، قسمتی از یك سیاره گمشده است. این سیاره در اوایل پیدایش منظومه شمسی و در حقیقت چند میلیون سال سپس تولد خورشید به وجود آمده بوده است. شهاب سنگ Almahata Sittaدر سال ۲۰۰۸ میلادی بالای منطقه ای در سودان منفجر شد و نامگذاری آن باز با عنایت به منطقه انفجار انجام شد. حدود ۵۰ قطعه از این سیاره ۸۳ تنی از صحرای شمال سودان جمع آوری شد. Almahata Sitta گونه نادری از شهاب سنگ مشهور به اوریلیت است. بگفته دانشمندان شهاب سنگAlmahata Sitta كه حاوی الماس های میكروسكوپی است از یك سیاره مرموز ( embryonic planet) است كه حدود ۴.۵ میلیارد سال قبل دور خورشید می چرخیده است.
معرفی دندانپزشك ایرانی بعنوان چهره پیشرو در «درمان های میكروسكوپی ایمپلنت» بهنام شكیبایی، مبدع ایرانی «روش ها و ابزارآلات جدید جراحی های میكروسكوپی ایمپلنتولوژی» در «كنفرانس جهانی ایمپلنتولوژی» بعنوان چهره پیشرو این علم جدید در دنیا ارائه شد.
این كنفرانس با حضور بیشتر از ۵۰ سخنران برتر جهان از ۴۰ كشور و ۶ قاره مختلف یكی از مهمترین همایش های علمی بین المللی ایمپلنتولوژی امسال در جهان به شمار می آید.


1398/01/11
15:00:53
5.0 / 5
5360
تگهای خبر: اختراع , استاد , پزشك , پزشكی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳
بازار مقاله MarketDoc
marketdoc.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازار مقاله محفوظ است

بازار مقاله

فروش مقالات و کتب علمی