خشكاندن ریشه های افسردگی با غذای سالم

خشكاندن ریشه های افسردگی با غذای سالم بازار مقاله: ایرنا نوشت: رژیم غذایی سالم نه تنها، سلامت جسم را تضمین می نماید بلكه روح و روان را بی نصیب نگذاشته و فرد را از پیوستن به دایره افسردگی و بیماری های روحی خارج می كند.



اضطراب و افسردگی ازجمله اختلالات روانی است كه شیوع بالایی در جوامع پیشرفته و درحال توسعه دارد. موضوعی كه پیش ازاین «سید حسن قاضی زاده هاشمی» وزیر بهداشت در سخنانی به افزایش آمار افسردگی در سطح جهانی اشاره كرده و گفته بود، ازنظر بار بیماری ها، افسردگی رتبه چهارم را دارد و بر مبنای پیش بینی ها در سال 2030 بیماری افسردگی در رتبه دوم بیماری ها قرار خواهد گرفت.
وزیر بهداشت همینطور در بخشی دیگر از سخنان خود، افسردگی در بین زنان را شایع تر عنوان نمود و اضافه كرد: در دنیا 350 میلیون نفر به بیماری افسردگی مبتلا هستند و در كشور ما هم 16.8 درصد زنان و بیش از 10 درصد مردان افسرده هستند.
بر اساس مطالعات جدید علم پزشكی، عوامل تغذیه ای نقش بسزایی در بروز یا سركوب اختلالات روحی دارند به این معنا كه انتخاب غذاهای سالم و مناسب از لازمه های داشتن روح و جسم سالم می باشد. موضوعی كه خبرنگار علمی ایرنا در گفت وگو با «مریم حبیبی» كارشناس تغذیه، لزوم توجه به مواد غذایی برای پیشگیری از افسردگی را موردبررسی قرارداد.
به گفته حبیبی، تغذیه سالم و مغذی یكی از عوامل پیشگیرانه در افسردگی است البته درصورتی كه با شناسایی درست مواد غذایی و همراهی فرد مبتلا همراه باشد.
**غذاهای فوری، تشدیدكننده افسردگی
مشكلات خانوادگی، شرایط اقتصادی، محیط اطراف و تغییر بافت زندگی ازجمله عوامل زمینه ساز بیماری های روحی روانی است كه طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی، نزدیك به 80 درصد كسانی كه مبتلابه افسردگی و بیماری های روانی هستند، دركشورهای با درآمد كم یا درآمد متوسط زندگی می كنند.
بر همین مبنا، كارشناسان تغذیه، یكی از عوامل تشدیدكننده افسردگی را عدم استفاده از مواد مغذی و روی آوردن به مواد غذایی فوری عنوان می كنند كه در كشورهای درحال توسعه رواج یافته است. حال آنكه افسردگی علاوه بر تولید مشكلات روانی، بعنوان مادر خیلی از بیماری های جسمانی شناخته می گردد و لزوم توجه به آن دوچندان است.
موضوعی كه حبیبی روز دوشنبه در گفت وگو با ایرنا به آن اشاره نمود و اظهار داشت: افسردگی یك حالت خُلقی شامل بی حوصلگی و گریز از فعالیت یا بی علاقگی و بی میلی است كه می تواند بر روی افكار، رفتار، احساسات، خوشی و تندرستی یك فرد تأثیر بگذارد. حالاتی كه برخی مواد غذایی دامن زننده آن است چراكه دارای موادی هستند كه اثر خاصی بر روح و روان فرد مصرف كننده باقی می گذارند. مواد غذایی كه ازنظر تركیب و طبخ مورد تائید نیستند و می توانند تأثیرات سویی بر روی سیستم عصبی داشته باشند.
وی در ادامه اضافه كرد: جالب این كه در بررسی افرادی كه دچار افسردگی هستند به این نكته می رسیم كه این افراد در حالت های روحی روانی خاص، دچار بی انگیزگی، بی میلی و رخوتی می شوند كه گاهی اوقات زیر بار رژیم غذایی نمی روند و نسبت به برنامه غذایی روزانه خود، بی تفاوت برخورد می كنند. درنتیجه به غذاهای دم دستی و فوری كه زمانی برای طبخ نمی برد و ارزش غذایی مغذی ندارند روی می آورند غافل از این كه با دست خود بر دامنه بیماری می افزایند.
**خشكاندن ریشه های افسردگی با غذای سالم
حبیبی در ادامه گفت وگو، یكی از راهكارهای پیشگیری از افسردگی را استفاده از مواد غذایی گیاهی و كم حجم عنوان و اظهار نمود: افراد در دوران افسردگی به دودسته بی اشتهای عصبی و پرخور عصبی تقسیم می شوند به این معنا كه خوردن باریشه های روانی و عصبی افراد ارتباط مستقیم دارد.آنان كه با پرخوری عصبی دست وپنجه نرم می كنند، به خصوص قشر جوان، دچار تحریك پذیری و پرخاشگری می شوند. افراد بی اشتهای عصبی هم به اصطلاح راه گلوی آنان بسته می گردد و میلی به غذا پیدا نمی كنند. هردوی این حالت ریشه روانی داشته و به شكلی ضربه زننده به جسم و روح به حساب می آید و نیاز به این دارد كه ریشه ای حل شود تا دایره افسردگی گسترش نیابد.
حبیبی در پاسخ به این پرسش كه این مواد غذایی به چه صورت می توانند اختلالات عصبی را افزایش دهند؟ اظهار داشت: وقتی شما غذایی مصرف می كنید كه مواد چرب و افزودنی ها در آن زیاد باشد، سمومی را وارد بدن می كنید كه نه تنها مواد لازم را به اندام های حسی حركتی نمی دهند بلكه بر روی جسم و روح واكنش منفی دارند كه احتمال مبتلا شدن به سرطان و ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن را می افزایند.
به سفارش این كارشناس تغذیه، در درجه نخست، افراد افسرده باید ازنظر روحی، مورد روان درمانی و روان كاوی قرار بگیرند. بعدازآن، سفارش های غذایی همانند استفاده روزانه از سبزیجات، شیر و لبنیات كم چرب و سبك می تواند مسیر بیماری روحی را به سمت بهبودی سوق دهد. حتی اگر كسی تمایل دارد فست فود استفاده نماید در خانه تهیه نماید و از مصرف غذاهای پرچرب خودداری كنند.
این كارشناس با اشاره به تأثیر همراهی و همیاری فرد دچار افسردگی درروند درمان اظهار داشت: آگاهی و اطلاع یابی از افسردگی می تواند سواد سلامتی جامعه را افزایش دهد و در درمان و پیشگیری از این اختلال مؤثر باشد.

5656

1397/04/11
22:58:37
5.0 / 5
4578
تگهای خبر: سفارش , علم , ناسا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳
بازار مقاله MarketDoc
marketdoc.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازار مقاله محفوظ است

بازار مقاله

فروش مقالات و کتب علمی