روشی برای تشخیص به هنگام بیماری های قلبی، صدای قلب را جدی بگیرید

روشی برای تشخیص به هنگام بیماری های قلبی، صدای قلب را جدی بگیرید بازار مقاله: ایسنا نوشت: پژوهشگران دانشگاه صنعتی امیركبیر روشی را برای طبقه بندی بیماری های دریچه قلبی عرضه كردند كه می تواند با مكان یابی دریچه های قلبی و تحلیل خودكار صدای قلب، بیماری های آن را تشخیص دهد.



عذرا سعیدی -مجری این طرح -با بیان اینكه صدای قلب حاوی اطلاعات فیزیولوژیكی مهمی در مورد ساختار و عملكرد قلب است، اظهار نمود: نخستین نشانه پاتولوژی قلب، حضور مولفه های اضافی به نام "سوفل" در كنار مولفه های اصلی صدای قلب است؛ از این رو تحلیل خودكار صدای قلب می تواند برای تشخیص به هنگام بیماری قلبی مناسب باشد.

وی اظهار داشت: به صورت كلی روش های متداول تشخیص بیماری های قلبی مانند اكوكاردیوگرافی، مبتنی بر روش های تصویربرداری پیچیده، سنگین و هزینه بر و نیازمند تخصص است؛ ازاین رو محققین به دنبال روشی ساده، غیر تهاجمی، با قیمت مناسب و قابلیت كاربرد وسیع در تحلیل خودكار صدای قلب هستند.

این پژوهشگر دانشگاه صنعتی امیركبیر از اجرای تحقیقاتی در این زمینه اطلاع داد و اظهار داشت: این پژوهش با عنوان "طبقه بندی بیماری های دریچه ای قلب با استفاده از مكان یابی منابع صوتی قلبی" در دانشگاه صنعتی امیركبیر اجرایی شد. در این تحقیق با به كارگیری ایده ضبط چند كاناله صدای قلب، اطلاعات مكانی - زمانی دریچه های قلب استخراج شده و با بهره گیری از این اطلاعات، روشی جدید برای قطعه بندی و طبقه بندی سوفل های قلب پیشنهاد شده است.

سعیدی اجرای این طرح را جایگزینی برای بخشی از توانائی های تشخیصی، كه فقط توسط دستگاه اكوكاردیوگرافی و متخصص قابل انجام است، دانست و اظهار نمود: در مطالعات انجام شده می توان با یك بخش سخت افزاری ساده ضبط صدا، یك تكنسین و هم پشتیبانی یك نرم افزار نه چندان پیچیده، عملكرد قلب را مورد ارزیابی قرار داد.

وی سپس به روش اجرای این طرح اشاره نمود و اظهار داشت: در این پژوهش یك روش مكان یابی تركیبی عرضه شد كه با استفاده از آن قادر به تعیین مكان چهار دریچه اصلی قلب هستیم. با استفاده از روش های پیشنهادی مكان یابی دریچه های قلبی، امكان تعیین نوع سوفل های قلبی (به صورت تكی یا چندین سوفل به صورت همزمان) در شرایط وجود اشكال در دریچه های قلبی فراهم گشته است.

مجری طرح فوق افزود: هم اكنون برای تعیین همزمان چندین سوفل نیاز به اطلاعات اكوكاردیوگرافی است؛ ما در این تحقیق موفق شدیم تنها با به كارگیری اطلاعات صوتی صدای قلب و ضبط همزمان این صدا با آرایه میكروفونی، انواع سوفل ها به صورت تكی یا همزمان را شناسایی نماییم.

سعیدی تصریح كرد: دقت طبقه بندی این الگوریتم برای بیماری های دریچه ای قلب ۹۴.۷۵ درصد و با میانگین حساسیت ۹۶.۸ درصد به دست آمده است.

وی تحلیل صدای قلب به منظور طبقه بندی بیماری های دریچه ای قلب به صورت خودكار و با به كارگیری آرایه های میكروفونی را از اهداف این طرح عنوان نمود و خاطرنشان كرد: اطلاعات مكانی از منابع صوتی درون قلب و طول زمان رخداد ناهنجاری های قلبی، به تشخیص نوع بیماری كمك به سزایی می كنند. این درحالی است كه در روش های متداول تشخیص بیماری های قلبی تنها از یك میكروفون استفاده شده و این روش ها اطلاعات كافی از زمان و مكان فرآیند عملكرد بخش های مختلف قلب را عرضه نمی دهد.

این پژوهشگر دانشگاه صنعتی امیركبیر افزود: بر این اساس در این تحقیق از ایده "ضبط دادگان چند كاناله" استفاده می گردد تا بتوان اطلاعات مكانی و مدت زمان فعال بودن دریچه ها را به منظور ارزیابی عملكرد قلب به دست آورد.

سعیدی با اشاره به اینكه ضبط داده های چند كاناله و پردازش های آرایه ای رزولوشن بالا، امكان مكان یابی منابع صدا در نقاط مختلف از قلب را به ما عرضه می دهد، تصریح كرد: یكی از موارد اساسی در استفاده از الگوریتم های مكان یابی، طراحی چیدمان آرایه میكروفونی و الگوریتم به كارگرفته شده است. ما در این تحقیق با استفاده از شبیه ساز طراحی شده به دنبال چیدمانی مناسب برای تعیین مكان منابع صوتی قلب بوده ایم.

وی "بهبود الگوریتم مكان یابی منابع صوتی قلب" را از نوآوری های این طرح نام برد و اضافه كرد: در این تحقیق ما به دنبال روشی برای دستیابی به مكان منابع با تعداد محدود میكروفون هستیم. در روش پیشنهادی، با به كارگیری اطلاعات فازی طیف میوزیك (تابع تأخیر گروهی میوزیك) به صورت تكراری و حذف اثر منبع مكان یابی شده، مكان دریچه های قلبی با دقت مناسبی تعیین می شوند.

این محقق دانشگاه امیركبیر افزود: گام بعدی این مطالعات، بعد از تعیین مكان دریچه های قلبی، مشخص كردن فازهای سیستول و دیاستول صدای قلب است. در نهایت با تعیین الگوی زمانی فعال بودن دریچه ها در طول زمان، برای هر نوع سوفل دریچه ای بعنوان مرجعی از هر كلاس، به تشخیص نوع بیماری پرداخته می گردد.
سعیدی نگاشت صوتی از منابع صوتی قلب با به كارگیری آرایه میكروفونی، قطعه بندی سیگنال صوتی قلب با به كارگیری اطلاعات زمان- مكانی دریچه های قلبی، تولید درختچه پیدایش دریچه های قلب به منظور شناسایی سوفل های قلبی و تشخیص شدت سوفل را از مزایای دستگاه طراحی شده نام برد و اظهار نمود: این دستگاه برای تشخیص های اولیه بیماری های دریچه ای قلب چون نارسایی و تنگی دریچه های میترال، تریكسپید، آئورت و ریوی قابل استفاده می باشد.
5656

1397/04/18
15:05:44
5.0 / 5
4647
تگهای خبر: پژوهش , تحقیق , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۳
بازار مقاله MarketDoc
marketdoc.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازار مقاله محفوظ است

بازار مقاله

فروش مقالات و کتب علمی