در گفتگو با مهر عنوان شد؛

استناد به مقالات دانشمندان چینی پایین تر از متوسط جهانی است

استناد به مقالات دانشمندان چینی پایین تر از متوسط جهانی است بازار مقاله: بنیانگذار پایگاه استنادی علوم جهان اسلام اظهار داشت: متوسط تعداد استناد به هر یك از مقاله های پژوهشگران چینی در سال ۲۰۱۷ میلادی تنها ۹/۴ بود كه این رقم پایین تر از متوسط جهانی است.



جعفر مهراد در گفتگو با مهر اظهار داشت: كشور چین در رشته های مختلف علوم و فناوری به پیشرفت های قابل توجهی دست یافته و بنیاد ملی علوم آمریكا اعتقاد دارد كه چین در سال قبل بیشترین تعداد مقالات علمی را منتشر نموده و از این نظر ایالات متحده و اتحادیه اروپا را پشت سر گذاشته است.
وی اضافه كرد: چین در سه دهه گذشته در تولید مقالات پژوهشی از رتبه سوم جهان به رتبه اول ارتقا پیدا كرده و این كشور در حوزه های علوم و فناوری دست به چند اقدام مهم زده كه در میان سیاست هایی كه دولت چین اعمال كرده مهمتر از همه پرداخت برحسب نیاز های كشور به پژوهشگران است.
بنیانگذار پایگاه استنادی علوم جهان اسلامی تصریح كرد: این كشور به پژوهشگران پاداش پرداخت می كند كه این رویه هیچگاه در آمریكا و اتحادیه اروپا دنبال نمی گردد. پرداختی كه در آمریكا و اروپا متداول می باشد واگذاری گرنت پژوهشی است. این سیاست سبب شده است تا تعداد انتشارات علمی چین به میزان ۳ هزار درصد افزایش یابد.
مهراد عنوان كرد: در اواخر قرن ۱۹ و اوایل سال های قرن بیستم كشور هایی مانند ایتالیا، انگلستان و آلمان در انجام تحقیقات علمی و انتشارات پیشرو بودند اما در اوایل قرن بیستم، آمریكا در میان كشورهای مختلف جهان رهبری تحقیقات علمی را بدست گرفت و تا حدود ۹۰ سال از این موقعیت ممتاز برخوردار بود كه در اواسط دهه ۱۹۹۰ كشور چین در عرصه انتشارات علمی به موفقیت هایی مختلفی دست یافت، طوری كه سالانه با انتشار بیشتر از ۴۳۰ هزار مقاله علمی در حدود ۱۸/۶ درصد از كل انتشارات علمی جهان موجود در پایگاه اطلاعاتی اسكوپوس را به خود مختص كرده است.
وی تصریح كرد: این درحالی است كه میزان انتشارات علمی آمریكا در حدود ۴۱۰ هزار مقاله علمی باقی ماند.
بنیانگذار پایگاه استنادی علوم جهان اسلام افزود: دولت چین برای افزایش میزان انتشارات علمی به پژوهشگرانی كه مبادرت به تولید و چاپ مقاله های علمی در مجله های معتبر می كنند، كمك مالی می كند ازاین رو در دو دهه گذشته چین سالانه حداقل با تولید ۱۵ درصد مقاله بیشتر، آمریكا و اتحادیه اروپا را پشت سر گذاشت.
مهراد اظهار داشت: بخش مهمی از پرداخت ها برای نشریه های علمی داخلی صورت می گیرد. با این حال، تعداد نشریه های خارجی كه پژوهشگران چینی نتایج تحقیقات علمی خویش را در آن منتشر می كنند رو به افزایش است. در دو دهه گذشته، چاپ مقاله های علمی در مجله های معتبر داخلی از ۴۰ درصد به حدود ۲۰ درصد كاهش یافته است.
وی اضافه كرد: در چین هزار و ۲۳۶ دانشگاه وجود دارد كه میزان كمكی كه به پژوهشگران چینی در دانشگاه ها و موسسات پژوهشی این كشور برای چاپ و انتشار مقالات علمی پرداخت می گردد متفاوت می باشد.
چهره ماندگار علمی كشور تصریح كرد: این رقم از ۳۰ دلار تا ۱۶۵ هزار دلار متفاوت می باشد. پرداخت های بزرگ تر به نویسندگانی اعطا می گردد كه نتایج تحقیقات علمی خویش را در مجلات بسیار معتبر بین المللی منتشر كنند.
مهراد تصریح كرد: دولت چین تنها نشریه هایی را تایید می كند كه وب آو ساینس نمایه شده باشند. مجلاتی مانند نیچر و ساینس بالا ترین ضریب تاثیر را دارند. پژوهشگرانی كه آثار خویش را در این مجله ها انتشار دهند بیشترین پاداش را دریافت می كنند. میزان پرداختی برای انتشار مقاله های علمی در نیجر و ساینس حدود ۱۷۰ هزار دلار است.
وی اظهار داشت: متوسط تعداد استناد به هر یك از مقاله های پژوهشگران چینی در سال ۲۰۱۷ میلادی تنها ۹/۴ بود. این رقم پایین تر از متوسط جهانی است كه برابر با ۱۱/۸ است. طبق این معیار، چین در رتبه ۱۵ جهان قرار دارد.
این چهره ماندگار علمی تصریح كرد: در سال های اخیر، چین به مسائل اخلاقی برای كنترل كیفیت انتشارات علمی توجه ویژه ای را معمول كرده و از سال ۲۰۱۵میلادی این كشور به شدت تقلب علمی و سرقت ادبی در مقاله های علمی را پیگیری می كند.
مهراد تصریح كرد: انجمن علوم و فناوری چین همراه با وزارت علوم و فناوری این كشور در این زمینه بسیار فعال است و كارگزارانی را كه در چاپ مقاله های علمی به پژوهشگران چینی كمك كنند از جهت فرآیند داوری و احتمال تقلب تحت نظر دارند.
وی اضافه كرد: تحقیقات علمی مستلزم سرمایه گذاری و تامین بودجه های پژوهشی است. در سال ۲۰۱۵، آمریكا با صرف مبلغ ۵۰۰ میلیارد دلار نسبت به سایر كشورهای جهان سهم بیشتری را در تحقیق و توسعه داشت. چین با صرف ۴۰۰ میلیارد دلار در تحقیق و توسعه در مرتبه دوم قرار داشت و الان كه اقتصاد آمریكا مشكل دارد، بودجه پژوهشی این كشور حدودا ثابت مانده و افزایشی را نشان نمی دهد.
این چهره ماندگار علمی اظهار داشت: در مقابل، چین سهم پژوهش از تولید ناخالص داخلی را افزایش داده و در سال ۲۰۱۷ میلادی ۲/۱۲ درصد از تولید ناخالص داخلی را صرف تحقیق و توسعه كرده است و تمام این عوامل كمك كرده تا چین موقعیت فعلی بین المللی خویش را در علم و فناوری حفظ كند.

1397/10/08
22:44:35
5.0 / 5
4599
تگهای خبر: پژوهش , تحقیق , چاپ , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
بازار مقاله MarketDoc
marketdoc.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازار مقاله محفوظ است

بازار مقاله

فروش مقالات و کتب علمی