واژگان از جانب پدرها و لهجه ها از جانب مادران به فرزندان منتقل می گردد

واژگان از جانب پدرها و لهجه ها از جانب مادران به فرزندان منتقل می گردد بازار مقاله: سیناپرس نوشت: پژوهشگران با بررسی زبان های مختلف هندواروپایی در بازه زمانی ۱۰ هزار سال قبل دریافتند كه پدر و مادر هر دو بر شكل گیری زبان نسل ها آینده تأثیر داشته و واژگان بیشتر از سمت پدر و اصوات و لهجه از سمت مادر منتقل می گردد.



یكی از سوالاتی كه ذهن خیلی از پژوهشگران را به خود مشغول كرده است، اهمیت بیشتر زبان مادری یا پدری است؟ در حقیقت پژوهشگران قصد دارند مشخص كنند زبان و گویش پدر در شكل گیری زبان و گویش فرزندان بیشتر مؤثر است یا مادر؟
در این زمینه نظریات متعددی وجود دارد. نظریه مبتنی بر زبان مادری تاكید می كند كه زبان از سوی مادر به فرزندان منتقل شده و حتی ازنظر ژنتیكی هم این مورد از خط سیر ژنتیكی مادران به نسل های بعد می رسد درحالی كه در نقطه مقابل و بر مبنای نظریه زبان پدری، خطوط پدرانه بر زبان محلی در یك منطقه پرجمعیت غالب است. این نظریه هم بر مبنای تحقیقات ژنتیكی و انسان شناسی پیشنهادشده است.
به تازگی تیمی از پژوهشگران حوزه ژنتیك جمعیت به سرپرستی لی جین (Li Jin) در بررسی های خود دریافتند كه هر دو سمت این ماجرا یعنی پدر و مادر بر نوع زبان فرزندان تأثیر دارند. بر این اساس مشخص شد كه در زبان های هندواروپائی خط كروموزوم پدری بر واژگان و لغات تأثیر داشته و خط ژنتیكی مادری هم در شكل گیری نوع تلفظ و لهجه فرزندان دخیل است.
در این مطالعات، دانشمندان به بررسی ارتباط زبان شناسی ژنتیكی ۳۴ جمعیت مختلف انسانی كه به زبان های متفاوت هندواروپایی صحبت می كردند پرداختند. آن ها با گردآوری ساختار كروموزوم Y و میتوكندری دی ان ای گروه های مختلف افرادی كه به این زبان ها سخن می گفتند، تأثیراتی كه از سمت پدر و مادر به نسل های بعدی منتقل شده است را مطالعه كردند. بر این اساس مشخص شد كه تمام گروه های هم خانواده ازنظر زبانی دارای جهش های ژنتیكی ثابتی بودند كه از دوره پارینه سنگی یعنی حدود ۱۰ هزار سال پیش تابحال قابل ردیابی است. برای مقایسه زبان های هندواروپائی، فهرست اصلی و موجودی واج شناسی كه در این زبان ها از آن ها استفاده می گردد به همراه مواردی همچون سیستم واژگان و سیستم صوت و بیان حروف به ترتیب بررسی شدند.

به باور محققان، با در نظر نگرفتن تأثیرات جغرافیایی، هر تغییر واژه در زبان های فوق مبین تغییرات رخ داده در خط ژنتیكی منتقل شده از سمت پدری است و از جانب دیگر تمامی تغییرات رخ داده در واج ها و اصوات این زبان ها ناشی از تأثیرات منتقل شده از سمت مادری است. چنین مشاهداتی از همبستگی های نامتقارن با مجموعه داده های واژگانی مختلف متفاوت بود و با عنایت به رویكردهای آماری جایگزین، آن ها با موفقیت مورد ارزیابی قرار گرفتند.
دكتر منگهان ژانگ (Dr. Menghan Zhang) سرپرست این گروه تحقیقاتی درباره مبحث فوق اعلام نمود: «همبستگی نامتعادل بین ژنتیك و زبانشناسی را می توان با ارتباط جمعیت مردانه و استراتژی یادگیری زبان توسط زنان محلی كه مشابه زبان دوم است، توضیح داد.»
نویسندگان این مقاله در انتها خاطرنشان می كنند كه این مطالعه بر مبنای تجزیه وتحلیل همبستگی زبانی است، نه نتیجه گیری علت های تغییرات زبان. بااین حال، آن ها همینطور اعتقاددارند در حوزه تكامل زبان پدران می تواند بر استفاده از كلمات تأثیر بگذارد، درحالی كه مادران بر نوع تلفظ و بیان واژگان نقش دارند.
شرح كامل این تحقیقات و یافته های ناشی از آن در مجله تخصصی علوم ملی National Science Review منتشرشده است.


5656

1397/05/30
14:11:29
5.0 / 5
4329
تگهای خبر: پژوهش , تحقیق
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۲
بازار مقاله MarketDoc
marketdoc.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازار مقاله محفوظ است

بازار مقاله

فروش مقالات و کتب علمی