در گفتگو با مهر عنوان شد؛

رشد مقالات ایران در سال ۲۰۱۸ در بین كشورهای نوظهور اقتصادی

رشد مقالات ایران در سال ۲۰۱۸ در بین كشورهای نوظهور اقتصادی بازار مقاله: درصد رشد مقالات علمی پژوهشگران جمهوری اسلامی ایران در كنار كشورهای نوظهور اقتصادی، در سال ۲۰۱۸ میلادی در وب آو ساینس ۸.۵ درصد است.



جعفر مهراد بنیانگذار پایگاه استنادی علوم جهان اسلام در گفتگو با خبرنگار مهر تصریح كرد: در سال ۲۰۱۸، تولید مقالات علمی در جهان رشد بی سابقه ای داشته است و بخش مهمی از این رشد به اقتصادهای نوظهور متعلق می باشد.
وی اضافه كرد: بیشترین افزایش در بروندادهای علمی در سال ۲۰۱۸ توسط اقتصادهای نوظهور صورت گرفته است كه در این بین پاكستان با ۲۱ درصد رشد در بالای جدول قرار دارد.
بنیانگذار پایگاه استنادی علوم جهان اسلام تصریح كرد: پژوهشگران و سیاستگذاران علمی كشورها كه داده های مربوط به تولیدات علمی را دنبال می كنند به خوبی از حجم مالكیت فكری و تجارت علم توسط تامسون رویترز اگاهی دارند. این كمپانی در سال ۲۰۱۶ به كلاریویت آنالیتیكس واگذار شد كه هدف آن تمركز بر پژوهش های علمی، تحلیل اختراعات و استانداردهای تنظیمی، حفاظت از علائم تجاری، دانش دارویی و زیست فناوری، حفاظت از علائم تجاری دامنه و مدیریت IP است.
مهراد تصریح كرد: طبق آمارهای موجود، سال ۲۰۱۸ یك روند بین المللی را در افزایش بروندادهای علمی تجربه نمود. موجودی پایگاه استنادی وب آو ساینس كه توسط كلاریویت آنالیتیكس اداره می شود، در همین سال بیشتر از ۵ درصد رشد نشان داده است كه حدودا شامل یك میلیون و ۶۲۰ هزار و ۷۳۱ مقاله پژوهشی است كه از نظر افزایش نسبت به سال های گذشته بیشترین تعداد به حساب می آید.
وی تصریح كرد: اقتصادهای نوظهور دارای بیشترین درصد رشد مقالات علمی در سال ۲۰۱۸ به ترتیب عبارتند از پاكستان، مصر، چین (سرزمین اصلی)، هنگ كنگ، هند، برزیل، مكزیك، ایران، لهستان و آفریقای جنوبی هستند.
بنیانگذار پایگاه استنادی علوم جهان اسلام تصریح كرد: رشد برونداد های علمی پاكستان ۲۱ درصد است كه پس از آن مصر با ۱۵.۹ درصد و چین با ۱۵ درصد در مرتبه های دوم و سوم قرار دارند.
مهراد عنوان كرد: درصد رشد مقالات علمی پژوهشگران جمهوری اسلامی ایران در كنار كشورهای نوظهور اقتصادی، در این سال در وب آو ساینس ۸.۵ درصد است.
وی تصریح كرد: كلاریویت آنالیتیكس به تازگی لیست اسامی دانشمندان پر استناد سال ۲۰۱۸ را در ۲۱ رشته موضوعی منتشر نمود كه در آن و در میان ۴ هزار و ۵۸ دانشمند پراستناد از بیشتر از ۶۰ كشور، ۱۲ دانشمند به جمهوری اسلامی ایران متعلق می باشد.
چهره ماندگار علمی كشور اظهار داشت: پاكستان گرچه از نظر درصد رشد مقالات علمی در راس كشورهای نوظهور اقتصادی قرار دارد، اما تعداد پژوهشگران پراستناد این كشور در گزارش كلاریویت آنالیتیكس تنها ۶ نفر است.
مهراد افزود: تعداد دانشمندان پر استناد مصر هم كه از نظر درصد رشد مقالات علمی در وب آو ساینس در جایگاه دوم قرار دار د تنها ۲ نفر است.
وی اضافه كرد: هندوستان با رشد ۹.۵ درصدی مقالات علمی در سال ۲۰۱۸ در وب آو ساینس كه در حدود ۱.۳۵ میلیارد جمعیت دارد، دارای ۱۰ پژوهشگر پراستناد است.
این چهره ماندگار علمی كشور تصریح كرد: در حدود ۱۵ سال پیش، چین و هند از نظر تولیدات علمی حدودا در یك سطح قرار داشتند، اما امروز هند ۴ درصد و چین ۱۵ تا ۱۶ درصد از تولیدات علمی جهان را تولید می كند. چین با كسب رتبه سوم دارای ۴۸۲ دانشمند پراستناد است.
مهراد افزود: رتبه های اول و دوم دانشمندان پر استناد به آمریكا با ۲۶۳۹ دانشمند و انگلستان با ۵۴۶ دانشمند متعلق می باشد.
وی تصریح كرد: سه موسسه برتر كه دارای بیشترین دانشمند پراستناد جهان است شامل دانشگاه هاروارد با ۱۸۶ دانشمند، انستیتو ملی بهداشت با ۱۴۸ دانشمند و دانشگاه استنفورد با ۱۰۰ دانشمند است.
این چهره ماندگار علمی جهان اظهار داشت: آكادمی علوم چین با ۹۹ دانشمند پراستناد در مرتبه چهارم قرار دارد.

1397/10/16
14:12:01
5.0 / 5
4831
تگهای خبر: اختراع , انستیتو , پژوهش , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳
بازار مقاله MarketDoc
marketdoc.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازار مقاله محفوظ است

بازار مقاله

فروش مقالات و کتب علمی